Eiendom

MAJORSTUEN - Meget attraktiv og lekker 2-roms med flott beliggenhet - Balkong mot bakgård - Vedovn - Store vinduer og god takhøyde! Ingen dokumentavgift.

MAJORSTUEN - Meget attraktiv og lekker 2-roms med flott beliggenhet - Balkong mot bakgård - Vedovn - Store vinduer og god takhøyde! Ingen dokumentavgift.

Fakta

 • Vibes gate 13 G
 • Primærrom
  51
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  BBL
 • Soverom
  1

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  4 350 000 ,-

Omkostninger

4 350 000,- (Prisantydning)
121 250,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 471 250,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
199,50 (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 062,50 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
--------------------------------------------------------
14 972,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 486 222,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  51
 • Tomt
  1356

Beskrivelse

Nordvik & Partners har gleden av å presentere en klassisk, pen og gjennomgående 2-roms andelsleilighet, beliggende meget flott og sentralt til i Vibes gate 13, på populære Majorstuen. Området fremstår i dag som et pulserende og urbant knutepunkt. Rett i nærheten av leiligheten finner du områder som Bogstadveien, Fagerborg, Bislett, St. Hanshaugen og Briskeby med spennende arkitektur, et rikt kulturtilbud og fantastiske matopplevelser. Flotte tur-og rekreasjonsmuligheter i områdets parker. Beliggenheten passer perfekt for deg som ønsker å bo sentralt med alle servicefasiliteter rett utenfor dørstokken.

Innvendig fremstår boligen lys og arealeffektiv med en effektiv rominndeling og god standard. Det er gjennomført noe overflateoppussing de siste årene og leiligheten oppleves som moderne, smakfull og hyggelig. Alle gulvene er belagt med en-stavs eikeparkett, vegger og himlinger er malt i lyse, fine farger. Klassisk leilighet med god takhøyde der vakre detaljer som stukkatur og rosetter er bevart. Stuen fremstår romslig og innbydende med peis og god plass til både spisebord og sofa. Store vindusflater langs hele stuen skaper en god atmosfære. Pen kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Fra kjøkkenet er det utgang til balkong på 3.3 kvm vendt mot bakgård. Videre finner man soverom er av god størrelse med plass til både dobbeltseng og skyvedørsgarderobe, samt flislagt bad/WC.

Infratek har gjennomgått det elektriske anlegget (el-sjekk) i leiligheten i 2018 uten at det er funnet noen feil eller mangler.

Et perfekt førstegangskjøp beliggende midt i smørøyet! Veldrevet borettslag og representativ gård som fremstår godt vedlikeholdt. Vi ønsker deg velkommen til en hyggelig visning!

Innhold

Entré/gang med malt mur, bad/wc, kjøkken, stue med peisovn, soverom. Balkong ca. 3,3 kvm ut fra kjøkken. Leiligheten disponerer 1 loftsbod ca. 4,2 kvm gulvflate og 1 kjellerbod ca. 4,2 kvm.

Kjøkken:
Lyst og pent kjøkken med folierte profilerte fronter og takhøy innredning. Benkeplate med nedfelt vaskekum og keramisk platetopp. Kullfilter avtrekksvifte. Integrert komfyr og oppvaskmaskin. Aquastopp installert. Nisje med opplegg for vaskemaskin. Hyggelig spiseplass.

Bad:
Bad med dusjnisje, servant med underskuffer og toalett. Speil og lys over servant.

Stue:
Stor stue med vedovn, god takhøyde, store vindusflater og plass til både sofagruppe og spisebord.

Soverom:
Stort soverom med god takhøyde, klassisk og stort vindu, plass til dobbeltseng og skyvdedørsgarderobe.

Gang:
Lys og fin gang med skyvedørsgarderobe. Flott, malt teglteinsvegg. Adkomst til alle leilighetens rom.

Skap og reoler:
Speil skyvedørsgarderobe i gang. Skyvedørsgarderobe i soverom.

Gulv: 1 stav eikeparkett i alle rom. Fliser på bad, mosaikkfliser i dusjsonen.
Vegger: Pusset og malte flater, malt panelplater, malt mur. Fliser på bad.
Himling: Rabitzpussede himlinger, malte plater og tak-essplater. Stukkatur og rosetter i himling på soverom og i stue. Innfelt downlights i himling på kjøkken og i gang.

Standard

Tidligere vedlikehold av bygården:

2017 - Vår 2017, rehabilitering av murpuss + maling av nedre del av fasade mot gaten, gårdsrommene, minus fasade oppgang E-F. Begge portalene + langgangen ved oppgang D.
2014 - Rehabilitering av pipeløp. Ferdigstilt mars 2015.
2013 - Arbeidene med brannsikring av gården i henhold til 'Brannteknisk tilstandsanalyse' fra 2010 er ferdigstilt. Branntetting, isolering, maling med brannhemmende maling på innsiden av trefyllingsdører boder i oppgangene, maling av tak i alle oppganger, malt trevegg i 1. etg. mot kjellernedgang i alle oppganger. Satt inn ny godkjent boddør i 1. etg. oppgang G. Videre er tak isolert og forsterket over alle oppganger fra loftsiden, samt tettet åpninger mot tak. Arbeidet utført sept./okt 2013.
2012-2013 - Branntetting og isolering i kjeller, trapperom, boder og på loft.
2011-2012 - Vindusrehabilitering av vinduene i oppganger.
2010 - Brannsikring av borettslaget.
2008-2009 - Balkongbygging.
2007 - Rehabilitering i den store bakgården.
2007 - Skiftet defekte stoppekraner og isolert i kjeller.
2007 - Skiftet defekte varmekabler i takrenner.
2005 - Nye dører til kjeller og loft, nytt elektrisk anlegg i kjeller og loft, brannsikring av trappeganger og kanaler.
2004 - Skiftet porttelefon. Installert brannvarslingsanlegg.
2001 - Fasade.
1999 - Gårdsrom.
1997 - Oppganger.
1993 - Tak.

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt og meget attraktivt til i ett av Majorstuens mest ettertraktede nabolag og gater, rett ved den populære handlegaten Bogstadveien. Vibes gate har nærhet til en rekke servicetilbud, skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon.

Området kan by på flotte tur- og rekreasjonsområder, samt umiddelbar nærhet til hovedstadens mest populære handlegater (Bogstadveien og Hegdehaugsveien). Alt fra spennende småbutikker til trendy designbutikker, caféer, restauranter og treningssentre. Populære Stensparken ligger like ved leiligheten. 3 minutters gange til Bislett med hyggelige St. Hanshaugparken og noen av byens beste takeaway restauranter som Tasty Thai og Mother India for å nevne noen. Gangavstand til Oslo Høgskole på Bislet samt Universitetet på Blindern.

Området har i tillegg kort vei til lekeplass, fotballbane, minigolf, svømmehall, badeplass, treningssenter, kino og bibliotek m.m.

Umiddelbar nærhet til trikk fra Bogstadveien. Buss 21 og flere trikker fra Bislett, samt knutepunkt for T-bane og bussforbindelser fra Majorstuen og Nationaltheatret og buss nr. 20 fra Kirkeveien.

Etasje

Leiligheten ligger i 3. etasje.

Tomt

Indre gårdsrom med plen, heller, prydbusker. Terrasseplatting med sittegrupper og grill. Tørkestativ.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 077 551 pr. 31.12.15
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 448 164 pr. 31.12.15

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm, Bruttoareal: 56 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad/wc, kjøkken, stue og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming av leiligheten skjer elektrisk. Varmekabler på bad. Peisovn med vedfyring.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Borettslag

Borettslaget Vibes gate, org.nr. 953460459, består av 32 andelsleiligheter.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr 121 975,- pr. 31.12.16. Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr 41 173,- pr. 31.12.16. Borettslagets lån utgjør kr 1 332 553,- pr. 07.02.18, er tatt opp i Handelsbanken. Renten på lånet utgjør 2,4 % pr 07.02.18. Antall terminer til innfrielse: 242.
Borettslagets lån utgjør kr 1 434 539,- pr. 07.02.18, er tatt opp i Handelsbanken. Renten på lånet utgjør 2,4 % pr 07.02.18. Antall terminer til innfrielse: 285.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: horntvedt@nordvikpartners.no eller SMS: 93 42 85 50 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Det opplyses at nabo i etasjen over skal etablere balkong på lik linje med denne leiligheten.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.