Eiendom

Marienlyst/Majorstuen - Stor 3-roms endeleilighet med solrik balkong og heis - Fyring/v.vann inkl. - Tilbaketrukket - Grønne omgivelser - Vendt mot rolige Marienlystparken

Marienlyst/Majorstuen - Stor 3-roms endeleilighet med solrik balkong og heis - Fyring/v.vann inkl. - Tilbaketrukket - Grønne omgivelser - Vendt mot rolige Marienlystparken
Solgt

Fakta

 • Kirkeveien 104C
 • Primærrom
  73
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  5 290 000 ,-

Omkostninger

5 290 000,- (Prisantydning)
61 672,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
5 351 672,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
5 650,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
135 270,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
152 070,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 503 742,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  73
 • Tomt
  2582

Sentral beliggenhet i et hyggelig bomiljø - velkommen til visning!

Lys og hyggelig leilighet sentralt beliggende på Marienlyst. Beliggenheten er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt i grønne omgivelser. Leiligheten har god beliggenhet, tilbaketrukket fra trafikkerte veier, med flott utsikt mot Marienlyst park som nærmeste nabo. Området er omkranset av fine tur og rekreasjonsområder.

Leiligheten har adkomst fra Wilhelm Færdens vei og ligger i byggets 2 etasje med trapp og heisadkomst.

Innvendig har boligen en romslig stue med peis og utgang til syd- og vestvendt balkong på 16 kvm som strekker seg rundt leiligheten. Da dette er en endeleilighet har den et ekstra vinduer på veggen vendt mot nordvest, noe som bidrar til mer lys og utsikt. Videre har boligen et praktisk kjøkken med god skapplass, nytt bad fra 2015, entré og to soverom med garderobeløsning. Leiligheten disponerer bod i kjeller, samt at sameiet har fellesvaskeri og sykkelbod.

Kort fortalt:
- Attraktiv endeleilighet med usjenert beliggenhet.
- Syd- og vestvendt balkong.
- Nytt bad fra 2015.
- Praktisk adskilt kjøkken med mye skapplass.
- Romslig stue med flere møbleringsmuligheter.
- Peis i stue med ny peisinnsats i 2016.
- Varmtvann og fyring inkludert i felleskostnadene.
- Oppgradert og godkjent elektrisk anlegg med automatsikringer.
- Kjellerbod og sykkelbod.
- Fellesvaskeri.
- Veldrevet og populært sameie.
- Gode shoppingmuligheter i umiddelbar nærhet.
- Kort vei til trikke- og bussholdeplass.
- Kun 300 meter til Marienlyst idrettsanlegg.
- Kun 900 meter til Colosseum kino.
- Kun 500 meter til Ullevål sykehus.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Leiligheten ligger i et urbant og populært boligområde på Marienlyst ved Majorstuen med nærhet til alt av bymessige fasiliteter, samt flotte tur- og rekreasjonsområder. Her bor man supersentralt, men allikevel tilbaketrukket og rolig med utsyn mot Marienlystparken. Området er barnevennlig med lite trafikk for barn som er ute og leker. I tillegg er kollektivtilbud bra og man har nærhet til en rekke høyskoler, ikke minst ligger Universitetet på Blindern like ved.

Marienlystparken benyttes mye til ballspill som fotball og volleyball, og har i tillegg minigolfanlegg. Idylliske Stensparken er heller ikke langt unna- her kan du nyte parklivet med grilling og soling i sommerhalvåret. Vakre Frognerparken ligger også i gangavstand, med skulpturanlegget Vigelandsparken, Oslo Bymuseum, populære Frognerbadet og Frogner stadion.

Fra Marienlyst er det få minutters gange til Bogstadveien- en attraktiv og moderne handlegate full av attraktive butikker, trendy utesteder og kulinariske matopplevelser. Følger man Bogstadveien og Hegdehaugsveien ned forbi slottet, når man Karl Johans gate og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum på ca. 25 min. Få også med deg Vestkanttorget med lørdagsmarked, eller bondens månedlige marked på Valkyrie Plass.

Bygninger

Sameiet Kirkeveien 104 ble ferdigstilt i 1936 og er oppført på eiet tomt. Sameiet består av i alt 66 seksjoner fordelt på 3 oppganger, hvorav 3 næringsseksjoner. Sameiet er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med org nr. 975 600 939 og USBL er forretningsfører for sameiet.

Byggemåte

Boligblokk i betong-, mur- og trekonstruksjoner. Støpt grunnmur. Vegger av betong- og murkonstruksjoner med utvendig teglstein. Etasjeskillere antatt av støpte dekker.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 74 kvm, Bruttoareal: 84 kvm

Innhold

Entré, innebygd skap, bad, kjøkken, 2 soverom og stue med peis. Utgang til sydvestvendt balkong fra stue.

Leiligheten disponerer 1 bod i kjeller, målt til 2,5 kvm. Boden er merket nr 59 og lite skap (merket nr 3) i felles matbod i kjeller. Det er fellesvaskeri og sykkelbod.

Standard

Dette er en endeleilighet med lysinnfall fra tre sider med gjennomgående god standard. Selger har utført div tiltak med leiligheten den senere tid, bl.a.:
- Kjøkkeninnredning fornyet i 2015 med ny benkeplate, kum og kran.
- Baderom rehabilitert i 2015.
- Nytt garderobeskap samt nye skyvedører til det andre garderobeskapet i 2015.
- Det er satt inn ny peisinnsats i 2016.
- Ny entrédør, ny i 2016.

Kjøkken
Adskilt kjøkken med praktisk innredning og mye skapplass. Innredning fra omkring 1990 med hvite profilerte fronter. Valnøtt laminat benkeplate med nedfelt vask- og skyllekum. Opplegg og plass for oppvaskmaskin eller vaskemaskin. Ventilator over kokeplass. Det er lagt nytt kjøkkengulv.

Stue og balkong
Stue med peis ny Dovre peisinnsats samt god plass til spise- og sittegruppe. Vindusflater mot vest og nord slipper inn rikelig med lys og har fint utsikt. Fra stuen er det også adkomst til sydvestvendt balkong på totalt 16 kvm. Balkongen strekker seg rundt hjørnet av leiligheten og skaper en luftig følelse. Gode solforhold!

Bad
Baderom rehabilitert i 2015. Flislagt baderom med klosett, badekar m/dusj og innredning med servant. Håndklevarmer. Baderommet har opplegg for vaskemaskin, men forutsetter at badekar erstattes med dusjhjørne for å få plass til selve vaskemaskinen.

Soverom
Boligen inneholder to soverom. Romslig hovedsoverom som har god plass til dobbeltseng og er utstyrt med 2 skyvedørsgarderober. Soverom 2 med garderobeskap og god størrelse egner seg godt til barnerom eller kontor.

Entré/bod
Praktisk entrè med stort innebygd skap i direkte tilknytning for oppbevaring av yttertøy og sko.

Følgende negative avvik er bemerket i tilstandsrapporten:
- Enkelte vinduer er tunge å åpne/lukke.
- Leiligheten mangler ventiler i yttervegg og/eller over vinduer.

Se tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av standard.

Oppvarming

Radiatorer tilknyttet sentralvarmeanlegg. Varmekabler i badegulvet. Peis med innsats.

Parkering / Garasje

Sameiet ved styret disponerer noen biloppstillingsplasser som tildeles etter ansiennitetsprinsippet. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beskrivelse av tomt/hage

Pent opparbeidede fellesarealer mellom blokkene med grøntarealer.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f.eks. rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 25. Pantekravet kan ikke overstige 1 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Servitutter i grunn:
1935/204-1/105 02.08.1935 Bestemmelse om veg og kloakkledning

1973/25148-32/105 28.12.1973 PANTERETT TIL SAMEIET FOR: NOK 10,000.

Gjelder denne registerenheten med flere.

Vei / Vann / Avløp

Boligen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger og vei.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for våningshus datert 27.07.1935.

Verdi ved skattefastsetting

Ligningsverdi som primærbolig kr 1 297 070,- pr 31.12.16
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 4 150 622,- pr 31.12.16

Eiendomsskatt 2018

Eiendomsskatt 2018 kr. 0,- for denne boligen.

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget, vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: https://www.oslokommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt.

Reguleringsforhold

Eiendommen er regulert til bolig. Reguleringsplan: - Reg.plan S-2255 datert 28.7.77 - Reguleringsbestemmelser for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune. Oslo kommune vedtok 23.september 2015 en ny kommuneplan. Dette vil få betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Eiendom er registrert i Gul liste, listeført som bevaringsverdig.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1. Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Sameiet Kirkeveien 104 er ett veldrevet og populært sameie med ett aktivt styre. Alle oppgangene er pusset opp, inngangsdørene er skiftet ut, søppelanlegget er gravd ned, to nye parkeringsplasser er etablert, det er byttet til fjernvarme og reforhandlet kontrakter med leverandører. Det pågår arbeid med oppgradering av balkonger/skillevegger/rekkverk/vinduer uten at det er medført økt husleie.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 4 433,- pr. mnd.
Beløpet dekker fyring, varmt vann, trappevask, kommunale avgifter, forsikring, forretningsførsel, kabel-tv/Get (kr 267), avdrag/renter på lån (kr 727).

Andre faste utgifter:
Årlig forbruk av strøm ca. 1696 kWh ifølge selger. Kostnaden vil være variabel ihht strømpris og forbruk.

Forsikring i Landbruksforsikring AS. Avtalenummer: 29048754. Forsikringen er sameiets forsikring og er inkl. i felleskostnadene. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter per dags dato.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

5 290 000,- (Prisantydning)
61 672,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
5 351 672,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
5 650,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
135 270,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
152 070,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 503 742,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Sameiet har ett felles lån med følgende betingelser og restsaldo pr. 13.02.2018.
Annuitetslån med 4 terminer per år i Nordea Bank AB, lånenr.: 60308098888.
Restgjeld: kr 3 083 615,- hvorav denne boligens andel utgjør kr 61 672,-
Flytende rente: 3,2 % pa. Siste termin 02.10.2041. Antall terminer til innfrielse: 99.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NAFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Utleie skal meddelelse styret til registrering med minst 14 dagers varsel før innflytting.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Forkjøpsrett for sameiere

Det er ingen forkjøpsrett i sameiet. Salg skal meddelelse styret til registrering med minst 14 dagers varsel før overtakelse av leiligheten.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.