Eiendom

MAJORSTUEN/MARIENLYST- Vakker, gjennomgående hjørne-/aksjeleilighet i 3. etasje - Prisbelønnet, stor felles hage - Balkong - Peis - Meget stor stue - Mulighet for 2 soverom - Vinduer til 3 sider - Lys og luft - Ingen dokumentavgift!

MAJORSTUEN/MARIENLYST- Vakker, gjennomgående hjørne-/aksjeleilighet i 3. etasje - Prisbelønnet, stor felles hage - Balkong - Peis - Meget stor stue - Mulighet for 2 soverom - Vinduer til 3 sider - Lys og luft - Ingen dokumentavgift!
 • Åsaveien 23: Flott prisbelønnet boliggård med representativt inngangsparti
 • Pen forhage i front av gården
 • Vakker, smakfull, delikat og gjennomgående hjørneleilighet
 • Meget hyggelig stue/spisestue med peis og utgang til sydvestvendt balkong
 • Fra stuen
 • Fra stuen mot spisestuen
 • Fra spisestuen
 • Sydvestvendt balkong pusset opp i 2016 (sol fra formiddagen til ca. kl. 21 på sommerstid)
 • Mot kjøkkenet
 • Kjøkken med innredning fra 2010. Integrert stekeovn, induksjonstopp og 2 kjøleskuffer. Opplegg for vaskemaskin og oppvaskmaskin
 • Bad/wc ble rehabilitert/oppgradert i 1997
 • Soverom
 • Soverom
 • Oppgangen i Åsaveien 23 ble pusset opp i 2016/2017
 • Stor, prisbelønnet felles bakhage med plen, beplantning, hagemøbler, grill m.m
 • Dagens planløsning
 • Alternativ planløsning

Fakta

 • Åsaveien 23
 • Primærrom
  84
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Aksje
 • Soverom
  1

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  6 800 000 ,-

Omkostninger

6 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
8 035,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
2 229,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
--------------------------------------------------------
16 764,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 816 764,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  84
 • Tomt
  2724

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter: Inngår i felleskostnadene
Felleskostnader: Kr. 3.463,- pr. mnd.
Eiendomsskatt: Kr. 91,- for 2017

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Høydepunkter

- Vakker, smakfull, delikat og gjennomgående hjørneleilighet i flott boliggård
- Gården ligger tilbaketrukket fra gaten med pen forhage
- Stor, prisbelønnet felles bakhage/gårdsatrium

- Leiligheten har en god og fleksibel planløsning, i dag med meget stor stue/spisestue med peis
- Mulighet for 2 soverom ved å flytte kjøkkenet ut til del av stuen
- Vinduer til 3 sider
- Peis
- Pent utsyn og gode solforhold
- Soverom vender mot gårdsatrium
- Balkong pusset opp i 2016
- Gode solforhold på balkongen (fra formiddag til ca. kl. 21 på sommerstid)
- Lydisolert gulv og himling i soverommet
- Bad/wc rehabilitert/oppgradert i 1997
- Leiligheten ble generelt pusset opp i 2010
- Planløsningen delvis endret i 2010
- Ny kjøkkeninnredningen i 2010
- Ny moderne peis montert i 2010
- Nye massive eikegulv i 2010
- Generell oppussing/overflatebehandling i 2010

- Ingen dokumentavgift
- Lave kjøpsomkostninger
- Ingen forkjøpsrett
- Velholdt og veldrevet gård/aksjeselskap med solid økonomi
- Godt miljø
- Fasader pusset opp i 2007
- Oppgangen i Åsaveien 23 ble pusset opp i 2016/2017
- Nytt calling-anlegg for hele gården
- Alle soilrør (nedløp) i kjeller renset og pusset opp

Beliggenhet

Meget sentral og attraktiv beliggenhet i et veletablert område på Majorstuen/Marienlyst. Prisbelønnet boliggård tilbaketrukket fra gaten med pen forhage. Lyst og luftig gårdsatrium. Fra leiligheten er det pent utsyn og gode solforhold.

Umiddelbar nærhet til store grøntarealer i Marienlystparken og kun kort gange til Stensparken og Frognerparken. I tillegg finner man idrettsanlegg og underholdningstilbud som f.eks. Frogner Stadion, flere treningssenter, Vestkanttorget, Frognerbadet m.m. innen gangavstand.

Majorstuen med bl.a. Handlegaten Bogstadveien kan by på koselige kaféer og restauranter samt et godt og variert shoppingtilbud. For øvrig er det nærbutikk like ved eiendommen.

Kort gange også til Universitetet på Blindern, Ullevål sykehus, sentrum m.m.

Gode kommunikasjonsforbindelser med buss i Kirkeveien samt bytrikk og T-bane på Majorstuen.

Innhold

3. etasje. Bta/bra/p-areal/s-areal 94/85/84/1 kvm
Omfattes av primærrommene (84 kvm): Entré, stue/spisestue m/peis, soverom, kjøkken, bad/wc. Omfattes av sekundærrommet (1 kvm): Bod

Fra stue/spisestue er utgang til sydvendt balkong på ca. 1,5 kvm.

Iht. selger disponerer leiligheten 2 kjellerboder på hhv. ca. 4 og 16 kvm og 1 loftsbod med gulvflate på ca. 6 kvm (skråtak/dels lav takhøyde). Det foreligger ikke spesiell hjemmel for bodene, da disse ligger i et areal som er definert som fellesareal i laget. Bodene har vært disponert av eier i hele eiertiden.

Stort felles loft med bl.a. trimrom, malerom, tørkeloft og boder for midlertidig møbellagring og råloft.

Dagens bruk av de ulike rommene samsvarer med det byggemeldte. Dog er det åpnet opp mellom stue og spisestue som opprinnelig var 2 adskilte rom. I tillegg er "mellomvegger" i entré/gang mot badet og mot stue/spisestue tatt ned, slik at entréen i dag fremstår som et større rom mot badet og stuen.

Det gjøres oppmerksom på at alle ovennevnte arealer er iht. takstmannens oppmålinger, som måler ut i fra dagens bruk.

Standard

Vakker, smakfull, delikat og gjennomgående hjørneleilighet med vinduer til 3 sider og god/fleksibel planløsning. I 2010 ble leiligheten generelt pusset opp, planløsningen delvis endret, kjøkkeninnredningen skiftet, ny moderne Brunner-peis montert, nye massive eikegulv samt generell oppussing/overflatebehandling. I forbindelse med oppgraderingene i 2010 ble inngangsdøren (B-30 dør) tilpasset nedentil på grunn av at nytt eikegulv ble lagt. Bad/wc ble rehabilitert/oppgradert i 1997. Gulv, vegger og himling i soverommet ble lydisolert av tidligere eier (benyttet som øvingsrom for musiker).

Meget hyggelig stue/spisestue med peis og utgang til sydvestvendt balkong.

Kjøkken med innredning fra 2010 med hvite glatte høyglansfronter. Heltre benkeplater. Porselenskum. Ventilator/vifte i stålhette. Integrert stekeovn, induksjonstopp og 2 kjøleskuffer. Opplegg for vaskemaskin og oppvaskmaskin. Selger har opplyst at vaskemaskin og oppvaskmaskin medfølger i salget.

Fint soverom som vender mot det idylliske gårdsrommet.
Garderobeskap inkludert skyvedørsgarderobe i soverommet.

Det antas mulighet for å endre planløsningen slik at det blir 2 soverom ved å flytte kjøkkenet ut som en åpen løsning i del av stue vegg-i-vegg med badet (se alternativ planløsning utarbeidet av takstmann). Leiligheter i etasjene over og under har foretatt slik endring. Det gjøres oppmerksom på at aksjeselskapet har utarbeidet egne retningslinjer for oppgradering av leilighetene som bl.a. opplyser at ved omfattende oppussing eller ombygging av leiligheter må byggemelding legges fram for styret til informasjon og godkjenning. Arbeid kan ikke settes i gang før godkjennelse er gitt fra styret.

Bad/wc med innmurt boblebadekar med glass dusjvegg, servant på skapseksjon og toalett. Varmekabler/gulvvarme. Downlights. Avtrekk. Stoppekran i skap på badet og i bod ved siden av badet. Overflater på badet er nymalte. Bad/wc ble rehabilitert/oppgradert i 1997.

Gulv:
Nye massive eikegulv. Malt gulv på soverommet. Fliser på bad. Stedvis noe gulvknirk.

Vegger:
Nymalte flater i 2010. Fliser/malte flater på kjøkken.

Himlinger:
Pusset og malt betong. Malt panel med downlights på bad. Nedforet himling med takess i soverommet. Nedforet/lydisolert himling i soverommet. Overflatene ble generelt malt i 2010. Nymalte himlinger i stue/allrom.

Dører:
Originale malte fyllingsdører. Original dør med glassfelt til kjøkken.

EL-kraft:
Sikringsskap med automatsikringer. Måler og hovedsikringer i kjeller. Takstmannen har ikke kompetanse for kontroll av det elektriske anlegget, for eventuell kontroll må det benyttes el-takstmann/installatør.

Annet:
Dørtelefon (callinganlegg med displayvisning). Kabel-TV/bredbånd.

Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises til tilstandsrapport og egenerklæring etc som vedlagt i komplett salgsprospekt.

Byggemåte

Takstmannen er ikke kjent med hvordan bygget er fundamentert. Grunnmur i betong med sparestein. Bærende konstruksjoner i mur/betong. Fasader med slemmet og pusset tegl. Fasader ble pusset opp i 2007. Betong etasjeskiller. Saltak i trekonstruksjon med taksteinstekking. Oppganger er pusset opp i senere år. Oppgangen i Åsaveien 23 ble pusset opp i 2016/2017. Vinduer og balkongdør (tofløyet dør) med doble isolerglass + ytterglass med sprosser fra 1983. Vindu i bad, kjøkken og ett vindu i soverommet fra 2003 med doble isolerglass og sprosser. B-30 inngangsdør (i forbindelse med oppgraderingene i 2010 ble inngangsdøren tilpasset nedentil på grunn av at nytt eikegulv ble lagt). Balkong med betonggulv med klinkerfliser. Rekkverk i malt mur/betong. I følge selger ble balkong pusset opp og malt i 2016 (flisene på balkonggulvet er frostsikre). Vinduer på endegavl (stue og soverom) ble malt innvendig og utvendig i 2016.

Bebyggelse

I 2006 vant aksjeselskapets bakhage/gårdstun prisen i den årlige uteromskonkurransen arrangert av OBOS og Oslo Bys Vel. Uterom i hele byen var deltagere, og i juryens begrunnelse heter det bl.a. at "uteplassen utstråler en avslappet ro, og er enkelt og upretensiøst opparbeidet uten kostbare og prangende detaljer. Hagen passer stilmessig svært godt til huset og er nydelig vedlikehold., Et innbydende og vennlig sted med gammeldags sjarm, og tydelig forvaltet med glede og kjærlighet". Aksjeselskapet vant med dette også kr. 10.000,- øremerkede premiekroner til ytterligere oppgraderinger av uterommet. Se artikkelen Oslos triveligste bakgård, datert 30.08.2006, vedlagt salgsoppgaven.

Sommeren 2017 var det en konkurranse om de fineste fasadene i Oslo. Her ble gården belønnet (ikke med førstepris, men som finalist). "Gården har en forhage og en bakgård som tiltrekker seg folks oppmerksomhet. Beplantning på fasadeveggen mot Åsaveien gir et innbydende uttrykk", mente juryen. "Det er viktig for komiteen at fasaden bidrar til en grønn forskjønning av nabolaget", sier fungerende leder i komiteen for premiering av hager og grøntanlegg i Oslo kommune. Se artikkelen Oslos fineste fasader, datert 06.10.2017, vedlagt salgsoppgaven.

Tomt

Felles eiet tomt for gnr. 46, bnr. 19 på 2.724 kvm.
Pen forhage samt stor, prisbelønnet felles bakhage/gårdstun med plen, beplantning, hagemøbler, grill, tørkeplass m.m.

Parkering

Iht. selger har aksjeselskapet 6 parkeringsplasser som leies ut etter ansiennitet (NB: det er 32 leiligheter i selskapet). Det opereres ikke med ventelister, ledig plass utlyses blant aksjonærene.

For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.
I løpet av 2017 og 2018 skal kommunen innføre beboerparkering i flere bydeler i Oslo. Åsaveien ligger iht. Oslo kommune i bydel Frogner, og planen for innføring i denne bydelen er som følger:

Eksisterende prøveområde:
- Man kan søke fra 14. september
- Trer i kraft 2. oktober

Resten av bydelen (ikke Bygdøy):
- Man kan søke fra 30. oktober
- Trer i kraft 20. november

Eksakt dato for oppstart i den enkelte bydel vil komme når det nærmer seg. Det gjøres oppmerksom på at all overnevnte informasjon om beboerparkering er hentet fra Oslo kommune sine nettsider. Det gjøres derfor oppmerksom på at endringer kan komme og megler kan ikke garantere for tildelt beboerparkeringstillatelse. Les mer om beboerparkering på Oslo kommune sine nettsider.

Tidvis mulig å leie garasjeplass under Shell Marienlyst (megler har ikke undersøkt vedr. eventuell plass til leie).

Adkomst

Adkomst fra offentlig vei. Det vil bli skiltet med Sem & Johnsen visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Oppvarming

Ny peis fra ca. 2010 i entré/stue med glassfronter som kan skyves opp (Brunner Peis). Peisen har en fin plassering mellom inngangen og stuen og har åpning til 3 sider.

Elektrisk oppvarming med panelovn på kjøkken og i soverommet.

Varmekabler/gulvvarme på bad.

Selgers strømforbruk for 2016 er oppgitt å være 5.600 kWt.

Sentralfyring med radiatorer. Sentralfyranlegg med olje/elektrokjele (felles varmt vann). Brensel gjøres opp årlig for perioden 1.juli - 30.juni med ISTA som ansvarlig for kostnadsfordeling iht måleravlesning. Det er tilrettelagt for fjernvarme i bygget, men ikke tilkoblet. Aksjeselskapet må ta stilling til alternativ fyringskilde (fjernvarme, bergvarme), da fyring med fossilt brensel skal fases ut mot 2020.

Aksjelaget

Leiligheten er en del av aksjelaget AS Kirkeveien 86/88 med org.nr. 930472328. Aksjenummer 1712-1781 pålydende kr. 7.000,- med tilhørende bruksrett til leilighet med aksjeboenhetsnr. 29. Aksjelaget består av adressene Kirkeveien 86 og 88 samt Åsaveien 21 og 23 og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som er vedlagt salgsoppgaven.

Styret i aksjeselskapet har i 2016 arbeidet med følgende saker:
- Arrangert dugnader vår og høst
- Arrangert hagefest
- Arbeid med grøntanlegg
- Nytt calling-anlegg for hele gården
- Alminnelig vedlikehold
- Alle loftsvinduer er pusset opp
- Alle soilrør (nedløp) i kjeller renset og pusset opp
- Oppussing av oppgang i Åsaveien 23
- Arbeid med fyrrom for ev. gjøre klar til fjernvarme

Øvrig informasjon om aksjeselskapet:
- Det er 32 leiligheter i aksjeselskapet
- Det er ikke forkjøpsrett i aksjeselskapet
- Overdragelser krever styregodkjenning
- Aksjene kan kun overdras til fysiske personer
- Leiligheten kan kun benyttes til beboere og må ikke overbefolkes
- Iht. leiekontrakten er det maksimalt tillatt å ha 2 personer pr. soverom boende i leiligheten
- Frogner Vaktmestertjenester leverer vaktmestertjenester
- Laila Tangen leverer renholdstjenester

Ved oppussingsarbeider som beboerne skal gjennomføre i sine leiligheter skal styret og alle beboere i gården informeres så tidlig som mulig og senest en uke før arbeidet settes i gang. Informasjon skal skje ved godt synlige oppslag i alle fire oppganger.

Ved omfattende oppussing eller ombygging av leiligheter må byggemelding legges fram for styret til informasjon og godkjenning av styret. Arbeid kan ikke settes i gang før godkjennelse er gitt fra styret.

Iht. husordensreglenes paragraf 4 påhviler renhold av trappeoppgang den enkelte leilighet, overensstemmende med avtale mellom beboerne. Iht. selger er dog trappevask inkludert i felleskostnadene og utføres av renholdspersonell én gang pr. uke i hovedtrappene.

Dyrehold er ikke tillatt med unntak av hund, katt og fugl som ikke er til ulempe og sjenanse for andre aksjonærer/beboere. Så langt megler kan se kreves styregodkjenning av dyrehold og for avklaring om dyrehold må skriftlig søknad sendes styret.

Vedlagte panteavtale etter ny borettslov (avtale om pant i adkomstdokumenter) må fylles ut av kjøper og signeres, for overdragelse av aksjene kan foretas. Det samme gjelder vedlagte leiekontrakt.

Skoler

Se nabolagsprofil for oversikt over barnehager og skoler i området.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 3 900,- og 9 200,- avhengig av boligtype. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Andel fellesgjeld

Kr. 0,- pr. 31.12.2016
Aksjeselskapet har ikke felles lån.

Sikringsfond

Forretningsfører har opplyst at aksjeselskapet ikke har sikringsordning for fellesutgifter, men purrerutiner og iverksetting av eventuelt tvangssalg ivaretar sikkerheten for aksjonærene.

Evt. mulighet for utleie

Iht. aksjelagets vedtekter: Med godkjenning fra styret kan aksjeeier overlate bruken av hele leiligheten til andre for opptil tre år, dersom aksjonæren selv (eller et medlem av husstanden som er aksjonærens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av aksjonæren eller ektefellen), har bodd i leiligheten i minst ett av de siste to år. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt aksjeeier (ny borettslagslov paragraf 5-5).