Eiendom

St. Hanshaugen/Bislett - Lekker, moderne og gjennomgående 4-roms fra 2006 med garasje, solrik balkong og heis til leilighetsplan.

St. Hanshaugen/Bislett - Lekker, moderne og gjennomgående 4-roms fra 2006 med garasje, solrik balkong og heis til leilighetsplan.
 • St. Hanshaugen/Bislett - Lekker, moderne og gjennomgående 4-roms fra 2006 med garasje, solrik balkong og heis til leilighetsplan.
 • Fra stuen er det utgang til sydvendt balkong på ca. 6,5 kvm som vender ut mot denne idylliske plassen. En motorisert markise gir solskjerming ved behov. Balkongen er også overbygget, og legger således til rette for utvendig hygge, uansett årstid.
 • Stuen har god plass til sofa-/sittegruppe med tilhørende møblement. Fra stuen er det utgang til en deilig sydvendt balkong vednt inn mot bakgård.
 • En stor glassfasade fyller rommet med naturlig lys og det er skyvedør til sydvendt balkong.
 • Leiligheten har en hyggelig stue med åpen kjøkkenløsning og plass til spisebord - et naturlig samlingspunkt for familie og venner.
 • Leiligheten har en hyggelig stue med åpen kjøkkenløsning og plass til spisebord - et naturlig samlingspunkt for familie og venner.
 • Kjøkkenet kler boligen og har bardisk mot stuen. Dette gjør det enkelt å holde kokken med selskap.
 • Selve innredningen har glatte grå fronter og belysning over laminert benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål.
 • Det er god skap- og benkeplass, samt avsatt plass til komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Alle hvitevarer medfølger, og over kokesonen er det integrert ventilator.
 • Badet har pene fliser på gulv og vegg, deilig gulvvarme og innfelte downlights i himling.
 • Det er speil med belysning, heldekkende servant på skapmøblement, hyller og tilhørende høyskap.
 • Badet har veggmontert toalett og dusjnisje med buede glassdører. En håndkletørker sørger for varmt håndkle, og det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
 • Boligen har tre fine soverom, hvorav hovedsoverommet både har garderobeskap og et eget garderoberom med innredning.
 • Hovedsoverommet har godt med garderobeskap.
 • Hovedsoverommet har eget garderoberom/"walk-in-closet".
 • Hovedsoverommet har eget garderoberom/"walk-in-closet".
 • Boligen har tre fine soverom - Alle soverommene ligger vegg-i-vegg og er tilknyttet entréen.
 • Fra inngangspartiet er det felles trapp og heisadkomst til leilighetsplan. Entreen gir et vennlig førsteinntrykk med romslig utforming, integrerte downlights i himling og god plass for garderobemøblement.
 • Entréen gir et vennlig førsteinntrykk med romslig utforming, integrerte downlights i himling og god plass for garderobemøblement. Til venstre for utgangsdøren er det montert porttelefon med videofunksjon.
 • Det er også tilgang til felles sykkelrom i kjelleren hvor hver leilighet har ett oppheng for sykkel.
 • Felleseiendommen har en parkmessig opparbeidet bakgård med blant annet fontene, plenareal, beplantninger og steinsatt område med sittebenker.
 • Bakgården er låst med nøkkel og disponeres kun av Krafts gate 2, 4 og Sofies plass 3.
 • Fasade
 • Fasade
Solgt

Fakta

 • Krafts gate 4
 • Primærrom
  84
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  6 990 000 ,-

Omkostninger

6 990 000,- (Prisantydning)
8 015,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
6 998 015,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
167 700,- (Dokumentavgift)
5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
183 849,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 181 864,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  84
 • Tomt
  496

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig, populært og meget sentralt boligområde på St. Hanshaugen som tilhører indre by i Oslo. St. Hanshaugen fremstår som en urban bydel med handlegater, shoppingsentre, uteliv, restauranter, utdanningstilbud og god offentlig kommunikasjon.

Fra boligen er det få minutters gange til St. Hanshaugen park med grøntområder, turstier og lekeplasser, samt flotte Stensparken. I tillegg ligger Frognerparken med populære Frognerbadet og Vigelandsparken godt innen rekkevidde, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter sommer og vinter.

I nærområdet finnes dessuten fotballbane, svømmehall, tennisanlegg og flere treningssenter - deriblant Bislett Bad & Trening. Bislett stadion er nærmeste nabo, og har fotballbane, stort utendørs friidrettsanlegg og innendørs løpebane.

Kort fortalt
- Lekker 4-roms leilighet oppført i 2006.
- Lys og gjennomgående planløsning.
- Heis fra garasje til leilighetsplan.
- Solrik balkong og motorisert markise.
- Gode solforhold og idyllisk bakgård.
- Romslig entré med åpen garderobe.
- Kjøkken med bardisk og hvitevarer.
- Hyggelig stue med store vindusflater.
- Pent bad/vaskerom med gulvvarme.
- Tre soverom, ett med garderobeskap.
- Garderoberom, kjellerbod og sykkelbod.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Akonto strøm på kr 3000, - pr. kvartal.
- Tilknyttet callinganlegg og kabel-tv.
- Tilgang til et trivelig selskapslokale.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Coop Mega. Området byr også på en rekke kaffebarer og spisesteder. Ønsker du ytterligere servicetilbud har St. Hanshaugen senter og Kiellands Hus et variert utvalg, mens Mathallen (ca. 7 min) sørger for en kulinarisk arena med sine unike smaksopplevelser. På drøye kvarteret når du også Bogstadveien, Hegdehaugsveien, Majorstuen og handlegater i sentrum.

Området har et godt kollektivtilbud med buss og trikk. Nærmeste holdeplass er Sofies plass, som ligger "rett utenfor døren". Ellers er det et bredt kollektivtilbud i området med ruteforbindelser til alle byens hjørner. Med bil fra St. Hanshaugen tar det ca. 3 min til Majorstuen, 5 min til Oslo S, 8 min til Nydalen og 35 min til Oslo lufthavn.
Eiendommen har gangavstand til Høgskolesenteret, Veterinærhøyskolen, Tannlegehøyskolen, Blindern og Universitetet. Videre er det gangavstand til barneskolene Bolteløkka og Ila, samt Fagerborg ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, og et godt utvalg av barnehager.

Byggemåte

Betongfundamenter på fast grunn. Grunnmur i betong. Yttervegger: konstruksjoner i stål og betong med isolert bindingsverk mellom bærende elementer. Fasader i pusset og malte isolasjonsplater. Skifer på mursokkel mot gate. Vinduer med tolags isolerglass, produsert i 2005. Etasjeskillere i betongelementer.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 88 kvm, Bruttoareal: 97 kvm

Innhold

2. etasje: Entré, 3 soverom, bad, bod/garderoberom og stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning.
Annet: Kjellerbod, felles selskapslokale/styrerom og sykkelparkering med oppheng.

Standard

Velkommen til visning!
Krafts gate 4 er en lekker 4-roms selveierleilighet fra 2006 med høy og moderne standard. Her har du alt du trenger med både sydvendt balkong mot parkmessig bakgård, oppvarmet garasjeplass med elbillading og heis fra garasje til leilighetsplan. Boligen ligger i byggets andre etasje, og byr på både gjennomgående planløsning og lyse oppholdsrom.

Leiligheten har en hyggelig stue med store vindusflater, åpen kjøkkenløsning og plass til spisebord. Kjøkkenet kler boligen godt og alle hvitevarer medfølger. Videre er det et pent bad/vaskerom med gulvvarme, en romslig entré og tre gode soverom. Hovedsoverommet har garderobeskap og er tilknyttet eget garderoberom med ytterligere skap. I tillegg er det en disponibel bod i kjelleren.

Sameiet er veldrevet og akonto strøm er inkludert med kroner 3000, - pr. kvartal. Fellesarealene er optimalt utnyttet, og har blant annet en påkostet sykkelparkering med oppheng tilhørende hver leilighet, samt innendørs avfallshåndtering m.m. Det er også verdt å merke seg at det er tilgang til et trivelig selskapslokale.

Entré
Fra inngangspartiet er det felles trapp og heisadkomst til leilighetsplan. Entreen gir et vennlig førsteinntrykk med romslig utforming, integrerte downlights i himling og god plass for garderobemøblement. Her er det et lyst harmonisk fargevalg på vegg og eikeparkett på gulv, noe som er gjennomgående for boligen. Til venstre for utgangsdøren er det montert porttelefon med videofunksjon.

Kjøkken
Kjøkkenet kler boligen og har bardisk mot stuen. Dette gjør det enkelt å holde kokken med selskap. Selve innredningen har glatte grå fronter og belysning over laminert benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. Det er god skap- og benkeplass, samt avsatt plass til komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Alle hvitevarer medfølger, og over kokesonen er det integrert ventilator.

Stue
Leiligheten har en hyggelig stue med åpen kjøkkenløsning og plass til spisebord - et naturlig samlingspunkt for familie og venner. En stor glassfasade fyller rommet med naturlig lys og det er skyvedør til sydvendt balkong. Balkongen vender inn mot rolig bakgård og bidrar til en fin forlengelse av stuen på varmere dager.

Bad/wc
Badet har pene fliser på gulv og vegg, deilig gulvvarme og innfelte downlights i himling. Det er speil med belysning, heldekkende servant på skapmøblement, hyller og tilhørende høyskap. I tillegg er det veggmontert toalett og dusjnisje med buede glassdører. En håndkletørker sørger for varmt håndkle, og det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom og garderobe
Boligen har tre fine soverom, hvorav hovedsoverommet både har garderobeskap og et eget garderoberom med innredning. Alle soverommene ligger vegg-i-vegg og er tilknyttet entreen. Ellers er det åpen garderobeløsning i entreen og en disponibel kjellerbod på ca. 4 kvm. Det er også tilgang til felles sykkelrom i kjelleren hvor hver leilighet har ett oppheng for sykkel.

Utstyr

Det er sikringsskap med automatiske vippebrytere, samt porttelefon med automatisk åpner og videofunksjon. Leiligheten er tilknyttet kabel-tv.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med stedvis panelovner og varmekabler på bad. Akonto strøm er inkludert i felleskostnadene.

Parkering / Garasje

Med boligen følger plass nr. 26 (kan endres ved beskjed til styret) i felles garasjeanlegg. Plassen har strømuttak og det er oppheng for bildekk. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Garasjeanlegget er organisert som et aksjeselskap hvor kjøper overtar selgers aksjer som gir rett til selger sin garasjeplass. Garasjeplassen er således unntatt dokumentavgift. Prisen på garasjeplassen er satt til kr 310 000,- og er inkludert i kjøpesummen. Dokumentavgiften er beregnet av prisantydning minus fradrag på kr 310 000,- for garasjeplassen. Ny eier tegner avtale med aksjelaget samtidig med kontraktsignering. Selger betaler kr. 2.400,- pr. halvår i fellesutgifter for garasjeplassen.

Ifølge opplysninger fra Krasof AS er det vedtatt en økning i fellesutgifter på 40 kr + mva pr. mnd. fra 01.07.2018 som gir kr. 2.700,- pr. halvår i fellesutgifter for garasjeplassen. .

Garasjeplassene reguleres av vedlagte vedtekter for Krasof AS, og det vil bli benyttet aksjeselskapets standard kjøpekontrakt for overføring av aksjene for garasjeplassen. Standard kjøpekontrakt for garasjeplassen kan fremvises etter henvendelse til megler.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Felleseiendommen har en parkmessig opparbeidet bakgård med blant annet fontene, plenareal, beplantninger og steinsatt område med sittebenker. Bakgården er låst med nøkkel og disponeres kun av Krafts gate 2, 4 og Sofies plass 3. Fra stuen er det utgang til sydvendt balkong på ca. 6,5 kvm som vender ut mot denne idylliske plassen. En motorisert markise gir solskjerming ved behov. Balkongen er også overbygget, og legger således til rette for utvendig hygge, uansett årstid.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 25. Pantekravet kan ikke overstige 1 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

2006/31044-3/105 Erklæring/avtale
05.05.2006
Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for
rep. og vedlikehold av bygninger/garasjeanlegg
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-217/207
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 2007 for eiendommen. Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Ligningsverdi

Foreligger ikke hos skatteetaten p.t.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger. Reguleringsbestemmelse S-2255.
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne.
Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Beskrivelse av sameiet

Sameiet Krafts gate 4 (Sofies hage) består av 24 seksjoner, hvorav alle har formål bolig.

Forretningsførselen utføres av Sebra forvaltning AS. Revisor er Grant Thornton Revisjon AS.

Sameiet er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring ASA. Seksjonseier plikter å selv besørge hjemforsikring.

Vedlikehold:
-Påbygg på taket: Problemet med kondensskader har blitt løst ved bedret lufting. Utgiftene ble dekket av forsikringen.
-Varmegjenvinning: Det var problemer med varmegjenvinning. Dette har blitt rettet.
-Oppussing av trapperom og vestibyle:
Trapperom og vestibyle har blitt pusset opp.

Planlagt oppussing: Reparere/bytte himling i vestibyle og male balkongskyvedørene utvendig.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1.

Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 11 198,- pr. Kvartal.
Fellesutgifter som inkluderer: Kommunale avgifter, felles forsikring, kabel TV, internett, trappevask, á konto strøm, forretningsførsel og daglig drift er inkludert i beløpet.

Totale felleskostnader pr. kvartal: kr 11.198,- fordelt på følgende måte:
Felleskostnader: kr 7.130,-
A konto strøm: kr 3.000,-
Kabel TV: kr 803,-
Internett: kr 265,-

Andre faste utgifter:
Forsikring i / Gjensdige kr (polisenummer 78018165)
Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

6 990 000,- (Prisantydning)
8 015,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
6 998 015,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
167 700,- (Dokumentavgift)
5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
183 849,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 181 864,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Energiforbruk

Akonto strøm er inkludert i felleskostnadene.

Spesifikasjon av lån

Sameiet har ikke lån p.t.

Annen nyttig informasjon

Opplysninger fra forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte og vedtekter med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordere alle interessenter å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om sameiet/borettslaget. Megler anbefaler at boder besiktiges før bud fremmes.

Selger har ikke bebodd boligen og har ingen kjennskap til feil og mangler utover det som er nevnt i denne salgsoppgave. Hvitevarer som medfølger er brukt og tilstanden på de er ukjent. Vi anbefaler alle å gjøre grundige undersøkelser av boligen, bodarealer og hvitevarer før bud fremmes.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Eiendomsskatt
Oslo kommunen har bestemt at boligverdien fra Skatteetaten legges til grunn for beregningen av eiendomsskatt. Bystyret i Oslo har vedtatt et bunnfradrag for boliger på fire millioner kroner. Hvis eiendomsskattegrunnlaget er mindre enn fire millioner kroner, får du ikke eiendomsskatt på boligen. I 2017 beregnes det tre promille i eiendomsskatt.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 22. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.