Eiendom

Beste Majorstuen - Lys, meget attraktiv og solrik 2-roms selveier med sydvestvendt balkong på hele 9,5 kvm mot bakgård + fransk balkong - fantastisk beliggenhet - kontor - gjennomgående planløsning

Beste Majorstuen - Lys, meget attraktiv og solrik 2-roms selveier med sydvestvendt balkong på hele 9,5 kvm mot bakgård + fransk balkong - fantastisk beliggenhet - kontor - gjennomgående planløsning
 • Velkommen til Ole Vigs gate 4 - en lys, meget attraktiv og solrik 2-roms selveierleilighet med perfekt beliggenhet på beste Majorstuen.
 • Fra stuen er det utgang til sydvestvendt balkong på hele 9,5 kvm. Balkongen vender inn mot rolig bakgård. Her kan man nyte sommeren.
 • Stuen er arealeffektiv med plass til sofa, spisebord og tv-løsning.
 • Her er det enkel tilgang til den fantastiske balkongen.
 • Hyggelig stue med plass til sofa og salongbord.
 • Planløsningen gir rom for både sofa og spisebord.
 • Den gjennomgående løsningen gjør leiligheten svært lys og tiltalende.
 • Her det god plass til spisebord.
 • Pipeløp i stuen gir muligheter for peis.
 • Stuen og kjøkkenet er i åpen løsning, men likevel naturlig inndelt i en kjøkken- og stuedel.
 • Tidløst kjøkken fra 2014. Hvite høyglans-fronter og benkeplate i treverk. Integrert oppvaskmaskin.
 • Romslig soverom med god plass til dobbeltseng.
 • Her er det også utgang til fransk balkong/luftebalkong.
 • Godt med garderobeskap.
 • Smart ekstra rom som brukes som kontor i dag. Kan enkelt også benyttes som garderobe eller lagringsplass om man har behov for det.
 • Pent flislagt bad med varmekabler i gulv og downlights i tak. Servant med underskap, dusjhjørne med glassdører og toalett.
 • Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
 • Stor og praktisk entré. Godt med garderobeskap for yttertøy og sko.
 • Balkongen størrelse gjør den enkel å utnytte med plass til utemøbler og grill.
 • Skjermet beliggenhet inn mot bakgård.
 • Klassisk bygård med svært attraktiv beliggenhet. Stille og rolig, men samtidig med Bogstadveien rett rundt hjørnet.
 • Hyggelig bakgård for beboerne.
 • Plantegning.

Fakta

 • Ole Vigs gate 4
 • Primærrom
  46
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  1

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  3 990 000 ,-

Omkostninger

3 990 000,- (Prisantydning)
458,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 990 458,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 990 458,-))
7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
--------------------------------------------------------
113 894,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 104 352,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  46
 • Tomt
  346

Beskrivelse

En lys, meget attraktiv og solrik 2-roms selveier med fantastisk beliggenhet på beste Majorstuen. Leiligheten ligger i byggets 2. etasje med en arealeffektiv og gjennomgående planløsning. Utgang fra stue til sydvestvendt balkong på hele 9,5 kvm mot skjermet bakgård. Denne har god plass til det man måtte ønske av utemøbler og er perfekt for late sommerdager. Videre har leiligheten et moderne og praktisk kjøkken fra 2014 med god plass til spisebord, en hyggelig stue, innredet kontor (uten vindu) samt soverom og gang med mye skapplass.

Leiligheten har en svært ettertraktet beliggenhet i Ole Vigs gate, en av de mest populære gatene på Majorstuen. Her bor du tilbaketrukket og rolig til, men har allikevel Bogstadveien og alt Majorstuen har å tilby rett rundt hjørnet. Det er gode muligheter til å leie parkeringsplass i nærområdet ved ledighet (ta kontakt med megler for mer info). Videre er det også beboerparkering i området.

Kort oppsummert:
- Fantastisk beliggenhet med nærhet til alt Oslo vest har å tilby.
- Solrik balkong på hele 9,5 kvm + fransk balkong.
- Gjennomgående planløsning.
- Godt med vindusareal sørger for en lys og tiltalende leilighet.
- Takhøyde på opp til 2,77 m gir en god romfølelse.
- Utleie tillatt.
- Fleksibel overtagelse.

Dette anses som en sjelden mulighet, velkommen på visning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder: Entré, kjøkken, bad, soverom, kontor (rom uten vindu) og kjøkken. Utgang fra soverom til fransk balkong på ca. 1 kvm. Utgang fra stue til sydvendt balkong på 9,5 kvm.

Leiligheten disponerer 1 bod i 1. etasje på ca. 5 kvm.

Standard

Bad
Bad fra 1997. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Nedsenket platehimling med downlights. Servantskap med dører i høyglans hvit utførelse. Benkeplate i treverk med nedfelt servant og ett-greps armatur. Speil på vegg over servant med belysning og hyller av glass. Dusjhjørne med buet skyvedør. Gulvmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i hjørnet. Avtrekk i himling. Vannrør med rør-i-rør system og avløpsrør av plast. Dusjvegger, speil og hyller fra 2013, servantskap fra 2017.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra 2014. Gulvflater med tre-stavs parkett. Malte plateflater på vegger. Nedsenket platehimling med downlights. Innredning med
glatte fronter i hvit høyglans utførelse. Benkeplate i treverk med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett-greps armatur med tilkobling til integrert
oppvaskmaskin fra Bosch. Frittstående kjøleskap med frysedel fra Samsung. Frittstående komfyr. Integrert avtrekksvifte over komfyr. Mikrobølgeovn
fra Electrolux. Plater med flismønster mellom benkeskap og overskap, samt belysning og stikkontakt under overskap. Ctc varmtvannsbereder på 115 liter fra 1997 plassert i benkeskap. Vannrør med rør-i-rør system og avløpsrør i plast.

Øvrige rom
Gulvflater med tre-stavs parkett. Laminatgulv på kontoret. Malte plateflater på vegger og i himling. Downlights i entré. Synlig teglstein på pipeløp. Profilerte innerdører. Garderobeskap i entré og på soverom.

Ildsteder / skorsteiner innvendig
Skorstein av teglstein fra byggeår i stue. Det er ikke montert ildsted i leiligheten.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer i entré. Hovedsikring til leiligheten er på 40amp og er plassert i el-tavle nede i 1. etasje.

Vinduer/ytterdører
Vinduer og balkongdører med to-lags glass fra 1996. Entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB.

Balkonger, terrasser, veranda etc.
Utgang fra stue til sydvendt balkong fra 1997 på 9,5 m2 oppført i treverk. Gulv belagt med trelemmer over terrassebord. Rekkverkshøyde målt til 1,01 meter. Utgang fra soverom til fransk balkong på ca. 1 m2. Balkong av betong med smijernsrekkverk. Rekkverkshøyde målt til 1,00 meter.

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for boligen. Denne følger vedlagt i salgsoppgaven. Se denne for nærmere informasjon om tilstandsgrad.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget attraktiv og ettertraktet beliggenhet på beste Majorstuen. Ole Vigs gate er parallellgate til Bogstadveien. Det betyr at man bor godt tilbaketrukket, stille og rolig, men samtidig i umiddelbar nærhet til alt hva området har å by på. Ole Vigs gate 4 er helt i enden av gaten mot Rosenborggata som er enveiskjørt. Dette betyr en gate uten gjennomgangstrafikk. I Bogstadveien finner man alt av shoppingmuligheter, dagligvareforretninger, bakerier, kaféer, restauranter osv. I tillegg ligger flere av områdets mest populære spisesteder rett nedenfor leiligheten. Her kan nevnes Delicatessen og Publiko.

Det er god tilgang til flere parker med gangavstand til både Frognerparken, Stensparken og St.Hanshaugen park. For de som ønsker å trene innendørs er det flere treningssentre i området. På Bislett Stadion er det også gratis innendørs løpebane. Ønsker man heller å nyte marka tar t-banen deg raskt til Frognerseteren eller Sognsvann som er flotte utgangpunkter for markas unike nettverk av turveier.

Det er gangavstand til flere av byens mest populære områder. Her kan man nå Bislett, St.Hanshaugen, Frogner og Sentrum med Karl Johans gate og videre ned til Aker Brygge og Tjuvholmen på få minutter.

Majorstuen er et kollektiv knutepunkt med tilgang til alle t-banens linjer, tre trikkelinjer og fem busslinjer. Det er også holdeplass for flybussen. Her kommer man seg raskt rundt i byen.

Felleskostnader

2 134 pr. mnd. Fellesutgiftene inkluderer sameiets driftskostnader slik som kommunale avgifter, kabelTV/bredbåndsabonnement, bygningsforsikring, trappevask med mer.

Herav:
Fellesutgifter: kr. 1.780,-.
Bredbåndabm.: kr. 354,- (Fiber).

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid. Beboerparkering for bil koster 3.000,- kroner for ett år. Beboerparkering for MC og moped koster 1.500,- kroner for ett år. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Tidvis mulig å leie parkeringsplass/garasje i nærområdet ved ledighet. Ta kontakt med megler for mer info.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 978 717 pr. 31.12.16
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 131 894 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger ekspedisjonsdokument datert 1916 for eiendommen, samt ferdigattest (bruksattest) datert 1916. På eiendommen foreligger det også ferdigattest for loftsutbygging og balkonger m.m. datert 1998. Dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 46 kvm, Bruttoareal: 51 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, bad, soverom, kontor og stue.

Arealet som idag brukes som kontor er på byggemeldte tegninger oppgitt som bod. Det medfører søknadsplikt om bruksendring for å endre bod til rom for varig opphold. Det er ikke søkt om bruksendring for dette arealet og selger bærer ingen risiko/ansvar for at evt. godkjennelse gis.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Varmekabler i gulv på bad.

Adkomst

Enkel adkomst fra Ole Vigs gate. Ta inn Ole Vigs gate enten fra Vibes gate eller Rosenborggata.

Det vil bli skiltet med visningsskilter fra Nordvik&Partners ved fellesvisninger.

Se forøvrig vedlagte kart.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Reguleringsplanen som følger eiendommen kan være helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Se kommunens hjemmeside for ytterligere informasjon.

Sameie

Leiligheten er en del av Sameiet Ole Vigs gate 4 med org.nr. 984 920 075 og består av 11 seksjoner.

Forretningsfører: Fakta Regnskap AS.
Tlf. 62 53 65 00.
E-post: orjan@faktaregnskap.no

Styrets leder: Mads Rignes Gjertsen.
Tlf. 980 48 792.
E-post: madsgjertsen@hotmail.com.

Sameiets eiendom er forsikret gjennom Gjensidige forsikring med polisenr. 59755307.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ikke langsiktig fellesgjeld. Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr 458,- pr. 31.12.16. Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr 5 075,- pr. 31.12.16.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser at det ikke er vedtatt noen vedlikeholdsarbeider utover det som foreligger i driftsbudsjettet (dugnad, gartnertjenester + andre småting).

Det har vært diskutert å gjøre rensing/forbedring av ventilasjonssystemet fra tidligere årsmøte, men det har ikke blitt gjennomført eller kartlagt ennå. Dette vil trolig gå på driftsbudsjett og dekkes av bankinnskudd (andel fellesformue).

P.t. er det ikke planlagt noen økning av fellesutgiftene for 2018.

Se forøvrig vedlagte årsberetning for en oversikt over styrets arbeid for 2016.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: moe@nordvikpartners.no eller SMS: 40 88 14 58 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §22

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.