Eiendom

Briskeby - Herskapelig 5-roms i praktgård anno 1898 med autentisk interiør, høyreiste rom, flotte ildsteder og balkong.

Briskeby - Herskapelig 5-roms i praktgård anno 1898 med autentisk interiør, høyreiste rom, flotte ildsteder og balkong.
 • Velkommen til Eilert Sundt gate 31 - Kontakt Carl Sveistrup på 980 45 319 dersom privatvisning ønskes.

Fakta

 • Eilert Sundts gate 31
 • Primærrom
  150
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  11 800 000 ,-

Omkostninger

11 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
295 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 800 000,-))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
305 549,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
12 105 549,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  150
 • Tomt
  955

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et svært attraktivt og idyllisk boligområde på Briskeby, i bydel Frogner. Beliggenheten ansees som noe av det ypperste, med gangavstand til hovedstadens mest populære handlegater, kafeer, barer og restauranter. Det er holdeplass for buss og trikk rett nede i veien, og i umiddelbar nærhet ligger både Bogstadveien, Hegdehaugsveien, Bygdøy allé og Solli Plass.

Briskeby er Frogners hjerte, et pulserende og vakkert område med herskapelige bygårder, spennende nisjebutikker, gode restauranter og kafeer og kaffebarer på hvert hjørne. Her finner vi også byens beste kaffebar, og på samme sted ligger konditori, anerkjent frisør og delikatessebutikken Fläneur Food. Ingenting er hyggeligere enn en enkel «Fransk» frokost hos Åpent bakeri i Inkognito terrasse, et sjarmerende bakeri med uteservering under blomstrende trær.

På sjarmerende Vestkanttoget er det yrende liv hver lørdag, med torghandel og basarer - er du på jakt etter noe spesielt og kanskje et gammelt klenodium, da er dette stedet! Leiligheten ligger rett ved idylliske Uranienborgparken, og det er kort vei til både Slottsparken og Frognerparken - sistnevnte med skulpturanlegget Vigelandsparken og populære Frognerbadet. Frogner stadion byr på skøytebane vinterstid og fotballbane på sommeren.

For hyggelige søndagsturer anbefales turområdene på Bygdøy med bademuligheter og maritime fasiliteter. Etter turen smaker det godt med en deilig lunch i bakgården hos Kolonihagen, eller pizza hos autentiske Da Mimmo i Behrens gate - sistnevnte har holdt til i det samme kjellerlokalet i over tjue år, og er absolutt hvert ett besøk!

Kort fortalt
- Storslått, herskapelig 5-roms anno 1898.
- Delikat interiør og autentiske materialer.
- Representativ bygårdsvilla med hageidyll.
- Balkong med utsyn mot hagen i sørvest.
- Hall med god plass for garderobeløsning.
- Stort kjøkken med egen kjøkkeninngang.
- Dagligstue med peis og stor spiseplass.
- Lys finstue med peis og utgang til balkong.
- Romslig bad/wc/vaskerom med badekar.
- Svært fleksibel planløsning hvor det er enkelt å etablere soverom nr. 4.
- Rikelig med lagringsplass i tre gode boder.
- Det er sikringsskap med automatsikringer.

Byggemåte

Grunn i betong, natursten, teglsten. Uisolert. Ukjent byggegrunn. Antar fundament på flåter i komprimert grunn. Yttervegger i teglsten, utvendig pusset. Isolasjonsprinsipp fra byggetiden. Grunnmur i natursten, betong, tegel. Etasjeskillere i trebjelkelag, antar isolert med stubbloftsleire Helvalmet takkonstruksjon, enkelte arker.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 150 kvm, Bruksareal: 150 kvm, Bruttoareal: 174 kvm

Innhold

2. etasje: Hall, bad/wc/vaskerom, kjøkken, 2 soverom, dagligstue/spisestue og finstue.
Annet: Leiligheten disponerer 2 kjellerboder på 14m² og 13m² og bod i trappereppo på ca.1,5m². I tillegg så er det store fellesboder i kjeller.

Standard

Eilert Sundts gate 31 er en storslått og høyreist 5-roms selveierleilighet beliggende i andre etasje med en hyggelig balkong mot sørvest. Bygårdsvillaen ble oppført i 1898, og arkitekturen fremstår i en beskjedent artikulert nyrenessanse. Det velholdte og representative bygget går over tre etasjer og huser kun seks leiligheter. En frodig, gammeldags hageidyll strekker seg rundt tre av byggets sider, og innbyr beboerne til hyggelige sammenkomster under velduftende syrinbusker.

Den herskapelige leiligheten har en gjennomgående planløsning, store rom med himmelsk takhøyde, og rikelig med lysinnslipp via høyreiste vinduer med brede vindusposter. Leilighetens fleksible planløsning gir muligheter for tre stuer på rad, eller du kan nøye deg med én romslig stue og glede deg over hele tre praktfulle soverom. Interiøret er av vakker, autentisk karakter med originale tregulv, profilert belistning, stukkatur og høye, tofløyede dører fra byggets opprinnelse - detaljer med historisk sus!

Vel innenfor dørstokken i andre etasje venter en innbydende leilighet med lyse fargepaletter og solide materialvalg av god kvalitet. Vi ønskes velkommen av hall, et stort bad/wc/vaskerom, separat kjøkken med «tjenesteinngang» og to soverom med garderobeskap. Videre innehar leiligheten en fantastisk dagligstue/spisestue med åpen peis, og en tilliggende finstue med hjørnepeis og utgang til sydvestvendt balkong. Leiligheten har rikelig med lagringsplass i to store kjellerboder, og en liten bod i trapperepos.

Hall
Via en tofløyet inngangsdør kommer vi inn i leilighetens høyreiste hall. Rommet har originale tregulv, hvitmalte veggflater, bred belistning og ekstra takhøyde. Hallen har god plass for garderobeløsning, og det er montert dørcalling. Interiøret er av luftig karakter med lyse fargetoner og klassiske materialer som harmonerer med den autentiske innredningen i øvrige rom.

Kjøkken
Kjøkkenet har en praktisk kjøkkeninngang med adkomst via baktrapp, noe som er ideelt når man kommer hjem med bilen full av matvarer. Rommet har lysegrå gulvfliser med varmekabler, malt perlestaffpanel i en lys fargetone, bred belistning og downlightsbelysning. Det romslige kjøkkenet har funksjonelle arbeidsflater, godt med vegg- og lagringsplass, samt rom for spisebord under et stort vindu med brede vindusposter.

Kjøkkeninnredningen fra 2008 har et moderne uttrykk med hvite høyglansfronter, og limtre benkeplate med heldekkende stålbeslag og nedfelt oppvaskkum. Innredningen har gode oppbevaringsmuligheter i underskap og høyskap, stålplate over koke- og oppvasksone, og gode arbeidsflater til hobbykokkens glede. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilatorhette i stål, komfyr med koketopp, kjøleskap, fryseskap og oppvaskmaskin.

Dagligstue/spisestue/finstue
Rett innenfor hallen finner vi et fantastisk oppholdsrom bestående av dagligstue og spisestue med store vindusflater og en plassbygget, åpen peisgrue som innbyr til peiskos fra både sofakrok og spisebord. Det himmelske oppholdsrommet har originale tregulv, hvitmalte veggflater med kontrastvegg i en harmonisk blåtone, og ekstra takhøyde med downlightsbelysning. På begge sider av peisen ønsker tofløyede, originale dører velkommen til hvert sitt rom - finstuen og et soverom.

Finstuen har et sammenfallende interiør som harmonerer med det vi har fått presentert i øvrige rom, og en murt hjørnepeis med innsats gir ekstra varme og hygge på kalde høstkvelder. Rommet har rikelig med lysinnslipp fra to himmelretninger, og en tofløyet glassdør fører ut til en hyggelig balkong i sørvest. Det lyse og luftige oppholdsrommet har god plass for sofaløsning med tilhørende møblement, og det er veggplass for bokhyller eller store malerier.

Bad/wc/vaskerom
Badet har standard fra 2004, og fremstår som et romslig velværebad. Rommet har lysegrå gulvfliser med varmekabler, hvite veggfliser og downlightsbelysning. Velværebadet har en plassbygget dusjnisje med glassdør, og vis a vis kan man slappe av i et deilig, innmurt hjørnebadekar. Videre har badet frittstående toalett, skapseksjon med limtre benkeplate og to nedfelte porselensservanter, innmurt speil, samt vaskeromsløsning med skap, hyller og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom og garderobe
Den herskapelige leiligheten har to store soverom med tilhørende garderobeløsning. Soverommene er lyse og tiltalende med originale tregulv, god takhøyde og store vinduer. Hovedsoverommet har direkte adkomst til bad/wc/vaskerom, og skulle man ha behov for ytterligere et soverom er det bare å benytte seg av finstuen. Det er også enkelt å sette opp vegg for å dele det største soverommet i to, slik at leiligheten får totalt 4 soverom.
Leiligheten har for øvrig god lagringsplass i to store kjellerboder, samt bod i trapperepos.

Utstyr

Det er naturlig ventilasjon i bygget, og sikringsskap har automatsikringer. Videre har leiligheten varmtvannsbereder på ca. 200 liter, dørcalling og opplegg for kabel-tv/bredbåndsløsning.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner, samt varmekabler på kjøkken og bad/wc/vaskerom. I tillegg er det montert hjørnepeis med innsats i finstuen og dagligstuen/spisestuen har en plassbygget, åpen peisgrue.

Parkering / Garasje

Parkering i enveiskjørt gate, hvor beboerparkering skal etableres. Garasjeleie i nabolaget mulig. Parkering på egen gårdsplass mulig i perioder.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler.

Beskrivelse av tomt/hage

Leiligheten er dedikert med en luftig balkong mot sørvest. Balkongen har utgang fra finstuen via en tofløyet balkongdør, og uterommet har utsyn mot vakker omkringliggende bebyggelse og sameiets frodige hageidyll. Det representative uteområdet ønsker oss velkommen via en autentisk smijernsport forankret i massive portstolper, og innenfor venter en asfaltert gårdsplass, samt hage med gressplen, hekk, trær og velduftende syriner.

Tilliggende fasiliteter

Nabolaget er fullspekket med populære kaféer, interiørforretninger og trendy klesbutikker. Det er ellers gangavstand til et rikt servicetilbud i nærområdet som treningssenter, apotek, vinmonopol og legesenter. Videre er det som nevnt umiddelbar nærhet til vestkantens hovedgater som Frognerveien, Bygdøy Alle og Bogstadveien - her finner du smakfulle forretninger, om du vil unne deg noe lekkert!

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk, og det er heller ikke langt til T-banestasjon på Nasjonalteateret. Med bil fra Briskeby tar det ca. 2 min til Skøyen, 2 min til Majorstuen, 7 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Fra leiligheten er det umiddelbar nærhet til Uranienborg barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 25. Pantekravet kan ikke overstige 1 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1898. I eldre saker fra slutten av 1800 til begynnelsen av 1900- tallet, kan "Ekspedisjonsdokument" anses som en slags brukstillatelse ifølge plan og bygningsetaten. Megler har ikke funnet noen ytterligere ferdigattester.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 2 085 344,- pr 31.12.2015.
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 5 838 963,- pr 31.12.2015.

Likningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget.

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 70 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2015. Likningsverdien finnes ved å multiplisere kvadrat- metersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Eiendomsskatt
Oslo kommune innførte eiendomsskatt i 2016. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert fakturamottaker for eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskiftet må partene gjøre opp betalingen av eiendomsskatt seg imellom.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt som er regulert til byggeområde for boliger ihht. reguleringsbestemmelse S-2255. Oslo kommune vedtok 23.september 2015 en ny kommuneplan. Endret reguleringsbestemmelse S-2937. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med ansvarlig megler for nærmere informasjon.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1.

Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 491,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Inkluderer kabel-tv, kommunale avgifter, bygningsforsikring, trappevask, felles strøm, løpende utvendig vedlikehold, avsetning til vedlikehold etc.

Eiendomsskatt for 2017 kr 8 019,- iflg. kommunen.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

11 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
295 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 800 000,-))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
--------------------------------------------------------
305 549,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
12 105 549,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Energiforbruk

Energiforbruket det siste året har ligget på rundt 16 000 kWh pr. år.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Opplysninger fra forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte og vedtekter med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle interessenter å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om sameiet/borettslaget.

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 22. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Det er ikke konsesjon eller odel på eiendommen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.