Eiendom

Attraktivt på St. Hanshaugen - 4-roms total oppussingsobjekt med sjenerøs takhøyde, ildsteder og balkong med utsikt mot parken. Mulighet for balkong mot bakgården

Attraktivt på St. Hanshaugen - 4-roms total oppussingsobjekt med sjenerøs takhøyde, ildsteder og balkong med utsikt mot parken. Mulighet for balkong mot bakgården
 • Attraktivt på St. Hanshaugen - 4-roms oppussingsobjekt med sjenerøs takhøyde, ildsteder og balkong med utsikt mot parken. Mulighet for balkong mot bakgården.
 • Romslig stue med generøs takhøyde, stukkatur og rosett, samt støpejernsovn. Utgang til en fin balkong med utsikt over St. Hanshaugen park.
 • Utgang fra stue til en fin balkong med utsikt over St. Hanshaugen park.
 • Trærne fra parken, samt de tre bjørketrærne og ett grantre i bakgården gir en unik opplevelse av å ha skog og fugleliv tett på!
 • Romslig stue med generøs takhøyde, stukkatur og rosett, samt støpejernsovn.
 • Romslig stue med generøs takhøyde, stukkatur og rosett, samt støpejernsovn. Utgang til en fin balkong med utsikt over St. Hanshaugen park.
 • Romslig spisestue med generøs takhøyde, stukkatur og rosett, samt støpejernsovn.
 • Romslig spisestue med generøs takhøyde, stukkatur og rosett, samt støpejernsovn.
 • Romslig spisestue med generøs takhøyde, stukkatur og rosett, samt støpejernsovn.
 • Stort kjøkken med god takhøyde.
 • Stort kjøkken med god takhøyde.
 • Soverom 2
 • Hovedsoverom med generøs takhøyde, stukkatur og rosett.
 • Hovedsoverom med generøs takhøyde, stukkatur og rosett.
 • Flislagt bad.
 • Gang
 • Entré
 • Bakgård
 • Bakgård
 • Bakgård
 • Fasade
 • Ullevålsveien 55 - Seksjon nr. 4
Solgt

Fakta

 • Ullevålsveien 55
 • Primærrom
  103
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  6 490 000 ,-

Omkostninger

6 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
165 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
172 749,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 662 749,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  103
 • Tomt
  478

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget attraktivt boligområde, vis á vis inngangen til St. Hanshaugens flotte parkanlegg i Oslo. Området har også kort vei til andre fine grøntområder som bl.a. Stensparken og Idioten, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter.

Bydelen fremstår som urban med nærhet til handlegater, shoppingsentre, uteliv, utdanningstilbud, samt god offentlig kommunikasjon. Videre er det kort vei til Frogner med populære Frognerbadet og Vigelandsparken m.m.

I nærområdet finnes bl.a. fotballbane, lekeplass, svømmehall, tennisanlegg, samt treningssentrene Sats, Evo, Elixia-Ringnes Park og Myrens Sportssenter.

Kort fortalt
- Gjennomgående og klassisk 4-roms selveier med behov for total oppussing.
- Det er vedtatt beboerparkering fra og med september.
- Balkong med idyllisk utsikt mot park.
- Mulighet for balkong mot bakgården.
- Lys entré med ett plassbygd skap.
- Eldre kjøkken.
- Stuer med sjenerøs takhøyde og ildsted i begge rommene.
- Flilagt eldre bad
- To soverom
- Lagringsplass i disponible boder.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Byggemåte

Fundamenter i gråstein. Grunnmur i gråstein/teglstein. Støpt gulv på grunn. Trebjelkelag isolert med stubbloftsleire. Yttervegger i pusset og malt teglsteinsmur.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 103 kvm, Bruttoareal: 115 kvm

Innhold

2. etasje: Entré, stue , spisestue, kjøkken, bad/wc/vaskerom, 2 soverom.

Standard

4-roms selveierleilighet beliggende i andre etasje i klassisk bygård fra 1897. Leiligheten har en svært attraktiv og sentral beliggenhet rett ved den idyllisk St. Hanshaugen Park med rusleavstand til alt en storby har å by på.

Leiligheten trenger total oppussing. Fra stuen er det utgang til en fin balkong med utsikt over parken og det er mulighet for oppsetting av balkong mot bakgården. Trærne fra parken, samt de tre bjørketrærne og ett grantre i bakgården gir en unik opplevelse av å ha skog og fugleliv tett på! Leiligheten er lys med sol fra tidlig morgen til sen kveld. Det er gateparkering i området.

Mulighet for å flytte kjøkkenet inn i en av stuene slik at man kan få 3 soverom mot bakården og to stuer (ene stuen med åpen kjøkkenløsning) mot Ullevålsveien.

Utstyr

Ventilasjonen er naturlig oppdriftsventilasjon, supplert med mekanisk avtrekk på bad. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer, tre kurser med jordfeilautomater og en separat jordfeilbryter. I tillegg har boligen callinganlegg i entré.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Støpejernsovn i stue og spisestue.

Parkering / Garasje

Det er vedtatt beboerparkering fra og med september. Ellers gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Leiligheten har utgang fra stuen til en fin, østvendt balkong på ca. 3 kvm. Balkongen har malt betongdekke, sortlakkert smijernsrekkverk og idyllisk utsikt mot parken. Det er også mulighet for oppsetting av balkong med utgang fra det største soverommet mot bakgården. Søknader og godkjenninger for dette er gjennomført, og kan fornyes.

Bakgården er oppgradert og hyggelig med plenareal, trær og beplantninger. Tomten har felles sittegrupper og utegrill, og det er tilgang til en nyere lekeplass rett over gaten. Det er også sandkasse til barna. Vinduene i hovedoppgangen vil bli rehabilitert i 2017 og det planlegges oppsetting av nytt sykkelskur og nytt søppelskur i 2017. Oppgradering av vinduer blir delvis finansiert med direkte utbetalinger fra sameierne.

Tilliggende fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi, Rema 1000 og Røtter. Området byr også på en rekke kaffebarer og spisesteder. Ønsker du ytterligere servicetilbud har St. Hanshaugen senter og Kiellands Hus et variert utvalg, mens Mathallen (ca. 7 min) sørger for en kulinarisk arena med sine unike smaksopplevelser. På drøye kvarteret når du også Bogstadveien, Hegdehaugsveien, Majorstuen og handlegater i sentrum.

Området har et godt kollektivtilbud med buss og trikk. Nærmeste holdeplass er Collettsgate som ligger ca. 120 meter fra leiligheten. Med bil fra St. Hanshaugen tar det ca. 3 min til Majorstuen, 5 min til Oslo S, 8 min til Nydalen og 35 min til Oslo lufthavn.

Eiendommen har gangavstand til Høgskolesenteret, Veterinærhøyskolen, Tannlegehøyskolen, Blindern og Universitetet. Videre er det gangavstand til barneskolene Bolteløkka og Ila, samt Fagerborg ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, og et godt utvalg av barnehager.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 25. Pantekravet kan ikke overstige 1 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1896/900680-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
01.02.1896
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 217 Bnr: 399
Gjelder denne registerenheten med flere

1985/67424-3/105 Pantsettelseserklæring
30.10.1985
BELØP: NOK 10.000
Panthaver:Sameiet
Lnr: 1114841
PRIORITET ETTER: 90%
AV LÅNETAKSTEN, TIL ENHVER TID
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ekspeditionsdokument fra 1896. I eldre saker fra slutten av 1800 til begynnelse av 1900- tallet, kan "Ekspedisjonsdokument" anses som en slags brukstillatelse ifølge plan og byggningsetaten. Megler har ikke funnet noen ytterligere ferdigattester.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr ,- pr
Ligningsverdi som sekundærbolig kr ,- pr

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger. Reguleringsbestemmelse S-2255.

Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne.

Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1.

Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Vedlikehold:
Bygning, generelt
2009: Sikringsskap i kjeller er skiftet.
2009: Tilbakeslagsventil installert for å forhindre tilbakeslag av vann fra avløp ved stor lokal belastning.
2011: Reduksjonsventil installert på vannrør i kjeller for å regulere vanntrykket i bygget.
2011: Alle defekte og manglende branndetektorer i sameiet ble erstattet med nye.
2012: Sikring mot is- og snøras fra taket mot Ullevålsveien og bakgård.
2011: Utskifting av enkelte taksten og montering av nye beslag der det var nødvendig. Nedløpsrør skiftet mot bakgård. Nye nedløp utstyrt med el. kabler.
2011: Fasadens sokkel mot gate oppgradert med murreparasjoner og malt. Hovedport er lakkert.
2011: Vegger i portrom er malt.
2011: Svingdører malt. Trapp mellom 1. og 2. etasje er malt. Vinduskarmer mellom 1. og 2. etasje og 2. og 3. etasje er malt.
2013: Dreneringarbeider utført langs grunnmur mot bakgård. Fasade mot Ullevålsveien 57 er pusset og malt. Bakgård opparbeidet med belegningsstein etter utført drenering.
2014: Diverse vedlikeholdsarbeider utført på yttertak.
2014: To piper i sameiet ble tatt ut av bruk, og tilknyttede ildsteder fjernet. De øvrige tre pipene i bygningen ble rehabilitert og senere godkjent av Brann- og Redningsetaten for videre bruk. Se forøvrig opplysninger oppgitt i styrets årsberetning der informasjonen er mer detaljert, og der de firmaer
som har utført vedlikeholdsoppgavene er oppgitt.

Sameiet rehabiliterer vinduer i hovedtrapperom. Nåværende eier har allerede innbetalt ekstraordinær innbetaling på kr 19.895,- til sameiets felleskonto. Felleskostnader/fellesgjeld vil ikke øke utover dette som følge av rehabiliteringen.

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 240,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: GET kabel tv, vaktmestertjeneste, trappevask, kommunale avgifter og felles forsikring.

Andre faste utgifter:
Strøm, er estimert til ca kr. 2000,- i kvartalet. Selger har ikke bebodd boligen.
Kommunale avgifter
Forsikring i Gjensidige / 84454265. kr (polisenummer )

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

6 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
165 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
172 749,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 662 749,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Det presierers at selger er profesjonell og aldri har bebodd boligen. Selger har minimalt med kjennskap til feil og mangler utover det som er nevnt i tilstandsrapporten. Kjøper oppfordres til å gjøre grundige undersøkelser, gjerne sammen med fagman. Boligen holder eldre og utidsmessig standard, feil og mangler må påregnes. Det kan være behov for å rekvirere nye nøkler/bytte lås til leiligheten, og selger tar intet ansvar for dette

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.
Opplysninger fra forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte og vedtekter med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordere alle interessenter å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om sameiet/borettslaget. Megler anbefaler at boder besiktiges før bud fremmes.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Selger har ikke bebodd boligen og har ingen kjennskap til feil og mangler utover det som er nevnt i denne salgsoppgave. Hvitevarer som medfølger er brukt og tilstanden på de er ukjent. Vi anbefaler alle å gjøre grundige undersøkelser av boligen, bodarealer og hvitevarer før bud fremmes.

Boligen vil ikke bli ytterligere vasket før overtagelse og selger overleverer de nøkler han besitter.

Eiendomsskatt
Oslo kommunen har bestemt at boligverdien fra Skatteetaten legges til grunn for beregningen av eiendomsskatt. Bystyret i Oslo har vedtatt et bunnfradrag for boliger på fire millioner kroner. Hvis eiendomsskattegrunnlaget er mindre enn fire millioner kroner, får du ikke eiendomsskatt på boligen. I 2016 beregnes det to promille i eiendomsskatt.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 22. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

Det gjøres spesielt oppmerksom på.
Det gjelder ikke noen frist for formidling av bud. Basert på selger ikke er forbruker kan megler formidle bud til profesjonell selger uavhengig av frister og selger kan akseptere budet.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.