Eiendom

Majorstuen - Delikat og innbydende 3-roms med to solrike balkonger og stuer i rekke. Svært skjermet og attraktiv beliggenhet.

Majorstuen - Delikat og innbydende 3-roms med to solrike balkonger og stuer i rekke. Svært skjermet og attraktiv beliggenhet.
Solgt

Fakta

 • Sorgenfrigata 27 B
 • Primærrom
  83
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  2

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  6 950 000 ,-

Omkostninger

6 950 000,- (Prisantydning)
103 074,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
7 053 074,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
175 070,- (Dokumentavgift)
4 500,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
190 719,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 243 793,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  83
 • Tomt
  1008

Velkommen til visning!

Boligen i Sorgenfrigata 27 B er en innbydende og delikat 3-roms toppleilighet med en romslig, gjennomgående planløsning og god standard. Leiligheten ligger i en klassisk bygård og er preget av flotte detaljer som originale tregulv, god takhøyde og store vindusflater. Leiligheten har to solrike balkonger og i tillegg har sameiet en hyggelig opparbeidet bakgård til glede for beboerne.

Innvendig består leiligheten av en romslig, tiltalende stue som ligger tilknyttet en stor spisestue. Kjøkkenet har en kledelig innredning, samt flere integrerte hvitevarer og plass til spisebord. Boligen har et separat wc og et bad som ble smakfullt oppusset i 2007. Badet er flislagt og utstyrt med blant annet dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Videre har leiligheten entré med tilstøtende kott og usedvanlig stort soverom med en skyvedørsgarderobe. For ytterligere oppbevaring finnes det to disponible boder.

Kort fortalt
- Gjennomgående klassisk selveierleilighet med god standard og generøs takhøyde.
- Leilighetene har nylig gjennomgått omfattende oppussing og er innflyttingsklar.
- Vakre klassiske elementer som stukkatur og rosetter er godt bevart.
- To balkonger med morgen, ettermiddag og kveldssol.
- Pent og moderne kjøkken med utgang til romslig balkong mot bakgård.
- Tiltalende stue med kamin og utgang til balkong.
- Stor spisestue som evt. kan benyttes som soverom nr. 2.
- Stuene ligger i "rekke".
- Flislagt, delikat bad oppusset i 2005.
- Stort soverom med skyvedørsgarderobe venter mot lukket bakgård.
- God lagringsplass i kott og to boder.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et urbant, populært og meget sentralt boligområde på Majorstuen i Oslo, men likevel svært stille og tilbaketrukket. Det er nærhet til alle typer bymessige fasiliteter, samt flotte tur- og rekreasjonsområder.

Bogstadveien med alle sine shoppingmuligheter ligger tre kvartaler unna. Videre er det kort vei til Marienlystparken og Frognerparken. Sistnevnte ligger ca. 10 minutters gange fra boligen, og inneholder populære Frognerbadet, Frogner stadion og skulpturanlegget Vigelandsparken. Sør i parken ligger Oslo Bymuseum. Bislett bad, Slottsparken, Stensparken og St. Hanshaugen Park, ligger alle godt innen rekkevidde.

Bogstadveien er en attraktiv og moderne handlegate, universelt utformet, slik at alle skal ha lik mulighet til å benytte arealene. Følger man Bogstadveien og Hegdehaugsveien ned forbi slottet, når man Karl Johans gate og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum på ca. 25 min. Få også med deg Vestkanttorget med lørdagsmarked, eller bondens månedlige marked på Valkyrie Plass.

Byggemåte

Grunn i betong, natursten, teglsten. Antas fundamentert til faste masser. Uisolert. Yttervegger i teglstein, utvendig pusset med trekninger og gesimser. Isolasjons prinsipp fra byggeåret. Grunnmur i natursten, betong, tegl. Etasjeskillere i trebjelkelag, antar isolert med stubbluftsleire. Saltak, isolert i forbindelse med innredning av loftsleiligheter. Tekket med taksten/plater.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 84 kvm, Bruttoareal: 92 kvm

Innhold

4. etasje: Entré, bad, separat toalett, kott, soverom, kjøkken, stue og spisestue.
Annet: Disponibel kjellerbod på ca. 5 kvm og loftsbod på ca. 3 kvm.

Standard

Entré
Entreen gir et meget godt førsteinntrykk av leiligheten. Den er holdt i lyse, tidsmessige farger og er utstyrt med porttelefon. I tillegg ligger den direkte tilknyttet et kott som gjør det enkelt å holde orden. Entreen har nymalte vegger, og originalt tregulv som nylig ble slipt og lakkert, noe som er gjennomgående for leiligheten.

Kjøkken
Kjøkkenet er pent og sjarmerende, samt praktisk designet med god benkeplass. Det har en kledelig innredning fra 2006 med hvite, profilerte fronter og benkeplate i eik med nedfelt, dobbel oppvaskkum. Det er opplegg for oppvaskmaskin og kjøkkenet har integrert stekeovn, koketopp med ventilator i overkant, samt integrert kjøl/frys. Det finnes også mulighet kjøleskap/fryser i kjellerboden. På kjøkkenet er det plass til spisebord og det er utgang til den ene balkongen.

Stue og spisestue
Leiligheten har en elegant og tiltalende stue med god plass til sofaløsning og tilhørende møblement. Stuen er også utstyrt med vedkamin for varme og hygge. Stuen ligger direkte tilknyttet boligens flotte spisestue via en høy, tofløyet dør.

Spisestuen har god plass til langbord og rommet har en trivelig atmosfære. Begge rommene har god takhøyde og store vindusflater som sørger for rikelig med naturlig lys. Fra hovedstuen er det også utgang til balkong.

Balkong
Leiligheten har to balkonger med utgang fra henholdsvis stue og kjøkken. Balkongen ved stuen har et klassisk smijernsrekkverk og måler ca. 3 kvm. Her har man morgen- og formiddagssol samt fritt utsyn over det pene og rolige nabolaget. Balkongen ved kjøkkenet måler ca. 4 kvm. Her er det ettermiddag- og kveldssol samt idyllisk utsikt over sameiets hyggelige bakgård.

Bad og toalettrom
Boligen har et delikat bad og et separat wc. Badet ble smakfullt pusset opp i 2005 med hvite veggfliser, og gulvfliser i en dus bruntone. Badet har gulvvarme og er ellers utstyrt med et dusjhjørne med innfellbare glassdører. Det er en tidsriktig innredning bestående av en benkeseksjon med skuffefronter, heldekkende benkeplate og toppmontert servant. Det er opplegg for vaskemaskin på bad. Toalettrommet ligger like ved badet og er utstyrt med flislagt gulv og frittstående klosett.

Soverom og garderobe
Leiligheten har et stort og behagelig soverom med skyvedørsgarderobe. Spisestuen kan også benyttes som soverom nr. 2 ved behov. For ekstra oppbevaring har boligen et kott på ca. 1 kvm med adgang fra entré, samt kjellerbod på ca. 5 kvm og loftsbod på ca. 3 kvm. Kjellerboden er utstyrt med elektrisk støpsel for kjøleskap, fryser etc.

Utstyr

Ventilasjonen i leiligheten er basert på naturlig oppdrift. Sikringsskapet har automatsikringer og jordfeilbrytere. Videre er det montert en 120 liters varmtvannsbereder fra 2001 i et benkeskap på kjøkkenet.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet elektrisk med varmekabler i baderomsgulvet og med stedvise panelovner ellers. I stuen er det en kamin som gir mulighet for vedfyring.

Parkering / Garasje

Det er beboerparkering i gaten etter områdets gjeldende bestemmelser. Beboerparkering for bil koster 3000 kr for ett år. Beboerparkering for MC og moped koster 1500 kr for ett år. Se Oslo kommune sin hjemmeside for mer informasjon.

Det er også mulig med garasjeleie i nærområdet.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Privatmegleren.

Fellesområde

Bakgården er godt opparbeidet og beplantet med gressplen, trær og diverse beplanting. Den har også felles sykkelparkering, tørkestativer og sittegrupper. På fremsiden av bygget er det lagd en innbydende adkomststi som er asfaltert og flankert med prydbusker.

Servicetilbud

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi, Bunnpris, Meny og Rema 1000. Majorstuen og Bogstadveien er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kafeer, restauranter og utesteder. Her finner du alt fra store, rimelige kleskjeder til fasjonable motehus du ikke finner andre steder i byen. Colosseum senter er et trivelig kjøpesenter og ligger vis-á-vis Colosseum Kino.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane og flybuss. Nærmeste holdeplass er Bogstadveien som ligger ca. 400 meter fra boligen. Majorstuen er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, da alle T-banelinjene, tre sporvognslinjer og fem busslinjer trafikkerer stedet. Med bil fra Majorstuen tar det ca. 6 min til Oslo S, 8 min til Bygdøy og 35 min til Oslo Lufthavn.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 25. Pantekravet kan ikke overstige 1 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument på våningshuset fra 1913. I eldre saker fra slutten av 1800 til begynnelsen av 1900- tallet, kan "Ekspedisjonsdokument" anses som en slags brukstillatelse ifølge plan og bygningsetaten. Megler har ikke funnet noen ytterligere ferdigattester.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 1 592 208,- pr 31.12.16
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 5 095 066,- pr 31.12.16

Likningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget.

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 70 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2015. Likningsverdien finnes ved å multiplisere kvadrat- metersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA).

Eiendomsskatt
Oslo kommune innførte eiendomsskatt i 2016. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert fakturamottaker for eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskiftet må partene gjøre opp betalingen av eiendomsskatt seg imellom.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt som er regulert til byggeområde for boliger ihht. reguleringsbestemmelse S-2255. Oslo kommune vedtok 23.september 2015 en ny kommuneplan. Endret reguleringsbestemmelse S-2937. Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med ansvarlig megler for nærmere informasjon.

Oslo er under stor utvikling og byggeprosjekter må påregnes. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Beskrivelse av sameiet

Sameiet Sorgenfrigaten består av 19 seksjoner.

Utført oppgraderinger og vedlikehold
- Nye balkonger
- Nye vinduer og dører
- Piperehabilitering
- Fasade og bakgård.
- Sentralt brannvarslingssystem/ sikring.
- Innvending trapperom
- Calling anlegg
- Fornyet drenering rundt bygget

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1. Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 766,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Nedbetaling av fellesgjeld, renter, trappevask, kabel-tv (GET), drift og vedlikehold. Betales kvartalsvis, totalt kr 11 296,- i kvartalet.

Herav:
Trappevask pr. kvartal kr 461,-
Avdrag/renter lån1 pr. kvartal kr 2 315,-
Avdrag/renter lån 2 pr. kvartal kr 1 140,-

Eiendomsskatt for 2017 lå på kr 1 174,-.

Forsikring i IF (polisenummer SP750751.3)

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

6 950 000,- (Prisantydning)
103 074,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
7 053 074,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
175 070,- (Dokumentavgift)
4 500,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
190 719,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 243 793,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Det ble enstemmig vedtatt på ekstraordinært årsmøte 15.november 2017 å oppta lån i DnB Bank ASA på kr 1 000 000,- som annuitetslån på best mulig vilkår og med nedbetalingstid på 15 år. Lånet betjenes av seksjonseieme i tillegg til fellesutgiftene og lånekostnadene (terminbeløp omfattende avdrag, renter, gebyrer etc.) fordeles etter eierbrøken. Lånet ligger allerede i fellesgjelden for denne seksjonen.

Annen nyttig informasjon

Meglers standard kjøpekontrakt legges til grunn for avtalen. Standardkontrakt kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Opplysninger fra forretningsfører herunder meglerbrev, innkalling til årsmøte, protokoll fra årsmøte og vedtekter med mer ligger vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer alle interessenter å lese nøye gjennom disse da de er en del av salgsoppgaven. Her kan det stå relevante opplysninger om sameiet/borettslaget.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Konsesjon / Odel

Det er ikke konsesjon eller odel på eiendommen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.