Eiendom

ULLEVÅL HAGEBY/DAMPLASSEN: Fantastisk toppleilighet med etterspurt beliggenhet i sjarmerende Ullevål Hageby - Solrik privat hageparsell - Garasje - Muligheter for utbygging av loftsareal

ULLEVÅL HAGEBY/DAMPLASSEN: Fantastisk toppleilighet med etterspurt beliggenhet i sjarmerende Ullevål Hageby - Solrik privat hageparsell - Garasje - Muligheter for utbygging av loftsareal
 • Velkommen til Damplassen 6!
 • Nils O. M. Nordvik og Caroline Leirflaten har gleden av å presentere en fantastisk toppleilighet med idyllisk beliggenhet ved Damplassen, i hjertet av sjarmerende Ullevål Hageby
 • Boligen er gjennomgående med en god planløsning
 • Lys stue med hyggelig peis
 • Nydelig utsyn mot idylliske Damplassen.
 • Nyere kjøkken fra 2013 med lekker innredning
 • Rikelig med skap og benkeplass, samt hyggelig spiseplass.
 • Flott utsyn over byen og mot fjorden.
 • Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng
 • Det er praktiske lagerrom innvendig i enkelte vegger mellom karnappene
 • Soverom 2
 • Soverom 3
 • Pent flislagt bad med innmurt badekar
 • Praktisk separat toalettrom
 • Velkommen hjem!
 • Her er det muligheter for å bygge ut slik at man får en stor leilighet over to plan. Dette må søkes om til både Havebyselskapet og Plan- og Bygningsetaten. Selger og megler bærer ikke risiko for at godkjennelse til utbygging blir gitt.
 • Leiligheten disponerer privat, solrik hageparsell på hele 200 m² hvor du kan nyte late soldager, sette opp trampoline til barna eller invitere til hyggelig grillaften en varm sommerkveld
 • Hyggelig felles uteområde hvor naboene ofte samles
 • Idylliske Damplassen
 • Ullevål Hageby er en rolig oase
 • Eiendommen er beliggende i sjarmerende, veletablerte og attraktive Ullevål Hageby
 • Velkommen til en hyggelig visning!
Solgt

Fakta

 • Damplassen 6
 • Primærrom
  101
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  BBL
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  10 500 000 ,-

Omkostninger

10 500 000,- (Prisantydning)
57 314,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
10 557 314,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
3 440,- (Forkjøpsrettsgebyr)
199,50 (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
11 349,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 568 663,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  101
 • Tomt
  14777

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt for andelen er i 2017 beregnet til kr. 219,-

Beskrivelse

Velkommen til Damplassen 6!

Nils O. M. Nordvik og Caroline Leirflaten har gleden av å presentere en fantastisk toppleilighet med idyllisk beliggenhet ved Damplassen, i hjertet av sjarmerende Ullevål Hageby.

Boligen er gjennomgående med en god planløsning. Lys stue med hyggelig peis og nydelig utsyn mot Damplassen. Nyere kjøkken fra 2013 med lekker innredning. Rikelig med skap og benkeplass, samt hyggelig spiseplass. Flott utsyn over byen og mot fjorden. 3 gode soverom, hvorav to av dem er delvis avdelt med en lettvegg. Pent baderom med badekar, samt praktisk separat toalettrom. Flotte karnappvinduer med nydelig utsikt i alle rom. Leiligheten fremstår som lys og tiltalende over det hele. Det er praktiske lagerrom innvendig i enkelte vegger mellom karnappene, samt flere innvendige kott. I tillegg disponerer boligen to romslige boder i kjelleren på ca 4,7 og 11 m². Det er kun én leilighet på hvert plan, og kun 3 boliger i denne oppgangen. Her bor du privat og skjermet uten gjenboere.

Leiligheten disponerer privat, solrik hageparsell på hele 200 m² hvor du kan nyte late soldager, sette opp trampoline til barna eller invitere til hyggelig grillaften en varm sommerkveld. Boligen disponerer også garasje med plass til én bil, og direkte adkomst til hageparsellen.

Dette er en bolig med stort potensiale. Leiligheten ligger i øverste etasje med kun råloft over. Til leiligheten følger en del av dette loftet med gulvareal på ca 43 m² og BRA ca 29 m². Høyde ca 2,89m opp til mønebjelken. Her er det muligheter for å bygge ut slik at man får en stor leilighet over to plan. Dette må søkes om til både Havebyselskapet og Plan- og Bygningsetaten. Selger og megler bærer ikke risiko for at godkjennelse til utbygging blir gitt.

Dette er en bolig med fantastisk beliggenhet og stort potensiale som bør sees.

Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Beliggende i sjarmerende, veletablerte og attraktive Ullevål Hageby. Her bor du på idylliske Damplassen med fontene, koselige butikker, dagligvare, restaurant og Åpent Bakeri med nydelige bakervarer og smakfull kaffe. Her arrangeres det med jevne mellomrom sosiale sammenkomster for store og små. Eventyrplassen ligger ett par minutter unna og tilbyr flott skøytebane på vinterstid og lekeplass og fotballbane om sommeren.

Nærmeste handlesenter er Ullevål Stadion med et bredt utvalg av forretninger og servicetilbud: apotek, vinmonopol, postkontor, bank, Jernia, Ica
Supermarked, blomsterforretning, Milslukern, Elixia etc. Kiwi og stor Elkjøp Megastore vis-a-vis Ullevål Stadion, samt Domus Athletica med svømmehall, treningsstudio og squashhaller i nærområdet.

Sentralt beliggende med kun få minutters gange til Forskningsparken og Ullevål Stadion T-banestasjon hvor bane 6 og 4 (Sognsvann-Storo/ Nydalen-
Bergkrystallen) tar deg til Majorstuen eller Nydalen på under 5 minutter), samt bane 3 til Mortensrud. Kort spasertur til trikkestopp på John Colletts Plass, busstopp langs Sognsveien (25/22) og flybuss på Ring 3.

Gang-/sykkelavstand til arbeidsplasser som NRK, Rikshospitalet, Ullevål sykehus, Forskningsparken, Universitetet, Idrettshøyskolen, Storo, Nydalen.
Kort vei til unike Marka med fantastiske tur- og rekreasjonsmuligheter hele året, 7 minutter til Sognsvann med t-banen. Skoler finnes i nærområdet for alle trinn: Ullevål barneskole og Marienlyst ungdomsskole. Godt barnehage tilbud med prioritet for beboerne i Ullevål Haveby i nærmiljøet.

Felleskostnader

4 451 pr. mnd.

Dette inkluderer fellesutgifter kr 4 161, get kabelleie kr 280 og kr 10 til Havebybladet. I tillegg kommer kr. 100,- per måned til Garasjelaget 1-7 for drift og vedlikeholdsfond for garasjen. Denne satsen kan bli endret da det er et stort vedlikeholdsbehov på garasjene. Hva som evt skal gjøres og hva dette vil kostes vites ikke pt, ref. formann i Garasjelaget 1-7.

Tomt

Det er store, frodige felles hager mellom bygingene som er pent opparbeidet med plen, prydbusker og trær. Asfalterte adkomstveier og gårdsplasser.
Det følger privat hageparsell som ligger på baksiden og siden av garasjen. Denne parsellen er opparbeidet med plen, prydbusker og trær samt dels hekker mot nabohager. Inngang fra gårdsplassen samt dør ut fra garasjen. Areal på hagen er ca 200 m².

Garasje / Parkering

Det medfølger garasjeplass. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser i området.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 272 874 pr. 31.12.15
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 564 046 pr. 31.12.15

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 101 kvm, Bruksareal: 104 kvm, Bruttoareal: 113 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 104 m².
Primærrom: 101 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, stue, baderom, gang, mellomgang, 3 soverom, samt wc.
Sekundærrom: 3 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 kott

Loft:
Bruksareal: ca 29 m².
Ett stort åpent rom. Gulvareal ca 43 m². Høyde ca 2,89m opp til mønebjelken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming ved elektriske ovner. Varmekabler i baderom. Peis i stuen.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Borettslag

Boligen er en del av Oslo Havebyselskap, som er et borettslag på Ullevål i Oslo bestående av 119 bygninger og 654 leiligheter. Borettslaget er bygd i perioden 1918-26 og er oppført på Byantikvarens gule liste for bevaring.

Borettslaget praktiserer forkjøpsrett for øvrige andelseiere. Forkjøpsretten paralellutlyses. Frist for å melde interesse er fredag 15/9 2017 kl. 16:00.

Ny andelseier må godkjennes av borettslagets styre.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Borettslaget har egen hjemmeside: http://www.havebyselskapet.no/

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er andelens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for andelens andel av fellesgjeld i borettslaget.

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 40 312.192,- pr. 30.08.2017
Renten på lånet utgjør 2,25% pr. 30.08.2017.
Nedbetalingstid er satt til 2030 over 240 terminer.
Sameiets lån er tatt opp i OBOS.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget gjennomfører systematisk vedlikehold av bygningene etter en utarbeidet vedlikeholdsplan.

Høyt prioriterte vedlikeholdsoppgaver den nærmeste tiden:
- Arbeid med takomlegging, samt kontrollering og rehabilitering av piper.
- Drenering rundt husene
- Rensing og rehabilitering av avløpsledninger

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Parafin/brenselstanker i Havebyen:
Fra 2020 er det ikke lengre lov å bruke fossil olje eller parafin til oppvarming av boliger i Norge. Det ble bestemt i klimaforliket som ble vedtatt den 7. juni 2012. Hvis det oppdages nedgravd oljetank i hageparsell er det andelseiers plikt å fjerne denne. Alle nedgravde oljetanker må være fjernet innen 2020. Omkostningene for sanering og fjerning av nedgravde tanker bæres av andelseier.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.