Eiendom

BERG v/ ULLEVÅL HAGEBY - Flott solrik eiendom på 2 høydenivåer. Herskapelig eldre bygning med betydelig oppgarderingsbehov.

BERG v/ ULLEVÅL HAGEBY - Flott solrik eiendom på 2 høydenivåer. Herskapelig eldre bygning med betydelig oppgarderingsbehov.
 • Velkommen til John Colletts Allé 78.
 • En fantastisk solrik eiendom.
 • Usjenert på ett høydedrag.
 • Herskapelig bygning med betydelige oppgraderingsbehov.
 • Fra uteområdene.
 • John-Colletts-Alle-78-Prospekt-105
 • Gangveien som binder øvre og nedre nivå sammen.
 • Bygningen ligger tilbaketrukket og usjenert fra veien.
 • Nedre tomt.
 • Uteareal.
 • Balkongen.
 • Utsikten fra balkongen.
 • Fra balkongen.
 • Innvendig.
 • Innvendig.
 • Innvendig.
 • Innvendig.
 • Innvendig.
 • Det elektrise er oppgradert i de senere år.
 • Takhøyden på loftet.
 • Plantegninger
 • Plantegninger
 • Plantegninger
 • Plantegninger

Fakta

 • John Colletts Allé 78
 • Primærrom
  184
 • Boligtype
  Enebolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  25 000 000 ,-

Omkostninger

25 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
625 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 25 000 000,-))
12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
--------------------------------------------------------
638 899,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
25 638 899,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  184
 • Tomt
  1605

Beskrivelse

Nordvik & Partners Eiendomsmegling ved Theodorsen og Gabrielsen har gleden av å presentere en stor og innholdsrik enebolig med moderniseringsbehov. Tomten er over 2 hydenivåer med garasje på nedre del mot John Colletts alle. Gangvei opp til øvre del som er usjenert og tilbaketrukket med optimale solforhold. Tomten er delvis opparbeidet med gressplen, prydbusker og naturtomt.
En unik og sjelden anledning.

Kort om boligen:
- Store rom
- Flott tomt
- Sentral og rolig beliggenhet
- Ærverdig bolig
- Uinnredet loft, stor takhøyde

Innhold

Boligen strekker seg over tre etasjer og loft og inneholder:
1. etasje: Vindfang, entre, kjøkken, stue, spisestue og bibliotek. Utgang til terrasse fra stue.
2. etasje: Trapperom, gang, kott, bad, separat WC og fire soverom hvorav et med utgang til veranda.
U. Etasje: Peisestue, vaskerom og tre boder.
Loft: stort uinnredet loftsrom.

Garasje på tomt.

Standard

Boligen har generelt behov for oppgradering og vedlikehold. De fleste bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 og enkelte har fått tilstandsgrad 3. Delvis skyldes dette elde, men også noe manglende vedlikehold og svikt.
Det er ikke registrert aktive lekkasjer på rør eller bad, men visuelle observasjoner og alder tilsier at oppgradering er nært forestående.
Grunnforhold og grunnmur synes å være stabilt.
Strømskapet er oppgradert, men det er ikke fremvist dokumentasjon som bekrefter alderen eller hva som er gjort.

Vinduer og dører:
Ytterdør av tre fra byggeår. Generelt høy slitasjegrad og råteskade i nedre del. Behov for strakstiltak. TG: 3
Innerdører: Enkle tredører i kjeller. Ellers malte tredører fra byggeår, enkelte med glass/blyglass. Skyvedører til spisestue og bibliotek.

Takvindu på loftet har synlige fuktmerker rundt smyget samt på gulvet under vinduet. Det er lagt ut en plate på gulvet som forebyggende tiltak. Denne platen er tydelig fuktskadet. Vinduet er gammelt og strakstiltak er påregnelig for å unngå ytterligere skader. TG: 3
Vinduer og balkongdør i rammer og karm av tre med koblede glass forøvrig.

Terrasse, balkonger, trapper:
Innvendige trapper av trekonstruksjoner med tette opptrinn. Rekkverk utført med behandlet tre. Utvendig trapp til entre belagt med naturstein.
Terrasse på ca. 10 m2 med adkomst/ utgang fra spisestuen. Høy slitasjegrad og råteskade i enkelte gulvbord med behov for strakstiltak på terrasse i 1. Etasje. TG: 3
Balkong på ca. 13 m2 med adkomst/ utgang fra soverom i 2. Etasje. Stedvis slitasje med behov for vedlikehold på balkong. Balkongen er konstruert over boligrom og fuktsikringen bør kontrolleres på grunn av høy alder. TG: 3

Piper og ildsteder:
Teglsteinspipe. Feieluke i kjeller. Vedovn i kjeller. Peisovn i 1. Etasje. Stedvis avskallet puss og utgravde fuger krever tiltak på sikt. Noe sprekkdannelse rundt påslag i kjeller bør kontrolleres ytterligere.

Bad:
Eldre bad med våtromsplater på vegger og linoleumsbelegg på gulvet. Badet er innredet med
servant, badekar, blandebatteri og dusjgarnityr. Det er ikke registrert svikt eller symptomer på fuktskade og det er ikke indikert for fukt. Likevel tilsier badets alder at plutselig svikt kan forkomme og fullstendig oppgradering er påregnelig. Særlig økt brukerfrekvens vil kunne føre til plutselig svikt.

Kjøkken:
Eldre kjøkkeninnredning med benkeplate av laminat, stålkum og opplegg for vaskemaskin. Noe skade på gulvet foran oppvaskmaskin kan tyde på fuktskade. Det ble ikke registrert unormale fuktutslag på befaringen som kan tyde på at skaden er fra tidligere. Innredningen er eldre og slitt, men fungerer.

Overflater på innvendige gulv:
Råbetong og lakkert tregulv i kjeller. Heltre lakkert/ malt furugulv og parkett i 1. og 2. Etasje.

Overflater på innvendige vegger:
Malt betong i kjeller. Tapet og malt panel i 1. og 2. Etasje. Stedvis avflassing og behov for vedlikehold i kjeller. Mye løs og slitt tapet, særlig i 1. etasje tilsier behov strakstiltak. Malt panel har normalt forventet bruksslitasje.TG: 3

Overflater på innvendig himling:
Ubehandlet panel og rabispuss i kjeller. Malt/behandlet platehimling, malt panel og malt duk i 1. og 2. Etasje. Normal slitasje med hensyn til alder i kjeller. Himling med malt duk har større oppsprekking med behov for strakstiltak. Støvkondens på spiker i himling under balkong tyder på kuldebroer og bør undersøkes ytterligere. Stedvis avflassing i skjøter med behov for vedlikehold i himlingen i 2. Etasje. TG: 3

VVS-installasjoner:
Synlig vannrør av kobber, avløpsrør av støpejern. Varmtvannforsyning gjennom 200L varmtvannsbereder fra 1980. Wc i 2. Etasje er innredet med gulvstående toalett. Servant plassert i gangen i 2. Etasje. Røranlegget har generelt oppnådd høy alder. Det er ikke observert aktive lekkasjer, men det er bl.a. registrert korresjonskade på avløpsrør i kjeller. Oppgradering er påregnelig.

Elektriske anlegg:
Hovedsakelig åpent ledningsnett. Strømskapet er plassert i trappen til 2. Etasje. Hovedsikring på 50A. Fordelingskurser med automatsikringer. Det er installert jordfeilbryter for alle kurser. Energimåler er plassert i skapet.

Beliggenhet

Ærverdig og flott boligeiendom beliggende særdeles attraktivt, stille og tilbaketrukket nær flotte turområder og servicetilbud. Eiendommen ligger i et idyllisk og særdeles etterspurt og ettertraktet boligstrøk med villabebyggelse ved Ullevål Hageby. Landlig beliggenhet i et trafikkstille område. Sentrumsnære forhold til alle fasiliteter en sentral beliggenhet kan tilby. Det finnes noen forretninger i nærområdet og Damplass med Åpent Bakeri og fantastisk kolonial som naturlig midtpunkt. Kort vei til Ullevål Stadion med post, bank, vinmonopol, matbutikker og andre servicenæringer. Skole og barnehage i nærområdet. Særdelesbarnevennlig boligområde med gode oppvekstsvilkår for barn og kort vei til skole og barnehager.
Kort vei til friareal, Voldsløkka, idrettsanlegg, treningssenter, barnehage, skole, buss og butikker.
Det finnes også handlesenter på Tåsen.

Tomt

Stor og frodig hage, tomt på 1 605 kvm.

Garasje / Parkering

Det er en garasje på eiendommen.
Plass for biloppstilling i innkjørsel.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 192 146 pr. 31.12.15
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 138 009 pr. 31.12.15

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.
På de byggemeldte tegningene er rom i kjeller som i dag benyttes som bod, kjellerstue, bod og vaskerom byggemeldt og godkjent som henholdsvis Matbod, Rulle/tørkerom, Brensel og bryggerrom.
Terrassen er senere bygget inn. Det foreligger ferdigattest på tiltaket datert 10. oktober 1962.
Garasjen ble søkt om oppført i 1953. Siste dokument hos bygningsmyndighetene er en approbasjon (beskrivelse av tiltaket det er søkt om). Det er ikke gitt ferdigattestert eller brukstillatelse for garasjen, saken er avsluttet hos bygningsmyndighetene.

Boligens areal

Primærrom: 184 kvm, Bruksareal: 231 kvm, Bruttoareal: 256 kvm
Bolig
U . etasje/kjeller:
Bruttoareal: 73 m².
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 29 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Peisestue, vaskerom.
Sekundærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod 1, bod 2, bod 3.

1. etasje:
Bruttoareal: 94 m².
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, stue, spisestue, trapperom, vindfang, bibliotek.

2. etasje:
Bruttoareal: 80 m².
Bruksareal: 72 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, gang, trapperom, 4 soverom, wc.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod/kott.

Loft:
Bruttoareal: 9 m².
Bruksareal: 9 m².
Sekundærrom: 9 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Uinnredet loftsrom.

Garasje
1. etasje:
Bruttoareal: 23 m².
Bruksareal: 20 m².
Sekundærrom: 20 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming av boligen gjennom elektriske panelovner og peisovn.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Nordvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål.
Naturmangfold er registrert på eiendommen. Det har ikke lyktes megler å få svar fraBymiljøetaten på hva som anses som naturmanfold på tomten. Arealet er avmerket på kart som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Eiendommen ligger i et område vurdert til middels høyt sannsynlighet for å finne fortidsminner.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.