Eiendom

ST. HANSHAUGEN - Pen, gjennomgående 3-roms med attraktiv beliggenhet - God planløsning - Balkong med flott utsikt - Trafikkstille beliggenhet - Ingen dok. avg.

ST. HANSHAUGEN - Pen, gjennomgående 3-roms med attraktiv beliggenhet - God planløsning - Balkong med flott utsikt - Trafikkstille beliggenhet - Ingen dok. avg.

Fakta

 • Evald Ryghs gate 16 C
 • Primærrom
  84
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Aksje
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  6 200 000 ,-

Omkostninger

6 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
3 280,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
7 819,- (Transportgebyr)
--------------------------------------------------------
18 749,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 218 749,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  84
 • Tomt
  1868

Beskrivelse

Nordvik & Partners ved Carl Christian Stierna har gleden av å presentere en lys og lekker 3-roms aksjeleilighet med god standard på populære St.Hanshaugen. Leiligheten har en meget god planløsning. Boligen ligger i en bygård fra 1930-tallet og har meget fine fellesarealer i bakgården med sittegrupper. Leiligheten inneholder entré, bad, kjøkken, stue og 2 soverom.

Leiligheten har en svært attraktiv beliggenhet i et veletablert og populært boligområde på St.Hanshuagen. Flere kafeer, bakerier, restauranter, matbutikker, nisjebutikker, treningssentre, parker og grøntområder finner du i umiddelbar nærhet. Kort vei til fine turmuligheter ved St.Hanshaugen parken.

Fremstående kvaliteter ved boligen og området generelt:
- Gjennomgående leilighet på 84 kvm beliggende i attraktive omgivelser
- Lave omkostninger og ingen dokumentavgift
- Godt drevet aksjelag med fellesformue
- Gjennomtenkt og godt utnyttet planløsning med smarte løsninger
- Lys og romslig stue med plass til spisebord og sofagruppe
- To soverom, begge vender ut mot fredelig bakgård
- Balkong og store vindusflater med gode lysforhold
- Usjenert og svært rolig beliggenhet
- To romslige boder medfølger ellers felles sykkelbod, fellesbod, vaskeri og felles hobbyrom.
- Kort avstand til både parker, kaféer, matbutikker, barnehager og skoler
- Sentral beliggenhet og gode transportmuligheter, kombinert med å være tilbaketrukket og fredelig
- Boligen sogner til Ila Skole (300 m unna)
- Veletablert og rolig bomiljø
- God tilgang på offentlig kommunikasjon
- Kort vei til tur- og rekreasjonsområder
- Ingen forkjøpsrett

Innhold

Primærrom:
Entré, kjøkken, stue, bad, to soverom og wc.

Arealer:
Bruttoareal: 92 kvm.
Bruksareal: 84 kvm.
Primærrom: 84 kvm.

Leiligheten disponerer en kjellerbod på ca 5,5 kvm og en loftsbod på cirka 6,5 kvm.

Standard

Entré:
Lys og praktisk entré med god plass til oppbevaring av yttertøy.

Stue:
Lys og romslig stue med svært god lysinngang fra store vindusflater. Rikelig med plass i stue til sofagruppe og stor spisegruppe. Utgang fra stue til balkong med fantastisk utsikt mot Grefsenkollen og Oslos tak. Balkong og dører ble byttet i 2017.

Kjøkken
Meget delikat og tidsriktig HTH-kjøkkeninnredning fra 2011 med glatte fronter og benkeplate i laminat. Rikelig med benk- og skapplass. Lys over benkeplate. Hvitevarene er integrerte og består av komfyr i høyskap, platetopp, kjøleskap/frys og oppvaskmaskin. Nedsenket kum i rustfritt stål og ventilator over kokesone. Godt med oppbevaringsplass til kjøkkenutstyr.

Hovedsoverom
Romslig soverom med god plass til dobbeltseng. Stort walk-in-closet med pen innredning i direkte tilknytning. Vindu på soverommene vender inn mot byggets meget rolige bakgård.

Soverom 2
Romslig soverom med god plass til dobbeltseng, garderobe eller hjemmekontor om ønskelig. Utgang til baktrapp.

Bad og separat WC
Flislagt bad som ble oppgradert i 2009, dusjhjørne, servant over skapinnredning og speil med integrert lys. Opplegg for vaskemaskin og varme i gulv. Det ble montert nytt tak og spotter i 2018. Separat WC med flislagt gulv og flislagte vegger. Innredningen består av toalett og veggmontert servant.

Overflater
Gulv: Innvendige gulvoverflater består av laminat. Flislagt gulv med varmekabler på baderommet og flislagt gulv på WC.
Vegger: Malte overflater. Flislagte vegger på baderommet og WC.
Himlinger: Malte flater. Himlingshøyde målt til cirka 2,71 meter i stue. Nedsenket himling med downlights/spotter.

Beliggenhet

Evald Ryghs gate 16 har en hyggelig beliggenhet i et veletablert og rolig bomiljø, som likevel er svært sentralt plassert med tanke på flotte parker, gode turmuligheter, trendy kaféer og barer, gode restauranter, omfattende kulturtilbud og gode kommunikasjoner. Nær beliggenhet til St. Hanshaugen, Grünerløkka og Mathallen/Vulkan gjør at man har enkel tilgang til det beste byen har å by på, mens omgivelsene samtidig er svært rolige. Man har også enkel og direkte tilgang til Oslos flotteste turrute langs Akerselva, og på et kvarter kommer man seg på sykkel til Maridalen og hundrevis av kilometer med stier. Det er også et stort antall treningssentre like i nærheten, som ICON (Vulkan), Elixia (Ringnes Park), Ila Gym, Fitness24seven og SATS på Bislett.

For den som er glad i mat og drikke er dette byens kanskje beste beliggenhet. For eksempel er Tranen/Lofthus Samvirkelag bare noen minutter fra leiligheten - med Oslos beste brød på dagtid og Oslos beste pizza på kveldstid - og har sammen med de mange andre utestedene rundt Alexander Kiellands plass gjort nærområdet til et hyggelig og grønt knutepunkt mellom St. Hanshaugen og Grünerløkka. Det er mindre enn 10 minutter å gå fra leiligheten til Mathallens gourmettilbud og Vulkans uteliv og kulturtilbud (se vulkanoslo.no). I samme avstand finner man flere av Oslos beste og hyggeligste restauranter (eks. Kontrast, Smalhans, Kamai, Nedre Foss gård og nok barer og kafeer til at man kan bruke lang tid på å finne sine favoritter.

Fra leiligheten er det kort gangavstand til St. Hanshaugen med spesialbutikker som Gutta på Haugen, Java, Pascal og Kaffebrenneriet. Ca. 10 minutters gange til Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og hyggelige Birkelunden.

Området har et svært godt utvalg av butikker. På senteret Kiellands Hus noen minutter fra leiligheten finnes blant annet Coop med ferskvaredisk, Vinmonopolet, Apotek 1 og bokhandel (se www.kiellandshus.no). St.Hanshaugen senter med Rema 1000, blomsterbutikk og frisør er heller ikke langt fra leiligheten.

Området har også et svært godt kollektivtilbud i form av busslinjene 21, 33, 54, 34 og 37, som tar deg
effektivt til sentrum eller Marka, Aker Brygge eller Bogstadveien/Frogner. Det er bysykkelstativ i Colletts gate, Uelands gate og på St. Hanshaugen. Det er mulig å leie biloppstillingsplass rett utenfor leiligheten.

Leiligheten ligger i et barnevennlig område, med ny lekeplass 50 meter unna (oppgradert av Oslo kommune i 2016), i tillegg til at der er et lekeområde i bakgården, med sandkasse og hage. Det er flere gode barnehager i kort gangavstand (eks. Vøyensvingen Barnehage, Akersbakken Barnehage, Grünerhagen Barnehage, Melkeveien Barnehage, Løkkeberg Barnehage, Fryd Barnehage, Heftyes Barnehage). Det er kort gang-/trillevei til byens mest barnevennlige parker. Ila skole ligger bare 300 meter unna leiligheten. Dette anses for å være en av områdets attraktive skoler.

Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som AHO, KhiO, Westerdals og Elvebakken
videregående, og den er kun en kort busstur unna Handelshøyskolen BI, Universitetet i Oslo, Tannlegehøyskolen, HiO med flere.

Dette er en perfekt leilighet for dere som liker en aktiv og urban livsstil, og som vil ha kort vei til byens mange fasiliteter, men samtidig ikke forsake muligheten til å trekke dere tilbake i et rolig, hyggelig og usjenert hjem. Her vil dere trives og bo godt!

Felleskostnader

Felleskostnader utgjør kr 3.072,- pr måned.
Felleskostnadene inkluderer følgende: Drift og vedlikehold, felles strøm og forsikring, kommunale avgifter, trappevask, kabel-tv m.m.

En privat avløpsledning ble byttet etter pålegg fra Oslo Kommune. Dette omfattet Evald Ryghs Gate 4-16. Kostnad for aksjelaget var på cirka kr 70.000,-. I følge i styret, medførte dette ikke til økt husleieøkning.

Etasje

3. etasje.

Tomt

Eiendommen er opparbeidet med asfalterte stikkveier og parkeringsareal og har en pent opparbeidet bakgård med beplantning, gressplen og plattinger med sittegrupper og grillplass.

Garasje / Parkering

Mulighet for leie av parkeringsplass. Ta kontakt med Boligbygg i Oslo kommune for ytterligere informasjon.

Forøvrig gateparkering etter gjeldende regler. Beboerparkering ble innført i området 11.12.2017.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 441 576 pr. 31.12.16
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 613 042 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 84 kvm, Bruttoareal: 92 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 84 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, entré, kjøkken, stue, 2 soverom og wc.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Aksjeeieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

Normale bestemmelser iht borettslagsloven gir anledning til utleie dersom eier (eller familie) har bodd i boligen 1 av de siste 2 år, og normalt for inntil 3 år. Aksjeeieren kan være midlertidig borte (og derfor få aksept på utleie) som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom, eller andre tungtveiende grunner. Bruken kan overlates til nær familie. Se for øvrig vedlagte vedtekter.
Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til noen andre. Med godkjenning fra styret kan aksjeeieren overlate boligen til andre for opp til tre år dersom aksjeeier selv eller et medlem av husstanden har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til dette. Andre tilfeller vil kunne bli godkjent dersom det foreligger særlige grunner i medhold av Lov om Borettslag §5-6. Se forøvrig borettslagets vedtekter.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner.

Adkomst

Se kartskisse.
Det vil bli skiltet med Nordvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Området er regulert til bolig-, industri, offentlig og næringsformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Aksjelag

Leiligheten er en del av Evald Ryghs gate 16 AS aksjelag. Laget består av 23 leiligheter knyttet til aksjer, og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc.
Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i aksjer. Nye erververe skal styregodkjennes.

Fellesgjeld / lånevilkår

Ingen langsiktig gjeld for denne leiligheten.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

En privat avløpsledning skal byttes etter pålegg fra Oslo Kommune. Dette omfatter Evald Ryghs Gate 4-16. Kostnad for aksjelaget er ca kr 70.000,-. Styret informerer om at dette ikke vil medføre noe husleieøkning.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: cc@nordvikpartners.no eller SMS: 99 04 34 39 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Meglers sikkerhetsstillelse

Nordvik & Partners Eiendomsmegling St. Hanshaugen AS har tegnet ansvarsforsikring i IF, polisenr. SP 808953 , jfr. emgll. §2-7 og emgll. forskrift §2-2.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.