Eiendom

HOMANSBYEN - Lekker og tiltalende 3(4)-roms toppleilighet med klassiske detaljer, balkong og ildsted.

HOMANSBYEN - Lekker og tiltalende 3(4)-roms toppleilighet med klassiske detaljer, balkong og ildsted.
 • Velkommen til Hegdehaugsveien 14 A
 • Balkong med flott smijernsrekkverk
 • Romslig stue med god plass til sofagruppe
 • Stuen og kjøkken sett fra det ene soverommet
 • Flotte gulv og moderne farger
 • Ildsted i stuen
 • Flott listverk, rosett og stukkatur
 • Detlajer fra stuen
 • Gangen har beholdt den gamle
 • Inngangsparti med praktiske garderobeløsninger
 • Kjøkken fra HTH med flere integrerte hvitevarer
 • Plass til stort spisebord på kjøkkenet
 • Stor innredning som nesten går helt til taket
 • Kjøkken
 • Detaljer fra kjøkkenet
 • Detaljer fra kjøkkenet
 • Hovedsoverom
 • Hovedsoverom
 • Hovedsoverom med walk in-closet bak
 • Detaljer fra hovedsoverom
 • Meget flott og praktisk walk-in closet
 • Gjesterom med garderobe
 • Det er også plass til kontorpult på gjesterom
 • Detaljer fra gjesterom
 • Praktisk separat WC
Solgt

Fakta

 • Hegdehaugsveien 14 A
 • Primærrom
  94
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  7 500 000 ,-

Omkostninger

7 500 000,- (Prisantydning)
49 802,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
7 549 802,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
188 720,- (Dokumentavgift)
5 650,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
203 269,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 753 071,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  94
 • Tomt
  1214

Beskrivelse

Meget lekker og tiltalende 3(4)-roms selveier beliggende i Homansbyen rett ved Majorstuen. Leiligheten ligger byggets toppetasje og er gjennomgående med vinduer inn fra to sider. De store og mange vinduene gir mye naturlig lys og skaper en flott atmosfære. Beliggenheten er også svært sentral, men ligger i den rolige delen av Hegdehaugsveien (enveiskjørt blindgate). Boligen er pusset opp de siste år og fremstår som meget pen med moderne fargevalg og løsninger. I tillegg har boligen beholdt flotte klassiske detaljer som rosetter, stukkatur, doble fløydører og en sjenerøs takhøyde. Det er også en svært god og arealeffektiv planløsning med store og åpne rom. Stuen har god plass til stor sofagruppe og har i tillegg flott ildsted i hjørnet. Kjøkkenet har en moderne hvit innredning fra HTH. Her er det også plass til stort spisebord. Romslig baderom meg tidløse fliser, stor dusjnisje, doble servanter, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel og praktisk brette- / stellebenk. Separat WC ved entré. To gode soverom med garderobeløsningner. Hovedsoverommet har også en stor walk-in closet med mye garderobeplass. Her var det også ildsted tidligere. Fra soverommet er det utgang til en 6 kvm balkong med plass til bord og stoler.
Leiligheten har ellers svært flotte 1-stavs gulv og er malt i tidløse flotte farger. De mørke fargene får virkelig frem den klassiske stukkaturen og de pene listene.

I tillegg er det ca. 11m2 med bod i kjeller og loftsbod med gulvareal på ca. 20m2.

Innhold

Leiligheten inneholder entré/ gang, wc, kjøkken, stue, to soverom og bad. Balkong på ca. 6m2.

I tillegg er det ca. 11m2 med bod i kjeller og loftsbod med gulvareal på ca. 20m2.

Det understrekes for ordens skyld at det er Sameiet v/Styret som disponerer fellesarealene inkl. boder og fordeler boder til seksjonene.

Standard

3-roms eierseksjon beliggende i toppetasje med gode lysforhold. Leiligheten har en gjennomgående, klassisk og fin planløsning. God takhøyde med stukkatur og rosetter, luftige og lyse rom. Det er to ildsteder, en i stue og en i soverom. I hovedsoverom er det garderobeavdeling og utgang til
nordvendt balkong på ca. 6m2. Plassbygde møbel- og garderobeskap. Leiligheten er oppusset i 2014 med nytt HTH kjøkken og oppgradering av bad.
Høy standard på materialvalg og utstyr. Store vindusflater og god takhøyde i rommene. Utgang til baktrapp fra hall. Leiligheten disponerer en kjellerbod og en loftsbod. På bakkeplan er gjennomgang til bakgården som gir tilkomst til asfaltert fellesarealer. Oppgangen har callinganlegg.

Bad
Tiltak utført i 2014. Flislagt bad. Vannrør er PEX plastrør. Avløpsrør i plast. Rør i rør anlegg fordelerskap. Gulvfliser 30x30 og veggfliser 30x30. Nedsenket himling med downlights. Dusjhjørnet med innsvingbare dører i herdet glass. Dusjvegger i glass. Veggmontert regn- og hånddusj. Høyskap med glassfront. Dobbel servant med skuffer og høyglanspolerte hvite fronter. Speil med stikkontakt på vegg. Opplegg for vaskemaskin og
tørketrommel under heltre benkeplate. Mekanisk avtrekk styrt fra bryter. Varme i gulv.

Kjøkken
Tiltak utført i 2014. Kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer og høyglanspolerte hvite fronter på innredning. Vannrør i PEX plastrør og avløpsrør i
plast og i jern/soil. 1- stavs eikeparkett på gulv. Malte vegger. Malt himlingsflate med rosetter og stukkatur. Lys under overskap med stikkontakt.
Fliser over benk. Benkeplater i heltre. Nedfelt oppvaskkum og komfyr med induksjonstopp. Frittstående kombiskap med kjøl og frys. Ventilator med
kullfilter, integrert i overskap. Opplegg for oppvaskmaskin under kjøkkenbenk. Ny oppvaskmaskin i 2017.

Toalettrom (Ikke våtrom)
Toalett og servant. Fliser på gulv. Malte vegger og himling. Varmtvannsbereder er plassert i himling med inspeksjonsluke.

Øvrige rom
Gulv: 1-stavs eikeparkett med trinnlyd isolasjon utført i 2017.
Vegger: Rehabgips, sparklet og malte flater, utført i 2017.
Himling: Malte glatte flater med downlights, stukkatur og rosetter.
Tiltak utført i 2017: Trådløse lysbrytere på kjøkken, toalett, soverom og stue, med hovedbryter i gang og på soverom.

Balkonger, terrasser, veranda etc.
Balkong er nord vendt, med smijernsrekkverk. Gulv er betong. Fra byggeår.

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for boligen. Denne følger vedlagt i salgsoppgaven. Se denne for nærmere informasjon om tilstandsgrad.

Beliggenhet

Meget sentral og attraktiv beliggenhet, men samtidig rolig beliggende da leiligheten ligger nederst i enveiskjørt blindgate. Hegdehaugsveien er skreddersydd for deg som har en travel hverdag, og som ønsker å bo sentralt og eksklusivt til med nærhet til alt. Leiligheten ligger i Homansbyen, som er et knutepunkt mellom fasjonable Frogner/ Majorstuen og moderne Bislet/ St.Hanshaugen. Alle typer servicetilbud i umiddelbar avstand fra boligen. Et steinkast unna leiligheten finner du Litteraturhuset, Kunstnernes hus, Høyskolen i Oslo og Bogstadveien. Hegdehaugsveien og Bogstadveien er kjent for å en av Norges beste handlegater med det mangfoldige utvalg av servicetilbud og funksjoner som tilbys der. Her finner man hyggelige caféer, velkjente restauranter, et pulserende uteliv, samt designbutikker, matbutikker og andre nisjeforretninger. Nærmeste matvarebutikk er Kiwi. Stor Coop Mega med ferskvaredisk og nye SATS/ Elixia Bislett rett rundt hjørnet. Bislett stadion er også åpen for løpeturer. På Bislett finner du også vinmonopol, posten og apotek.

Perfekt beliggenhet med Høgskolen i Oslo og Akershus rett ved. Ellers er det enkelt å komme seg til UiO, veterinærhøyskolen og BI Handelshøyskole via kollektiv transport. Det går trikk både i Parkveien og Welhavens gate, buss fra Josefines gate, og er kort vei ned til alt av øvrig offentlig kommunikasjon ved Nationaltheatret. Nærhet også til populære tur- og friluftsområder som Slottsparken, Frognerparken, Stensparken, parken på St. Hanshaugen og Tjuvholmen, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter.

Med andre ord er du i Hegdehaugsveien 14 A i umiddelbar nærhet til alle byens fasiliteter!

Felleskostnader

3 260 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: Fibernett, betjening av fellesgjeld, forretningsførsel, gårdsforsikring og kommunale avgifter.

Forretningsfører oppfordrer nye eiere om å opprette E-faktura/Avtalegiro i sin nettbank for å unngå fakturagebyr på kr. 39,-.

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid. Beboerparkering for bil koster 3000 kroner for ett år. Beboerparkering for MC og moped koster 1500 kroner for ett år. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 677 063 pr. 31.12.16
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 366 602 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger ekspedisjonsdokument datert 1898 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 94 kvm, Bruksareal: 94 kvm, Bruttoareal: 105 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 94 m².
Primærrom: 94 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/ gang, wc, kjøkken, stue, to soverom, bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie av seksjon må for å være gyldig godkjennes av styret. Godkjennelse kan bare nektes dersom det foreligger saklig grunn.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisk, vedfyring og gulvvarme på bad. Piperehabilitering ble utført i 2013. Alle varmeovnene i leiligheten er Mills Wifi kompatible.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Reguleringsplanen som følger eiendommen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Se kommunens hjemmeside for ytterligere informasjon.

Sameie

Sameiet Hegdehaugsveien 14, org.nr. 992 814 594, består av 31 seksjoner; hvorav 8 næringsseksjoner.

Styrets arbeid i 2016:
- Anskaffet nye utemøbler i bakgården
- Pusset opp baktrappene og malt med brannhemmende maling
- Fjernet trær i bakgård og plantet nye
- Plantet nye trær utenfor B oppgangen
- Pusset opp felles hobbyrom i kjeller
- Rens av avløp i hele gården
- Rens av naturlig ventilasjon for 13 seksjoner
- Gjennomført fuktbefaring i kjeller
- Gjennomført brannteknisk kontroll av bygget
- Byttet til ny leverandør av TV og bredbåndstjenester

Sameiet planlegger rehabilitering av avløpsrørene i gården. Styret har hentet inn og vurdert tilbud, og vil gå videre til forhandlinger med den utvalgte leverandør. Tidspunkt for gjennomføring er foreløpig ikke avklart. Forventede kostnader er iht. styret i størrelsesorden 2 MNOK, men dette er et tidlig anslag. Styret planlegger å kalle inn til ekstraordinært sameiermøte for å få gjort vedtak om tiltaket, samt vedtak om hvilken finansieringsform som skal velges. Innkalling planlegges så snart endelig tilbud og et bekreftet tidsvindu foreligger.

Øvrige tiltak styret har varslet at vil kunne bli aktuelt i fremtiden er oppgradering av brannanlegg, oppussing av trapper og vinduer i fellesareal, vask av fasade og eventuell oppgradering av utearealer.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr 49 802,- pr. 31.12.16. Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr 12 337,- pr. 31.12.16. Sameiets lån som utgjør totalt kr 1 055 913,- pr. 16.10.17, er tatt opp i DNB. Renten på lånet utgjør 3,5%. Innfrielsesår 2028.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: nilssen@nordvikpartners.no eller SMS: 99 00 77 70 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §22

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.