Eiendom

FROGNER - Oscars gate - Stilfull selveier med garasjeplass, balkong, 2 ildsteder og 3 (4) soverom. Gjennomgående lyst og luftig. Meget god planløsning. God plassbygget skapplass i boligen, samt 17,5 kvm. bodplass. Sentralt og særdeles rolig beliggende.

FROGNER - Oscars gate - Stilfull selveier med garasjeplass, balkong, 2 ildsteder og 3 (4) soverom. Gjennomgående lyst og luftig. Meget god planløsning. God plassbygget skapplass i boligen, samt 17,5 kvm. bodplass. Sentralt og særdeles rolig beliggende.

Fakta

 • Oscars gate 41
 • Primærrom
  142
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  13 000 000 ,-

Omkostninger

13 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
172,- (Pantattest)
325 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 13 000 000,-))
5 363,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
1 000,- (Flyttegebyr - KJØPER)
--------------------------------------------------------
339 685,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
13 339 685,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  142
 • Tomt
  1176

Faste løpende kostnader

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Høydepunkter

- Svært attraktiv beliggenhet i Oscars gate på Frogner (enveiskjørt gate midt mellom Uranienborg og Slottsparken)
- Garasjeparkering i garasjerekke i bakgård (én garasjeplass vedtektsfestet til denne seksjonen)
- I tillegg til garasjeplassen, leier selger også én utendørs parkeringsplass i bakgård av sameiet (kr. 500,- pr. mnd). Denne leieavtalen kan videreføres.
- Gården er vesentlig påkostet senere år (oppgradert drenering, fasade, samtlige pipeløp, oppganger og garasjerekke i bakgården)
- Balkong fra stuen mot rolig gate (Oscars gate)
- Store foldedører mellom balkongen og stuen som gjør at man kan flytte stuen "ut".
- Særdeles god planløsning
- 3 store soverom med god skapplass
- Sannsynligvis mulighet for ett 4. soverom ved å flytte kjøkkenet inn i stuen
- Meget god skapplass i diverse plassbygde garderobeskap
- God lagringsplass i bod i kjeller og på loft - til sammen ca. 17,5 kvm.
- 2 flotte ildsteder (moderne peisovn i stue og herskapelig etasjeovn på hovedsoverom)
- Integrerte Sonos stereo-høyttalere i flere rom
- Flere originale og klassiske bygningsdetaljer
- Representativ og pen leilighet
- Store luftige rom med god takhøyde
- Gjennomgående lys selveier i høy 2. etg. med fint utsyn mot grønne omgivelser

Beliggenhet

Lekker selveierleilighet med ildsteder, balkong og parkering i garasje i bakgården. Meget sentralt og stille i attraktivt strøk med kort vei til alle ønskelige fasiliteter slik som parker (bl.a. Uranienborgparken og Slottsparken) med tur- og rekreasjonsmuligheter, skole, forretninger, kaféer, restauranter og shopping. Kort gangavstand til Oslo sentrum og Hegdehaugsveien/Bogstadveien. Området består hovedsakelig av klassiske bygårder. Opparbeidet bakgård med parkeringsplasser.

Leiligheten, som ligger rolig til i enveiskjørt gate, er gjennomgående og har en perfekt beliggenhet i høy 2. etasje med utsyn mot grønne omgivelser. Eiendommen er inngjerdet med gress og busker i forhaven. Asfaltert innkjøring og gårdsplass.

Offentlig kommunikasjon i nærområdet:
T- bane - Nationalteateret - 0.5 km*
Trikk - Riddervolds plass - 0.2 km*
Buss - Uranienborgveien Josefines gt. - 0.1 km*

Innhold

Leilighet beliggende i 2. etg. (primærrom 142 kvm.):
Entré med garderobeskap. Gang og mellomgang med plassbygde garderobeskap. Tilbaketrukket og hyggelig spisekjøkken med spiseplass ved vindu mot bakgård. Stor flott stue med moderne peis og utgang til balkong samt store foldedører (2,3 meter i bredde mellom balkongen og stuen som gjør at man kan flytte stuen "ut"). 3 fine soverom med store plassbygde garderobeskap. Majestetisk etasjeovn på hovedsoverom. Bad med toalett, dusj og badekar, samt separat wc.

Leiligheten disponerer 1 lukket loftsbod med gulvareal på ca. 13 kvm. og 1 kjellerbod på ca 4,5 kvm..
Leiligheten har også vedtektsfestet rett til én garasjeplass på ca 13 kvm i bakgård. I tillegg leier selger én biloppstillingsplass i bakgård for kr. 500,- per mnd.

Standard

Særdeles attraktiv leilighet med høy standard, gjennomgående planløsning og romslige rom. Boligen har godt med lysinnslipp via store og mange vinduer, 2 ildsteder, 3 soverom, god himlingshøyde og balkong. Flere originale og klassiske detaljer. Leiligheten er hovedsakelig oppusset (se tilstandsrapport for detaljer). Flere spesialtilpassede løsninger, som integrert snekkerbygget garderoberekke med tre doble skap i en av mellomgangene. På kjøkkenet og i alle soverommene er det integrert sonoshøytalere.

Kjøkken:
Innbydende og pent kjøkken med optimal innredning. Sprøytemalte skapdører og skuffefronter, samt to fronter med glass. Godt med takhøye skap og benkeplass. Kjøkkenventilator med avtrekk. Installert oppvaskmaskin med aquastop. Benkeplate i heltre med stålbenkebeslag i vaskekum og nedfeldt utslagsvask. Benkeplaten er nylig overflatebehandlet. Fliser over kjøkkenbenk. På kjøkkenet er det stor spiseplass med spesialtilpasset og koselig sittebenk.

Stue:
Peis i stue, innbygget rentbrennende med glassdør fra Peisselskabet, installert i stue i 2016. Utsmykket etasjeovn No32 fra Bærums Verk installert i soverom ved siden av stuen. Ifølge eier fungerer ildstedene meget bra.

Baderom:
Delikat baderom, flislagt på vegger og gulv med varme. Downlights i himling. Servant med underskuffer og ett-greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin og plass for tørketrommel. Utslagsvask med ett-greps blandebatteri inne i tilpasset høyskap (2012). Godt med skapplass på baderom. Badet er innredet med toalett, dusjhjørne med innfellbare vegger i glass og dusjkant i metall. Termostatstyrt blandebatteri. Badekar med termostatstyrt blandebatteri, hånddusj og veggstang. Sluk i plastkonstruksjon med synlig klemring. Konstruksjon på badet er av eldre dato. Separat WC er flislagt på vegger og gulv med varme. Downlights i himling. Håndvask med ett-greps blandebatteri. Gulvtoalett.

Soverom:
3 soverom i boligen hvorav alle i fin størrelse. Samtlige soverom med integrerte skapløsninger, samt integrert hylle på ett soverom.

Overflater:
Innvendige gulv: 3-stavs mørkbehandlet eikeparkett slipt/overflatebehandlet i 2008/2009. Malte, høye, lavprofilerte gulvlister.
Innvendige vegger: I all hovedsak malte flater, enkelte tapetserte flater. Sist overflatebehandlet i hovedsak i 2008/2009 og enkelte rom i 2018.
Innvendig himling: Malte himlinger med stukkatur, original rosett i stue, samt Frognerrosett i himling på ett soverom. Utstrakt bruk av downlights i boligen. Downlights fra 2012 med dimmer i entré, gang, bad og wc. Himlingene ble sist overflatebehandlet hovedsakelig i 2008/2009, enkelte rom senket/malt i 2012 og enkelte rom sist overflatebehandlet i 2018. Overflatene i boligen er hovedsakelig pene og velholdte.

Utstyr:
- Dørtelefon med åpner.
- Kabel-TV og bredbånd fra Get.
- Røykvarsler.
- Tilkoblet brannslange i kjøkkenbenk.
- Felles brannvarslingsanlegg for bygget med detektor/varsler i leiligheten.
- Sprinkelanlegg i leiligheten og gården forøvrig (sprinkel koplet til alarm).
- Mekanisk ventilasjon.
- Kjøkkenventilator med avtrekk samt avtrekk også fra bad og wc.
- Luftespalter i vinduer for frisklufttilførsel.
- Spalteåpning mellom dørblad og terskel mot bad for frisklufttilførsel.
- Felles viftemotor på loftet.
- Fordelerskapet er installert i entré med automatsikringer, jordfeilbryter og kursoversikt.

Hva gjelder det tekniske om boligen for øvrig og eiendommen generelt, henvises til tilstandsrapport og egenerklæring etc som vedlagt i komplett salgsprospekt. Dokumentene er tilgjengelige på meglers kontor eller vedlagt prospektet. Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med disse før budgivning/kjøp.

Byggemåte

Klassisk bygård oppført over 4 etasjer, samt loft og kjeller. Fasaden er rikt utsmykket mot Oscars gate. Bygården er registrert på Byantikvarens gul liste som bevaringsverdig.

Grunn og fundamenter, generelt:
Fundamentert med granitt og tegl trolig til faste masser. Dreneringsarbeid utført mot kjellervegger av Gravco i 2016.

Yttervegger:
Teglmurkonstruksjon med fasader som har for en stor del frilagt tegl, partier med pusset og malt tegl og rikt utsmykket mot gaten. Pussede fasader mot indre gård. Fasade mot gaten ble rehabilitert i 2016 av Thorendahl AS. Partier med synlig grunnmursplast og topplist mot indre gård. Synlig tørr kjellervegg i bodområde i malt granitt.

Vinduer og dører:
Vinduer i tre med 2-lags isolerglass fra 1996 og enkelte fra 2003. Vinduer mot Oscars gate ble sist malt i 2016. Vannbrett utvendig under kjøkkenvindu med behov for vedlikehold. En vindushaspe mangler på ett vindu og flere barnesikringer trenger vedlikehold. Balkongfoldedør (ca 2,3m lysåpning) i tre med 3-lags isolerglass fra 2015. Malt profilert brannklassifisert (B30) entredør fra AS Gjømna Brug med sikkerhetslås og kikkhull. Malte profilerte innerdører. Malt 2-fløyd høy original dør mellom stue og soverom. Malt profilert listverk.

Etasjeskiller:
Etasjeskillere i trekonstruksjon med stubbloftsleire.

Takkonstruksjoner:
I hovedsak saltak, utført i trekonstruksjon. Tak tekket med korrigerte stålpanner fra nyere tid. Renner og nedløp i overflatebehandlet stål. Snøfangersikring med ståltråd over gangsoner.

Oppgang:
Oppgang med malt trapp i tre, rekkverk med dreide meglere og balluster. Malte himlinger og vegger, gulv med keramiske dekorfliser. Oppgangen ble fagmessig oppusset i 2018.

Balkong:
Balkong beliggende i sydøstlig retning med areal på ca 4 m2. Flislagt murkonstruksjon og rekkverk i smijern med utsmykninger, rehabilitert i 2016. Hele og pene overflater.

I følge selger er det de senere årene blitt gjennomført følgende i sameiet:
- Rehabilitering av samtlige pipeløp
- Ny drenering i bakgård
- Oppussing av fasade/portrom og oppganger
- Oppussing av garasjer
- Byttet motor i ventilasjonsanlegg

I tillegg skal følgende arbeid utføres:
- Flytte (evt kjøpe nye) postkasser inn i hovedoppgang
- Male ytterdører og trapp opp til ytterdører
- Montere noe utebelysning

Bebyggelse

Området er meget populært og ettertraktet, og består hovedsakelig av klassisk bygårdsbebyggelse.

Tomt

Eiet tomt: 1176 kvm. Opparbeidet og asfaltert gårdsrom med garasjerekke samt gjesteplasser. Fellesarealet er pent med gressplen og prydbusker.

Parkering

Velholdt garasjerekke i bakgården, i tillegg til gjesteplasser. Seksjonen har rett til å benytte en av garasjeplassene i bakgården (vedtektsfestet rett, ikke tinglyst som tilleggsdel).

I tillegg til garasjeplassen, leier selger én utendørs parkeringsplass i bakgård av sameiet (kr. 500,- pr. mnd). Denne leieavtalen kan videreføres.

Forøvrig parkering i omkringliggende gater etter gjeldende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med termostatstyrte gjennomstrømningsovner i flere rom med Nobo styring og nattsenkning. Termostatstyrt elektrisk gulvvarme i bad, wc og entré. 2 ildsteder i boligen. Selgers strømforbruk utgjorde 14.951 kwh i 2017.

Varmtvannsbereder på 120L fra 2005 installert på lite kryploft over himling på bad med tilkomst via luke hvor også leilighetens hovedstoppekran er installert.

Sameiet

Leiligheten er en del av Sameiet Oscars gate 41. Sameiet består av 14 seksjoner, og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Det opplyses om at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et og samme boligsameie jf. lov om eierseksjoner §22

Skoler

Skoler i nærmiljøet:
Uranienborg Skole - 0.3 km*
Hartvig Nissens Skole - 0.4 km*
Kristelig Gymnasium - 0.5 km*

Barnehager i nærmiljøet:
Uranienborg Barnehage - 0.2 km*
Grønneberg Barnehage - 0.4 km*
Treklang Barnehage - 0.5 km*

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Andel fellesgjeld

Ingen andel fellesgjeld per 31.12.16.