Eiendom

FROGNER/VESTKANTTORGET - Gjennomgående 5-roms oppussingsobjekt i 2.etg med vestvendt balkong, peis, 2 bad, 3 sov, heis og garasjeplass. Svært innholdsrikt bygg med utallige fasiliteter, bl.a. svømmebasseng, trimrom og kjølebod.

FROGNER/VESTKANTTORGET - Gjennomgående 5-roms oppussingsobjekt i 2.etg med vestvendt balkong, peis, 2 bad, 3 sov, heis og garasjeplass. Svært innholdsrikt bygg med utallige fasiliteter, bl.a. svømmebasseng, trimrom og kjølebod.
Solgt

Fakta

 • Tidemands gate 40
 • Primærrom
  118
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  9 900 000 ,-

Omkostninger

9 900 000,- (Prisantydning)
10 197,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
9 910 197,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
265 250,- (Dokumentavgift)
6 998,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
273 497,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
10 183 694,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  118
 • Tomt
  1773

Beskrivelse

Vi har nå gleden av å presentere en sjelden mulighet til å sikre seg en leilighet med fasiliteter utenom det vanlige. Leiligheten har en meget sentral, men likevel tilbaketrukket og fredelig beliggenhet. Mellom Vestkanttorget, Briskeby og Frognerparken ligger Tidemands gate 40, en funksjonalistisk teglstensgård fra tidlig 1970-tallet med sine moderne fasiliteter som er godt bevart og oppgradert gjennom årenes løp.

I byggets 2. etasje finner du denne gjennomgående selveierleiligheten med blant annet peis, balkong, separat vaskerom og 2 bad. For øvrig har leiligheten hall, 3 soverom, stue og spisestue samt en svært funksjonell og god planløsning. Leiligheten har videre heisadkomst til inngangspartiet i 1.etg og til kjelleretasjen hvor du blant annet finner bod, kjølebod, garasjeplass og felles svømmebasseng med tilhørende garderober, badstue, trimrom og dusjer.

2 bad
3 soverom
Peis i stuen
Heisadkomst
Garasjeplass
Gode solforhold
Separat vaskerom
Attraktiv beliggenhet
Svært god planløsning
Egen kjellerbod og kjølebod
Nordvestvendt balkong på 8 m²
Felles trimrom
Felles badstue
Felles sykkelbod
Felles garderober
Felles svømmebasseng
Felles bordtennisrom/møterom
Kort vei til butikker
Kort vei til alt av kollektivtransport
Kort vei til turmuligheter og forbindelse til marka

Velkommen til visning!

Standard

Gjennomgående 5-roms i 2. etasje. Leiligheten har generelt eldre standard på innvendige overflater, fastmontert inventar og tekniske løsninger, men fremstår som velholdt. Modernisering/oppussing må påregnes. Trestavs eikeparkett og vegg-til-vegg teppe på gulv, malte flater og tapet på vegger. Separat vaskerom, 2 flislagte baderom, eldre kjøkken- og garderobeinnredning.

Entré/hall
Entré/hall med adkomst til alle rom i leiligheten. God plass til oppbevaring av yttertøy eller for plassering av garderobeskap.

Stue
Stor og lys stue med peis, store vindusflater og utgang til balkong. God plass til både sittegruppe og lesekrok.

Balkong
Nordvestvendt balkong på ca. 8 m² med adkomst fra stuen. God plass til utemøbler. Sol på balkongen fra ca. kl. 15:30 sommerstid.

Spisestue
Spisestue mellom stue og kjøkken med god plass til spisebord og store vindusflater.

Kjøkken
Delvis åpen kjøkkenløsning med god kontakt til spisestuen. Eldre kjøkkeninnredning og hvitevarer som er modent for utskifting. Videre adkomst til vaskerom.

Vaskerom
Separat vaskerom mellom kjøkken og entré. God plass til vaskemaskin, tørketrommel og utslagsvask eventuelt også tørkeskap, vaskeskap og ekstra kjøleskap.

Hovedsoverom
Romslig soverom på ca. 13 m² med god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Rommet ligger rett ved siden av badene.

Baderom
Leiligheten har 2 flislagte bad som begge er modne for oppgradering. Badene er henholdsvis ca. 6 m² og ca. 4 m². Det ene badet har badekar, toalett og servant mens det andre har dusj, toalett og servant.

Soverom II og III
Begge rommene er ca. 10 m² med plass til seng, garderobeskap og kommode eller skrivebord.

Beliggenhet

Meget populær og sentral beliggenhet ved Vestkanttorget. Tidemands gate er av mange betraktet som en av bydelens mest attraktive gater grunnet sin sentrale, men likevel tilbaketrukne beliggenhet. Leiligheten ligger i et veletablert område, bestående av både funksjonalistiske og klassiske bygårder. Butikker, kaféer og restauranter som bl.a. Bølgen og Moi Briskeby ligger kun 2 minutters gange unna. Flere barer, natteliv og nisjeforretninger ligger også innen gangavstand. Man finner bla. populære Majorstukrysset, Bogstadveien / Hegdehaugsveien og Frognerparken i umiddelbar nærhet. Ønsker man å la bilen stå, har man Majorstuen stasjon kun 3 minutter unna, som et knutepunkt for byens kollektivtilbud. Her finnes T-bane med overgang til alle linjer, samt hyppige buss- og trikkavganger i alle retninger. Flybussen går også fra Majorstukrysset.

For den handleglade er det kort avstand til Oslos desidert mest populære og eksklusive handlegate i Bogstadveien. Bogstadveien/Hegdehaugsveien har gjennomgått en omfattende rehabilitering og området er ferdigstilt med økt trafikksikkerhet, bedre universell utforming, bedre fremkommelighet og tilgjengelighet, økt beplantning og oppvarmede fortau m.m. Det er også kun en kort tur til Slottsparken og videre Karl Johans gate med sine utallige butikker, restauranter og kaféer. Attraktive Aker Brygge og Tjuvholmen med flere av byens mest populære spisesteder og restauranter er også innen rekkevidde.

Av rekreasjonsmuligheter finner man fantastiske Frognerparken med storslåtte Vigelandsparken, Hundesletta og Frognerbadet. Her finner man turstier, dammer og grøntområder perfekt for turer, jogging og parkliv. Populære Stensparken, Slottsparken og flere andre grøntområder ligger også innen gangavstand. Området tilbyr samtidig et stort spekter av treningsmuligheter med bla. Elixia sitt store senter under bakken ved Colosseum Park, Fres Fitness i Sporveisgata, SATS Bislett, samt noe mer eksklusive Atresi med både trening og spa. Fine muligheter for løpe-/joggeturer i parker om sommer, så vel som vinter. Kort T-banetur til Sognsvann eller Holmenkollen med sitt uendelige vei- og løypenett. Praktisk og enkel forbindelse til byens skoler med bl.a. Høyskolen, Universitetet og BI.

Leiligheten har et fantastisk utgangspunkt for aktiv bruk av alle byens tilbud.

Etasje

2. etasje med heisforbindelse.

Tomt

Felles eiet tomt på 1773 m². Pent opparbeidet inngangsparti og hage.

Garasje / Parkering

Det medfølger en garasjeplass (nr. 9) i lukket, felles og oppvarmet garasjeanlegg under bygget med heisadkomst til leiligheten. For øvrig er det beboerparkering i området.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr 1.896.836,- pr. 31.12.16.
Formuesverdi som sekundærbolig kr 6.069.875,- pr. 31.12.16.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen datert 12.03.1976. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Bruttoareal: 124 m²
Bruksareal: 118 m²
Primærrom: 118 m²

2. etasje:
Bruksareal: 118 m²
Primærrom: 118 m²

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/hall, 3 soverom, 2 bad, vaskerom, kjøkken, spisestue og stue.

I tillegg disponeres en kjellerbod på ca. 3 m², låsbar kjølebod på 0,5 m², garasjeplass nr. 9 og sykkelbod samt bordtennisrom/møterom (i nr. 42) og felles svømmebasseng i kjeller med tilhørende trimrom, badstue, garderober og dusjer.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Den enkelte sameier har full rettslig råderett over sin bruksenhet og har rett til å benytte fellesarealer til det de er beregnet til eller vanlig brukt til, og til annet som er i samsvar med tiden og forholdene. Den enkelte sameier plikter å sørge for at vedkommendes eventuelle leietakere gjør det samme. Ved inn- og utflytting av leietakere og sameiere, skal disse svare et inn- og utflyttingsbidrag lik 30 % av én måneds felleskostnader til den seksjon det gjelder (kr 1.348,- p.t).

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Peis i stuen. Svømmebassenget i kjelleren gir også god varme i hele bygget.

Adkomst

Enkle adkomst fra Tidemands gate. Det vil bli skiltet med Norvik & Partners visningsskilt ved fellesvisninger. Se for øvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Naboeiendommen er regulert til byggeområde for kontor og forretning. Dette bygget er planlagt omgjort til boliger, uten å øke byggehøyden. Se også vedlagt nabovarsel og dokumenter fra årsmøte. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Sameie

Sameiet Tidemands gate 40/42 består av 34 seksjoner fordelt over 6 etasjer.
Styreleder i sameiet er Ivar Ivarsønn Lykke. Forretningsfører i sameiet er Brækhus Eiendom AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er ifølge styreleder planer om oppgraderinger i sameiet i løpet av 2018 med en foreløpig kostnadsramme i underkant av kr 4.000.000,-, dette forutsetter sameiets godkjennelse og skal tas opp på ekstraordinært sameiermøte 15.03.18. Eventuell finansieringsløsning skal også velges på dette møtet. Med gjeldende eierbrøk og kostnadsramme utgjør dette ca. kr 120.000,- for den denne seksjonen dersom dette blir vedtatt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: nikola@partners.no eller SMS: 90 61 08 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §22

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.