Eiendom

St.Hanshaugen- Spennende 7-roms oppussingsobjekt med stort potensial - Heis, peis, 2 bad/wc, 3 stuer på rad og 2 balkonger!

St.Hanshaugen- Spennende 7-roms oppussingsobjekt med stort potensial - Heis, peis, 2 bad/wc, 3 stuer på rad og 2 balkonger!
 • St.Hanshaugen- Spennende 7-roms oppussingsobjekt med stort potensial - Heis, peis, 2 bad/wc, 3 stuer på rad og 2 balkonger!
 • En av tre stuer på rad. Rommet har særtrekk som originale tregulv, generøs takhøyde, profilert brystning, stukkatur og takrosett. Utgang til østvendt balkong via tofløyet glassdør.
 • Utgang fra den midtre stuen til østvendt balkong.
 • Utsikt
 • Utgang fra den midtre stuen til østvendt balkong.
 • I den midtre stuen finner vi støpejernsovn, profilert brystning, originale tregulv, stukkatur og rosett, samt tofløyet glassdør med utgang til balkong.
 • Støpejernsovn
 • Gang
 • I den midtre stuen finner vi støpejernsovn, profilert brystning, originale tregulv, stukkatur og rosett, samt tofløyet glassdør med utgang til balkong.
 • I klassiske bygårder av herskapelig karakter finner vi ofte tre stuer på rad, og denne leiligheten er intet unntak. Det er plass for både dagligstue, finstue og spisestue, og gode vindusflater gir rikelig med lysinnslipp fra øst.
 • Den tredje stuen har hjørnepeis med vakre detaljer, originale tregulv, god takhøyde, stukkatur og takrosett.
 • Den tredje stuen har hjørnepeis med vakre detaljer, originale tregulv, god takhøyde, stukkatur og takrosett.
 • Leiligheten har et separat spisekjøkken strategisk plassert mellom soveromsavdeling og oppholdsrom. Rommet har originale tregulv, god takhøyde, og et stort vindu med brede vindusposter og utsyn mot bakgård.
 • Innredningen har lagringsplass i over- og underskap, og gode arbeidsflater for baking og kokkelering. Videre har rommet integrert platetopp, komfyr, ventilator og kjøleskap, samt opplegg for oppvaskmaskin.
 • Det ene badet ligger i tilknytning til soveromsavdelingen og fremstår som et romslig bad med vindu mot bakgård. Rommet har hvite gulvfliser og malte veggflater med veggfliser rundt badekar.
 • Videre har badet frittstående toalett, skapseksjon med laminert benkeplate og nedfelt servant, høyskap, speil med overlys, og frittstående badekar med dusjarmatur.
 • Det andre badet ligger vis a vis mellomgangen og leilighetens fjerde soverom.Badet har frittstående toalett, servant, speil med overlys, dusjhjørne med skyvedører og opplegg for vaskemaskin.
 • Den innholdsrike leiligheten har fire soverom med plass for garderobeløsning, og det ene har utgang til balkong i sør.
 • Balkongen mot syd har adkomst fra det ene soverommet, og fremstår som et yndet uterom i fredelige omgivelser.
 • Balkongen mot syd har adkomst fra det ene soverommet, og fremstår som et yndet uterom i fredelige omgivelser.
 • Soverom 2
 • Soverom 3
 • Soverom 4
Solgt

Fakta

 • Ullevålsveien 37
 • Primærrom
  180
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  9 500 000 ,-

Omkostninger

9 500 000,- (Prisantydning)
230 066,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
9 730 066,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
297 000,- (Dokumentavgift)
5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
312 549,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 042 615,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  180
 • Tomt
  524

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et sentralt og populært område på St. Hanshaugen i Oslo, med kort gangavstand til Akerselva. Nærområdet er fylt med mye spennende innenfor kultur, utdanning, uteliv, mat og drikke. Ikke minst ligger berømte Vulkan få minutters gange fra eiendommen - et populært område med blant annet stort matmarked, treningssenter og konsertlokaler.

Er du glad i det grønne og avslappende "parklivet" er det kort vei til idylliske St. Hanshaugen, Stensparken, Cuba, samt Birkelunden med et yrende folkeliv, arrangementer og konserter om sommeren. Området er opparbeidet med gangveier og broer over Akerselva til Grünerløkka. Langs Akerselva kan du spasere ned til sentrum, eller opp forbi Nydalen, Frysja og videre innover mot Maridalsvannet.

I St. Hanshaugen-parken finner du fine joggeruter, utendørs styrketreningsanlegg og en rekke usjenerte sittegrupper. På toppen av "Haugen" finner man serveringstilbud og ved jevne mellomrom arrangeres utekino. Ellers er det kort vei til fotballbaner, lekeplasser, svømmehall, idrettshall og flere treningssenter, deriblant Bislett Bad & Trening.

Kort fortalt
- Spennende oppussingsobjekt anno 1899.
- Gjennomgående 7-roms med stort potensial.
- Flott utgangspunkt for å realisere en drøm.
- Sameiet har en steinsatt bakgård i sørvest.
- Representativ oppgang med heisadkomst.
- To balkonger, en mot øst og en mot sør.
- Høyreist entré med plassbygget garderobe.
- Stort spisekjøkken med utsyn mot bakgård.
- Tre stuer på rad alle med originale tregulv.
- Stuer har god takhøyde, stukkatur og rosett.
- To bad/wc, ett med opplegg for vaskemaskin.
- Fire soverom, ett med utgang til balkong i sør.
- Leiligheten har peis og umontert støpejernsovn.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres hos Kiwi, Coop eller "Gutta på Haugen". Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kiellands Hus og St. Hanshaugen et variert utvalg, mens Mathallen sørger for en kulinarisk arena med sine unike smaksopplevelser. Videre er det gangavstand til kjente og kjære handlegater som Bogstadveien, Hegdehaugsveien og Karl Johan.

Området ligger meget sentralt med gangavstand til stort sett alt. Skal du ta kollektivt har 33 og 37 bussen holdeplass i Ullevålsveien, og det er kort vei til trikk i Dalsbergstien. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Oslo S, 6 min til Majorstuen, 9 min til Nydalen, 18 min til Oslo lufthavn og 20 min til Sandvika.

Fra leiligheten er det gangavstand til Møllergata barneskole og Fagerborg ungdomsskole. Det er flust av videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av private og kommunale barnehager. Plasseringen er perfekt med tanke på avstand til Høyskoler og Universitet, med gå- eller sykkelavstand til Høyskolesenteret på Bislett, Arkitekthøyskolen, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen og Blindern.

Byggemåte

Fundamenter i gråstein. Grunnmur i gråstein/teglstein. Yttervegger i murverk med pusset og malte fasader. Koblede vinduer mot gate med to lags isolerglass og et ytre fag med enkelt glass. Vinduer mot bakgård med tolags isolerglass. Saltak i trekonstruksjon. Etasjeskillere i trebjelkelag, isolert med stubbloftsleire.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 180 kvm, Bruksareal: 180 kvm, Bruttoareal: 210 kvm

Innhold

3. etasje: Entré, mellomgang, bad/wc, bad/wc/vaskerom, 4 soverom, kjøkken og 3 stuer.
Annet: Leiligheten har balkong mot øst og sør, samt "tjenesteinngang" via baktrapp.
2 kjellerboder.

Standard

Velkommen til visning!
Ullevålsveien 37 er en særdeles innholdsrik 7-roms selveierleilighet beliggende i tredje etasje i klassisk bygård anno 1899. Den velholdte bygården har en representativ og autentisk oppgang med heisadkomst til øvrige etasjer, og innenfor et avlåst portrom venter en åpen, steinsatt bakgård mot sørvest. Leiligheten fremstår som et spennende oppussingsobjekt med stort potensial, og med tre stuer på rad, himmelsk takhøyde, stukkatur og takrosetter ligger alt til rette for å skape en drømmeleilighet!

Leiligheten har en gjennomgående, fleksibel og funksjonell planløsning der samtlige soverom vender ut mot rolig bakgård, og tre store stuer har utsyn mot gate. Kjøkkenet er strategisk plassert som leilighetens "hjerte" med god tilgjengelighet fra både oppholdsrom og soveromsavdeling, og med "tjenesteinngang" via baktrapp åpnes muligheten for å etablere en separat praktikantdel eller muligens også en utleiedel. Her er det bare å brette opp armene og la kreativiteten boble - utgangspunktet er utrolig bra!

Vi tar oss inn i leiligheten via en original, tofløyet inngangsdør med trådglassrute, og innenfor leilighetens fire vegger venter en høyreist entré og tre soverom med tilliggende bad/wc. Videre innehar leiligheten et romslig spisekjøkken og tre stuer på rad, den ene stuen har peis og en annen har utgang til balkong i øst. Leiligheten har i tillegg en praktisk inngang via baktrapp med innenforliggende mellomgang, ytterligere et bad/wc/vaskerom og et fjerde soverom. Velkommen til Ullevålsveien 37!

Entré
Via en representativ og autentisk oppgang med heis kommer vi inn i leilighetens høyreiste entré. Rommet har originale tregulv, hvitmalte overflater med høy brystning, og god takhøyde. Entreen har plass for yttertøy og sko i en plassbygget garderobeløsning, og det er montert dørcalling. I motsatt ende av leiligheten finner vi en praktisk "tjenesteinngang" med adkomst til mellomgang med samme standard. Interiøret har gjennomgående behov for modernisering, men alt ligger til rette for et flott sluttresultat.

Kjøkken
Leiligheten har et separat spisekjøkken strategisk plassert mellom soveromsavdeling og oppholdsrom. Rommet har originale tregulv, god takhøyde, og et stort vindu med brede vindusposter og utsyn mot bakgård. Kjøkkeninnredningen har hvite, glatte fronter, og heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Innredningen har lagringsplass i over- og underskap, og gode arbeidsflater for baking og kokkelering. Videre har rommet integrert platetopp, komfyr, ventilator og kjøleskap, samt opplegg for oppvaskmaskin.

Tre stuer på rad
I klassiske bygårder av herskapelig karakter finner vi ofte tre stuer på rad, og denne leiligheten er intet unntak. Det er plass for både dagligstue, finstue og spisestue, og gode vindusflater gir rikelig med lysinnslipp fra øst. Rommene har bevarte særtrekk som originale tregulv, god takhøyde, profilert brystning, stukkatur og takrosetter. Den ene stuen har hjørnepeis med vakre detaljer, og i den midtre stuen finner vi støpejernsovn og tofløyet glassdør med utgang til balkong.

Bad/wc 1
Leiligheten har to bad/wc, hvorav ett med opplegg for vaskemaskin. Det ene badet ligger i tilknytning til soveromsavdelingen og fremstår som et romslig bad med vindu mot bakgård. Rommet har hvite gulvfliser og malte veggflater med veggfliser rundt badekar. Videre har badet frittstående toalett, skapseksjon med laminert benkeplate og nedfelt servant, høyskap, speil med overlys, og frittstående badekar med dusjarmatur.

Bad/wc/vaskerom 2
Det andre badet ligger vis a vis mellomgangen og leilighetens fjerde soverom. Rommet har grå gulvfliser, hvite veggfliser og hvitmalte tak. Videre har badet frittstående toalett, servant, speil med overlys, dusjhjørne med skyvedører og opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe
Den innholdsrike leiligheten har fire soverom med plass for garderobeløsning, og det ene har utgang til balkong i sør. Soverommene har et sammenfallende interiør som harmonerer med det vi har fått presentert i øvrige rom, og alle har vindu mot rolig bakgård. Leiligheten har for øvrig plassbygget garderobeløsning i entré.

Utstyr

Det er naturlig oppdriftsventilasjon i bygget med avtrekksventiler i begge våtrom, og sikringsskap har skrusikringer. Videre har leiligheten dørcalling.

Oppvarming

Leiligheten er basert på elektrisk oppvarming, supplert med åpen peis i stuen og støpejernsovn klar for montering.

Parkering / Garasje

Sameiet Ullevålsveien 37 eier totalt 2 parkeringsplasser. Parkeringsplassene leies ut etter ansiennitet til sekjsonseierne for kr 330 i mnd. Hvis seksjonseiere ønsker å benytte seg av en parkeringsplass må de melde sin interesse til styreleder. Oslo kommune har lagt til rette for beboerparkering i området. Med beboerparkering kan du parkere fritt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kr. 3.000,- pr.år. Ellers gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Leiligheten er dedikert med to balkonger, en mot øst og en mot rolig bakgård i sør. Den østvendte balkongen har utgang fra leilighetens midtre stue, og herfra har man et urbant utsyn mot travelt gateliv. Balkongen i sør har adkomst fra et soverom, og fremstår som et yndet uterom i fredelige omgivelser. Utenfor leilighetens fire vegger har sameiet et lukket, steinsatt gårdsrom til glede for beboerne.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 25. Pantekravet kan ikke overstige 1 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1921/920657-1/105 Erklæring/avtale
06.10.1921
Bestemmelse om vannledning
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 217 Bnr: 385
Gjelder denne registerenheten med flere

1931/990799-1/105 Erklæring/avtale
19.05.1931
best om felles gårdsplass
Bestemmelse om adkomstrett
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 217 Bnr: 385
Gjelder denne registerenheten med flere

1989/27465-1/105 Best. om adkomstrett
03.05.1989
rettighetshaver:Knr: 0301 Gnr: 217 Bnr: 507
rettighetshaver:Knr: 0301 Gnr: 217 Bnr: 507 Snr: 1
rettighetshaver:Knr: 0301 Gnr: 217 Bnr: 507 Snr: 2
rettighetshaver:Knr: 0301 Gnr: 217 Bnr: 507 Snr: 3
rettighetshaver:Knr: 0301 Gnr: 217 Bnr: 507 Snr: 4
rettighetshaver:Knr: 0301 Gnr: 217 Bnr: 507 Snr: 5
rettighetshaver:Knr: 0301 Gnr: 217 Bnr: 507 Snr: 6
rettighetshaver:Knr: 0301 Gnr: 217 Bnr: 507 Snr: 7
rettighetshaver:Knr: 0301 Gnr: 217 Bnr: 507 Snr: 8
rettighetshaver:Knr: 0301 Gnr: 217 Bnr: 507 Snr: 9
rettighetshaver:Knr: 0301 Gnr: 217 Bnr: 507 Snr: 10
rettighetshaver:Knr: 0301 Gnr: 217 Bnr: 507 Snr: 11
rettighetshaver:Knr: 0301 Gnr: 217 Bnr: 508
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 217 Bnr: 385
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" for Vaaningshus fra 1899. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 2 210 659,- pr 31.12.15
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 6 189 846,- pr 31.12.15

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger. Reguleringsbestemmelse S-2255.
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne.
Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Dalsbergstien 2 - Oppføring av balkonger: Saksnummer: 201601266 - Byggesak
Stensberggata 11, Hallings gate 5 - Planforslag til offentlig ettersyn: Oppføring av ny bebyggelse til hovedsakelig boligformål og delvis næring. Saksnummer: 201406445 - Reguleringssak

Beskrivelse av sameiet

Sameiet Ullevålveien 37, orgnr. 990465509, består av 17 boligseksjoner.

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1.

Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 6 301,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Renter og avdrag fellesgjeld, forretningsførsel, kommunale avgifter, forsikring, drift og vedlikehold, bredbånd og kabel-TV, vaktmester, strøm til fellesarealer m.m.

Andre faste utgifter:
Strøm, ca kr.
Forsikring i / Gjensidige kr (polisenummer 78364147)

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

9 500 000,- (Prisantydning)
230 066,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
9 730 066,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
297 000,- (Dokumentavgift)
5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
312 549,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 042 615,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

,
Lånebeløp: 3 000 000
Saldo per 27.09.2017: 2 961 538
Låneform: Serie
Rentesats: 3,65% Effektiv rente: 3,77%
Renteberegning: Etterskudd
Kapitalisering: Ved forfall
Utbetalingsdato: 07.08.2017
Løpetid: 13 år
Innfrielsesdato: 27.07.2030
Første forfall: 27.08.2017
Terminlengde: 1 mnd
Terminbeløp: 19 231
Andel av saldo: 230 066 pr. 31.12.2016

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Opplysninger fra forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte og vedtekter med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordere alle interessenter å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om sameiet/borettslaget. Megler anbefaler at boder besiktiges før bud fremmes.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Selger har ikke bebodd boligen og har ingen kjennskap til feil og mangler utover det som er nevnt i denne salgsoppgave. Hvitevarer som medfølger er brukt og tilstanden på de er ukjent. Vi anbefaler alle å gjøre grundige undersøkelser av boligen, bodarealer og hvitevarer før bud fremmes.

Boligen vil ikke bli ytterligere vasket før overtagelse og selger overleverer de nøkler han besitter.

Eiendomsskatt
Oslo kommunen har bestemt at boligverdien fra Skatteetaten legges til grunn for beregningen av eiendomsskatt. Bystyret i Oslo har vedtatt et bunnfradrag for boliger på fire millioner kroner. Hvis eiendomsskattegrunnlaget er mindre enn fire millioner kroner, får du ikke eiendomsskatt på boligen. I 2017 beregnes det tre promille i eiendomsskatt.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 22. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.