Eiendom

Lindern Haveby - VISNING SØNDAG 18.2. AVLYST. BUD DIREKTE TIL SELGER

Lindern Haveby - VISNING SØNDAG 18.2. AVLYST. BUD DIREKTE TIL SELGER
Solgt

Fakta

 • Kirkeveien 177
 • Primærrom
  57
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  BBL
 • Soverom
  1

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  3 800 000 ,-

Omkostninger

3 800 000,- (Prisantydning)
72 160,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 872 160,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
199,50 (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
7 909,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 880 069,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  57
 • Tomt
  9907

Beskrivelse

Nordvik & Partners ved Anne Gerlyng Smith og Marthe Skabo ønsker velkommen til en klassisk, lys og gjennomgående andelsleilighet som vender inn mot et vakkert og grønt gårdsrom i populære Lindern Haveby. Boligen ligger høyt og fritt med store vindusflater, åpen kjøkkenløsning, stor stue med peis som varmer god, dusjbad og separat wc. Noe modernisering må påregnes. Dette er en unik sjanse til å skape sin egen perle i et meget ettertraktet og populært område.

Velkommen på hyggelig visning!

Høydepunkter:
- Leiligheten vender inn mot vakkert grønt indre gårdsrom
- Inngang til boligen fra det indre gårdsrommet
- Ærverdige klassiske bygninger i området
- Lys og gjennomgående med store vindusflater
- Kjøkken og stue i åpen løsning
- Alternativ planskisse for 2 soverom
- Ildsted
- Nyere vinduer
- Godt med lagringsplass
- Sykkelparkering i gårdsrom
- Velordnet borettslag
- Ingen forkjøpsrett
- Lave kjøpsomkostninger
- Beboerparkering
- Nærhet til "alt" med landlig og urban beliggenhet!

Innhold

Leiligheten inneholder: Entré, bad, toalettrom, soverom og kjøkken/stue.

Standard

Kjøkken:
Åpen kjøkkenløsning mot stue. Kjøkken er vurdert og være fra omkring 2005. Innredning med glatte fronter i matt hvit utførelse. Benkeplate i treverk. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Oras. Armatur med stikkontakt under overskap. Komfyr fra Grepa. Oppvaskmaskin fra Bosch. Ventilator over komfyr med belysning og kullfilter fra Whirlpool. Frittstående kjøleskap med frysedel fra Electrolux. OSO varmtvannsbereder i benkeskap, fra 2005. Vannrør av typen kobber og synlige avløpsrør i plast.

Bad:
Bad fra ukjente årstall med enkelte oppgraderinger i 2018. Flislagt gulv og flislagte vegger. Himling med trepanel. Dusjnisje med to-greps armatur fra Mora. Servantskap med skuffer og dører. Ovenpåliggende servant i porselen med ett-greps armatur. Speilskap over servant med lys. Vegghengt skap over vaskemaskin. Opplegg for vaskemaskin i hjørnet. Natulig avtrekk i himling. Vannrør av kobber og synlige avløpsrør av plast. Stråleovn på vegg. Det ble lagt ny smøremembran og flis på flis i dusjnisje, montert nytt servantskap og armatur i 2018.

Toalettrom:
Toalettrom fra ukjent årstall. Våtromsbelegg på gulv. Strietapet på vegg. Himlingsflate med trepanel. Gulvmontert toalett fra IFÖ. Vegghengt servant med ett-greps armatur med kun kaldtvann. Speil på vegg. Vannrør av typen kobber og synlige avløpsrør i plast og støpejern.

Innvendige overflater:
Gulv: Gulvflater med tregulv fra byggeår.
Vegger: Malte veggflater med strietapet.
Himling: Malte himlingsflater.

Vinduer og dører:
Leiligheten har profilerte entrédør med kikkehull brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer med tre-lags glass fra 2012.

Ildsted:
Nytt pipeløp i 2013. Vedfyrt peis i stue fra ukjent årstall.

Takhøyde:
Takhøyder målt på tilfeldige plasser i leiligheten. Entré: 2,76 meter. Stue: 2,74 meter. Kjøkken: 2,76 meter. Soverom: 2,75 meter. Bad: 2,36 meter. Toalettrom: 2,55 meter.

Elektrisk anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer i trapperom. Hovedsikring på 32 Amp. Synlig elektrisk anlegg i leiligheten. Tv og internett fra Canal digital med uttak i stue.

Beliggenhet

Lindern Haveby er et meget ettertraktet og populært boområde da plasseringen er sentral, urban, men samtidig barnevennlig og man føler nesten som om man bor "på landet i byen" med vakre grønne oaser av indre gårdsrom som boligene vender inn mot samt hyggelige småveier mellom de vakre klassiske bygningene.

Beliggenheten av Lindern Haveby gir deg et supersentralt utgangspunkt med nærhet til det meste hovedstaden har å by på i form av yrende restaurant- og kaféliv, en rekke forretninger og servicetilbud samt god offentlig kommunikasjon. Gangavstand til Bislett/Adamstuen med en rekke forretninger, dagligvarebutikker og spisesteder. Videre er det gang-/sykkelavstand til to av hovedstadens mest ettertraktede handlegater, Bogstadveien og Hegdehaugsveien.

Nisjeforretninger og livlig café- og restaurantliv ligger kort unna på Grünerløkka og ønsker du et enda større utvalg er det verdt å ta turen langs idylliske Akerselva til Mathallen ved Vulkan eller til "Gutta på Haugen" eller "Pascal" ved St. Hanshaugen park

Det er flere parker og grøntområder i nærområdet som populære Idioten, St. Hanshaugen park og Ilaparken. Det er også gode treningsmuligheter innendørs ved Myrens Sportssenter, Sagene Squash, SATS Sagene, Bislett Stadion m.m.

Søker du skog og mark er det kort avstand med offentlig kommunikasjon til Sognsvann og Frognerseteren som begge er inngangsporter til Nordmarka med milevis av turløyper sommer som vinter.

Det er god offentlig kommunikasjon i nærområdet med bl.a. busslinjene 20, 28, og 37 innen kort gangavstand samt blåtrikken med linjene 17 og 18 ved Adamstuen. Flybuss fra Arkitekt Rivertz plass.

Felleskostnader

Fellesutgifter kr. 2 490,- per mnd.

Herav:
Renter og Avdrag kr. 347,-
Kabel-TV kr. 333,-
Felleskostnader kr. 1 554,-
Brannvarslingsannlegg kr. 100,-
Trappevask kr. 156,-

Etasje

2. etasje.

Tomt

Bakgården er som en grønn oase og er praktfullt opparbeidet med blomster, gamle, flotte kastanjetrær, gressplen, sittegrupper, grill og lekestativ til barna. Barna kan gå på ski rundt den indre bakgården når det er nok snø. Her er det også gode muligheter for å utfolde seg med hagearbeid dersom man skulle ønske det.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3 000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 076 715 pr. 31.12.16
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 445 488 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger ferdigattest for bruksendring av kjeller datert 18.05.2009.
Det foreligger ferdigattest for ombygging av kjeller datert 12.04.2011.
Det foreligger ferdigattest for utskiftning av vinduer datert 18.02.2013.

Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 57 kvm, Bruttoareal: 66 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, toalettrom, soverom og kjøkken/stue.

Leiligheten disponerer to boder i kjelleren. En bod på 11,2 m² og en bod på 6,4 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er ikke tillatt uten styrets samtykke og godkjenning av leietaker.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyrt peis.

Løpende kostnader

Fellesutgifter kr. 2 490,- per mnd.

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Nordvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Borettslag

Borettslagets navn er Borettslaget Lindern Kv V. Lagets forretningskontor er i Oslo kommune. Borettslaget består av 115 andelsleiligheter.

Lagets formål er å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i lagets eiendom (borett). Laget kan drive annen virksomhet som har sammenheng med boretten. Laget kan også oppføre bygninger eller anlegg, for eksempel garasjer, til andelseiernes felles benyttelse.

Forretningsfører i borettslaget er OBF.
Styreleder i borettslaget er Torstein Helleland.

Styret skal godkjenne nye andelseiere.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har lån i Handelsbanken med lånenummer: 94927020445.
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 01.02.2018: 2,5% pa.
Antall terminer til innfrielse: 104.
Saldo per 01.02.2018: 9 898 627
Første termin: 01.05.2014, siste termin: 01.02.2044.

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 72 160,- per 0.02.2018.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har hatt fokus på oppussing av oppganger og brannalarmanlegg. Utvendig er fasade mot Linderngata utbedret. Det er også innkjøpt nye hagemøbler.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ags@partners.no eller SMS: 95 47 00 38 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.