Eiendom

MADSERUD - Attraktiv 3-roms topp-/endeleilighet med solrik, sydvestvendt takterrasse på ca. 47 kvm, carport og p-plass. Må påregnes oppussing!

MADSERUD - Attraktiv 3-roms topp-/endeleilighet med solrik, sydvestvendt takterrasse på ca. 47 kvm, carport og p-plass. Må påregnes oppussing!
 • Gamle Madserud allé 3 C er en attraktiv 3-roms selveierleilighet i toppetasje. Boligen er i gjennomgående behov av oppgradering og modernisering, men fremstår med et enormt potensial for den som er villig til å gi den et ansiktsløft
 • Gamle Madserud Allé 3 C - Seksjon nr. 9
Solgt

Fakta

 • Gamle Madserud Alle 3C
 • Primærrom
  69
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  5 500 000 ,-

Omkostninger

5 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
5 125,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
177 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
190 374,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 690 374,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  69
 • Tomt
  1942

Beliggenhet

Leiligheten ligger i blindvei, i et meget attraktivt, sentralt og rolig boligområde på Madserud i Oslo. Området har umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, stort tennisanlegg, ridesenter og treningssenter m.m.

Boligen har også kort gangavstand til den Engelske Park og Frognerparken. Sistnevnte er med sine 467 mål er den klart største parken i Oslos indre by. Parken inneholder skulpturanlegget Vigelandsparken av Gustav Vigeland. Sør i parken ligger Oslo Bymuseum, mens i øst ligger populære Frognerbadet og Frogner stadion.

Bygdøy ligger også i gangavstand med flott turterreng og fine badeplasser. Om vinteren er det i tillegg oppkjørte skispor på Bygdøy og i Frognerparken.

Kort fortalt
- Attraktiv 3-roms topp-/hjørneleilighet.
- Gjennomgående oppussingsbehov.
- Carport og reservert utendørs p-plass.
- Sydvestvendt takterrasse ved stuen.
- Ca. 47 kvm, solrik og med vidt utsyn.
- Lys entre med skyvedørsgraderobe.
- Kjøkken med integrert oppvaskmaskin.
- Stue med peis og utgang til takterrasse.
- Flislagt baderom med innfliset badekar.
- To soverom, skyvedørsgarderobe på ett.
- Ytterligere lagring i disponibel kjellerbod.

Byggemåte

Betongfundamenter på fast grunn. Betongkonstruksjon med isolert bindingsverk mellom bærende elementer. Betongkonstruksjon med isolert bindingsverk mellom bærende elementer. Rettløpstrapper i terrazzobelagt betong med vinylbelegg i trinn. Rekkverk i stål. Etasjeskillere i betong.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 71 kvm, Bruttoareal: 81 kvm

Innhold

3. etasje: Entré, kjøkken, stue/spisestue, bad/wc/vaskerom og bod.
Annet: Disponibel kjellerbod på ca. 2,7 kvm.

Standard

Gamle Madserud allé 3 C er en attraktiv 3-roms selveierleilighet i toppetasje. Boligen er i gjennomgående behov av oppgradering og modernisering, men fremstår med et enormt potensial for den som er villig til å gi den et ansiktsløft.

Leiligheten har utgang fra stuen til en herlig, usjenert og sydvestvendt markterrasse på ca. 47 kvm der solen kan nytes til du går lei. Herfra er utsynet til nærområdet luftig og vidt. Det er parkering i felles carportanlegg og på reservert utendørs parkeringsplass.

Innvendig fremstår boligen i all hovedsak med lyse, nøytrale fargevalg, og det er lagt eikeparkett på alle gulv med unntak av på badet. Boligen har skyvedørsgarderobe og lagringsbod i entreen, et praktisk kjøkken med integrert oppvaskmaskin, hvitmalt peis med innsats i stuen, og flislagt baderom med innfliset badekar. I tillegg finnes det to lyse soverom med skyvedørsgarderobe på ett, samt ytterligere lagringsplass i disponibel kjellerbod.

Entré
Entreen er lys og åpen med mønsterlagt eikeparkett på gulv, hvitmalte vegger og en praktisk skyvedørsgarderobe med speildører. Ved inngangsdøren er det montert porttelefon. Rommet er direkte tilknyttet innvendig bod. Det lyse, nøytrale fargevalget harmoner god med de fleste deler av boligen.

Kjøkken
Boligen har et lyst og praktisk kjøkken med god benke- og lagringsplass, samt spiseplass under kjøkkenvindu. Innredningen har overskap med foring til tak, lysegrå, profilerte fronter, vitrineskap, benkebelysning, hvite fliser med spredte motivfliser over benk, laminert benkeplate, samt heldekkende beslag med oppvaskkum og utslagsvask. Videre har kjøkkenet ventilator, integrert oppvaskmaskin, nisje for komfyr og plass for kjøleskap. På gulvet er det lagt eikeparkett.

Stue
Leiligheten har en lys og trivelig stue med rikelig lysinnslipp fra vinduer på to vegger og en stor, dobbel skyvedør mot takterrassen. Rommet har mønsterlagt eikeparkett på gulv og hvitmalte vegger. Stuen har god plass for sofaløsning med tilhørende møblement. I hjørne mot terrassen sørger en hvitmalt, oppmurt peis med innsats for ekstra varme og hygge.

Bad/wc/vaskerom
Badet er innredet med fliser i skiftende bruntoner på gulv og vegger, samt felt med fuglemotiv over badekar. Videre har rommet gulvvarme, mekanisk avtrekk, speil med spotbelysning over, og enkel servant nedfelt i et massivt servantmøblement i heltre. Tillegg finnes det frittstående toalett, innfliset badekar med dusjmulighet.

Soverom og garderobe
Leiligheten har to lyse soverom, hvorav ett er har en romslig skyvedørsgarderobe med speildører. Boligen har for øvrig god lagringsplass i skyvedørsgarderobe og lagringsbod i entre, samt i disponibel kjellerbod.

Utstyr

Mekanisk ventilasjon. Sikringstavle med skrusikringer og jordfeilbryter. Videre har boligen varmtvannsbereder plassert i kjøkkenbenk og callinganlegg i entré. Sameiet er for tiden gjeldfritt.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet panelovner, samt varmekabler i våtrom med eldre, tretrinns regulator. Supplerende oppvarming med oppmurt peis med innstas i stuen.

Parkering / Garasje

Det er parkering på reservert plass i felles, integrert carportanlegg, samt på reservert utendørs parkeringsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Leiligheten har utgang fra stuen til en herlig, delvis overbygd og sydvestvendt takterrasse på ca. 47 kvm. Terrassen har støpt blomsterkasse i fremkant, samt rekkverk i en kombinasjon av stål med skjermende duk og tre med beslag. Mot naboterrassen er det satt opp en skjermende betongvegg med en høyde på ca. 2,05 m.

Terrassen har flislagt dekke, markise for effektiv solavskjerming, utestrøm og utebelysning som legger forholden til rette for anvendelse også etter at solen har gått ned. Renholdet underlettes av utekran med mulighet for tilkobling av vannslange eller høytrykksspyler. Her ute kan du usjenert nyte solen til du går lei og utsynet til nærområdet er luftig og vidt.

Skrånende og sydvestvendt felleseiendom med asfaltert adkomst og parkeringsareal, steinsatte terrengtrapper og beplantning.

Tilliggende fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Bunnpris og Meny. Karenslyst allé på Skøyen fremstår som en av byens mest ekspanderende og populære gater med et rikt og spennende utvalg av mote, interiør, kafé/restaurant, etc. Her finner du Brødbakerne, Joe & The Juice, Tårnhuset, samt mateventyret Maschmanns Matmarked - et ferskvaremarked med brasseri, grill, bakeri og pizzeria.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, tog og flybuss. Nærmeste holdeplass er Thune og ligger ca. 180 meter fra boligen. Med bil fra Madserud tar det ca. 4 min til Bygdøy, 4 min til Majorstuen, 7 min til Oslo S og 36 min til Oslo lufthavn.

Eiendommen har gangavstand til Skøyen barneskole og Majorstuen ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 25. Pantekravet kan ikke overstige 1 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter

22.05.1861 910873 Erklæring/avtale
Overført fra:Knr: 0301 Gnr: 3 Bnr: 9
BEST OM VEG
Gjelder denne registerenheten med flere

02.08.1861 910872 Erklæring/avtale
Overført fra:Knr: 0301 Gnr: 3 Bnr: 9
BESTEMMELSER OM VANNRETT
Gjelder denne registerenheten med flere

16.12.1864 900075 Erklæring/avtale
Overført fra:Knr: 0301 Gnr: 3 Bnr: 9
BEST OM GJERDE
BEST OM VEG
Gjelder denne registerenheten med flere

07.05.1886 991708 Best. om vann/kloakkledn.
Overført fra:Knr: 0301 Gnr: 3 Bnr: 9
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Gjelder denne registerenheten med flere

05.04.1895 900001 Erklæring/avtale
Overført fra:Knr: 0301 Gnr: 3 Bnr: 9
Bestemmelse om vannledning
Gjelder denne registerenheten med flere

05.04.1895 993052 Erklæring/avtale
Overført fra:Knr: 0301 Gnr: 3 Bnr: 9
Bestemmelse om vannledning
Gjelder denne registerenheten med flere

08.01.1904 900173 Bestemmelse om bebyggelse
Overført fra:Knr: 0301 Gnr: 3 Bnr: 9
BEST OM GJERDE
Bestemmelse om vann/kloakkledning
BEST OM VEG
Gjelder denne registerenheten med flere

07.10.1904 900174 Erklæring/avtale
Overført fra:Knr: 0301 Gnr: 3 Bnr: 9
VEDR FJERNING AV DØR OG VINDUSÅPNINGER PÅ UTHUS
Gjelder denne registerenheten med flere

25.04.1924 901184 Erklæring/avtale
Overført fra:Knr: 0301 Gnr: 3 Bnr: 9
BEST OM BENYTTELSE
BEST OM VEG
Gjelder denne registerenheten med flere

29.10.1926 900689 Erklæring/avtale
Overført fra:Knr: 0301 Gnr: 3 Bnr: 9
VEDR VANNKLOSETTER
Gjelder denne registerenheten med flere

05.07.1929 900949 Erklæring/avtale
Overført fra:Knr: 0301 Gnr: 3 Bnr: 9
BEST OM GJERDE
BEST OM KLOAKKLEDNING
Bestemmelse om bebyggelse
BEST OM VEG
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

27.11.1969 20018 Erklæring/avtale
Overført fra:Knr: 0301 Gnr: 3 Bnr: 9
VEDTAK AV OSLO KOMMUNES VANN- OG KLOAKKREGLEMENT
KAN IKKE SLETTES U/SAMT FRA OSLO KOMMUNES VANN- OG
KLOAKKVESEN
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ferdiattest: Gamle Madserud alle 3A-C - Boligblokk - Ferdigattest - 1985.pdf
Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 1 051 819,- pr 31.12.15
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 2 945 094,- pr 31.12.15

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger. Reguleringsbestemmelse S-2258.
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne.
Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1.

Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 2 502,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Kommunale avgifter, felles forsikring, snøbrøyting, strøm i fellesarealer, forretningsførsel og daglig drift er inkludert i beløpet.

Strøm, ca kr.
Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

5 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
5 125,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
177 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
190 374,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 690 374,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Opplysninger fra forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte og vedtekter med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordere alle interessenter å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om sameiet/borettslaget. Megler anbefaler at boder besiktiges før bud fremmes.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Eiendomsskatt
Oslo kommunen har bestemt at boligverdien fra Skatteetaten legges til grunn for beregningen av eiendomsskatt. Bystyret i Oslo har vedtatt et bunnfradrag for boliger på fire millioner kroner. Hvis eiendomsskattegrunnlaget er mindre enn fire millioner kroner, får du ikke eiendomsskatt på boligen. I 2017 beregnes det tre promille i eiendomsskatt.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at dette er et dødsbo og salget gjøres gjennom bobestyrer. Selger har ingen kjennskap til feil og mangler utover det som er nevnt i salgsoppgaven. Interessenter bør undersøke eiendommen grundig, gjerne med fagfolk.

Utdrag fra tilstandsrapporten
Bygningen er tatt i bruk i 1984 og byggeforskrifter fra denne tiden ligger til grunn for konstruksjonsmessige forhold. Bygningens infrastruktur med hensyn til røropplegg, ventilasjon og varmeanlegg er i hovedsak fra byggeåret. Tekniske konstruksjoner med hensyn til yttervegger, isolasjon, vinduer etc er også fra byggeåret. Terrasser er rehabilitert, yttertak tekket om, og ventilasjonskanaler renset i de senere år. Leilighetens terrassedør er fra 2010. Våtrom i leiligheten har høy alder. Det samme gjelder kjøkkeninnredning og annet fast inventar. På befaringsdagen ble det ikke avdekket retningsavvik, skjevheter, eller andre negative forhold i leilighetens innvendige overflater. Boligen bærer preg av pent og forsiktig bruk, og fremstår i normalt god stand, alder tatt i betraktning.

Minste tillatte volum i rom for varig opphold er 15 m3 i.h.t. de byggeforskrifter som er gjeldende her. Volumet i det minste "soverommet" er 14,24 m3. I tillegg kommer volum i vindusforing som er 0,26 m3. Totalt 14,5 m3. Rommet er betegnet som soverom i denne rapporten til tross for at volumet er noe under 15 m3.

Bodareal:
Leiligheten er utstyrt med innvendig bod på 1,7 kvm og kjellerbod på 2,7 kvm. Normalt var kravet til bodareal for leilighet med to soverom 8 kvm i 1984.
Det er overveiende sannsynlig at en tidligere utvendig bod under overbygget del av terrasse er fjernet i ettertid, f. eks i forbindelse med den oppgradering av terrasse som tydeligvis har skjedd.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 22. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Ingen av delene.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.