Eiendom

Majorstuen - Mulig drømmeleilighet - Total oppussing - Herskapelig og lys hjørneleilighet i 4 etg. med solrik balkong - Peis - Heis - Parkeringsmuligheter

Majorstuen - Mulig drømmeleilighet - Total oppussing - Herskapelig og lys hjørneleilighet i 4 etg. med solrik balkong - Peis - Heis - Parkeringsmuligheter
Solgt

Fakta

 • Industrigata 24 A
 • Primærrom
  148
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  11 800 000 ,-

Omkostninger

11 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
290 000,- (Dokumentavgift)
3 500,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
304 649,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
12 104 649,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  148
 • Tomt
  820

Beliggenhet

Industrigata 24 A er en stor 6-roms selveierleilighet i fjerde etasje. Leiligheten ligger i en klassisk bygård oppført i 1894, hvor utvendige fasader er pusset og malt. Beliggenheten er svært god med gangavstand til noen av hovedstadens mest populære handlegater og vakre Frognerparken. Fra hjørnestuen er det utgang til en luftig balkong med hyggelig utsikt, hvor solen kan nytes i rikelig monn. Det er heis til etasjeplan og mulighet for leie av parkeringsplass etter ansiennitet.

Denne flotte hjørneleiligheten fremstår som praktisk, lys og gjennomgående med åpne fine rom, godt lysinnslipp fra store vinduer og ekstra god takhøyde. Særegne utforminger og smarte romløsninger gir fin fleksibilitet, men noe rehabilitering og overflateoppussing må påregnes. Leiligheten kan med enkle grep ombygges eller rom kan omdisponeres. Det er også mulig å etablere egen hybel/praktikantdel med adkomst via baktrapp.

Kort fortalt:
- Stor og unik 6-roms hjørneleilighet.
- Leiligheten har stort potensial.
- Personheis er installert i bygget.
- Solrik balkong med fin, lokal utsikt.
- Skjermet gårdsrom og koselig hage.
- Meget romslig entré med dørcalling.
- Arbeidsvennlig kjøkken med spiseplass.
- Hjørnestue, spisestue og peisestue.
- Stuene har god takhøyde og lysinnslipp.
- Pent, eldre bad med dusjkabinett.
- Opplegg for vaskemaskin på kjøkken.
- Tre soverom, ett med garderobe.
- Garderobeløsninger og flere boder.
- Kabel-tv inkludert i felleskostnader.

Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter

Eiendommen ligger i et urbant, populært og meget sentralt boligområde, i hjertet av Majorstuen i Oslo. Fra boligen er det nærhet til alle typer bymessige fasiliteter, i tillegg til flotte tur- og rekreasjonsområder. Det er også kort gangavstand til barnehager, barne- og ungdomsskole og andre utdanningsinstitusjoner.

Bogstadveien med alle sine shoppingmuligheter ligger få minutters gange fra leiligheten, og det samme gjør vakre Frognerparken. I Frognerparken finner du flotte stier i idylliske omgivelser, perfekt for en joggetur. Her er det også et hundejorde hvor hundene kan løpe fritt hele året. I tillegg finner du selvfølgelig Frognerbadet her, samt Frogner stadion og skulpturanlegget Vigelandsparken. Sør i parken ligger Oslo Bymuseum.

Bogstadveien er en attraktiv og moderne handlegate, universelt utformet, slik at alle skal ha lik mulighet til å benytte arealene. Følger man Bogstadveien og Hegdehaugsveien ned forbi slottet, når man Karl Johans gate og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum på ca. 25 min. Få også med deg Vestkanttorget med lørdagsmarked, eller bondens månedlige marked på Valkyrie Plass.

Innhold

4. etasje: Entré/gang, mellomgang, bad/wc, kjøkken, spisestue, hjørnestue, peisestue og 3 soverom.
Annet: To disponible boder som består av en kjellerbod og en loftsbod.

Standard

Leiligheten består i dag av et romslig kjøkken med spiseplass, en luftig hjørnestue med kamin, flott spisestue og en herlig peisestue hvor man kan trekke seg tilbake. Videre har boligen et pent bad og tre gode soverom. Ett av soverommene har garderobeskap. Ytterligere lagringsplass finnes i ulike garderobeløsninger og to disponible boder som består av en kjellerbod og en loftsbod.

Entré
Boligen ligger i fjerde etasje og har adkomst via heis til etasjeplan. Entreen gir et hyggelig førsteinntrykk og er pent innredet med teppebelagt gulv i lun kontrast til lysmalte panelplater. En åpen garderobeløsning gir plass til yttertøyet, og ekstra oppbevaringsplass finnes i ulike garderobeløsninger i mellomgangen.

Kjøkken
Kjøkkenet ligger i eget rom med stor spiseplass og et vindu som slipper dagslyset inn. Den eldre takoppforede innredningen har rikelig med skap- og benkeplass. Innredningen har glatte, malte fronter og benkeplate i heltre. Et heldekkende benkebeslag har vaskekum og utslagsvask. Over benken er det hvite fliser og alle arbeidsflater er godt opplyst. Videre har kjøkkenet kullfilterventilator, samt opplegg for oppvaskmaskin og vaskemaskin.

Stuer
Leiligheten har både hjørnestue, spisestue og peisestue, noe som gir stor fleksibilitet og gode muligheter for innredning. Alle rommene har en lett og luftig romfølelse med imponerende takhøyde (3,25 m), store vinduer med dype karmer, og nydelige detaljer som små nisjer og noe brystningspanel. I hvitmalt himling er det flott stukkatur og nydelige rosetter.
Spisestuen har et flott parkettgulv, god plass til langbord og en tofløyet dør som fører inn til et soverom. Peisestuen har en sjarmerende åpen gruepeis og en foldedør inn til hjørnestuen. Den flotte hjørnestuen har kamin, og en tofløyet glassdør som fører ut til en luftig balkong hvor solen kan nytes i rikelig monn.

Baderom
Boligen inneholder et lyst og pent bad med malt betonggulv og veggflater dekket av malt platepanel. I dusjhjørne og over servant er veggene flislagt med blå mosaikkfliser. Innredningen består av speilskap og dobbelservant på plassbygd underskap med profilert front. Videre har badet dusjkabinett og frittstående toalett. Det er opplegg for vaskemaskin på kjøkkenet.

Soverom/garderobe
Leiligheten har tre lyse soverom, hvorav ett med tilhørende garderobeløsning. Boligen har for øvrig god lagringsplass med bl.a. plassbygde garderobeskap med glatte fronter, skyvedørsgarderobe og en praktisk lagringsplass over himling i henholdsvis entré/gang og mellomgang. Boligen har også to disponible boder som består av en kjellerbod og en loftsbod.

Utstyr

Ventilasjonssystemet er basert på termisk oppdriftsventilasjon. Sikringsskapet har skrusikringer og skruautomater. Varmtvannsberederen fra 1984 er på ca. 200 liter. Videre er leiligheten tilknyttet callinganlegg med døråpner og kabel-tv som er inkludert i felleskostnader.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner og reflektorovn på badet. I tillegg er det kamin i hjørnestuen og hjørnepeis i peisestuen.

Parkering / Garasje

Det er parkering i gaten etter stedets gjeldende bestemmelser (beboerparkering). Sameiet disponerer fire parkeringsplasser som leies ut etter ansiennitet. Det er også muligheter for leie av parkerings-/garasjeplass i nærområdet. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra eiendomsmegler. Velkommen til visning!

Beskrivelse av tomt/hage

Fra hjørnestuen er det utgang til en solrik og luftig balkong med koselig utsikt over nærområdet. Balkongen på ca. 2,8 kvm har betongdekke under plastfliser og utsmykket smijernsrekkverk med overligger av tre. Det er plass til en liten sittegruppe, og en markise i hele balkongens bredde beskytter mot varm sol og lett sommerregn.

Felleseiendommen består av asfaltert gårdsplass og en opparbeidet hage på forsiden av bygningen. Hagen er pent beplantet med hekk og prydbusker. I tillegg er det en skjermet bakgård med belegningsstein og variert beplantning.

Tilliggende fasiliteter

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi, Coop Marked, Meny og Jacobs. Majorstuen og Bogstadveien er velkjent for sitt yrende folkeliv, og ikke minst rike utvalg av butikker, kafeer, restauranter og utesteder. Her finner du alt fra store, rimelige kleskjeder til fasjonable motehus du ikke finner andre steder i byen. Colosseum senter er et trivelig kjøpesenter og ligger vis-á-vis Colosseum Kino.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane og flybuss. Nærmeste holdeplass er Frogner stadion og ligger ca. 100 meter fra boligen. Majorstuen er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo, og alle T-banelinjene, tre trikker og fem busslinjer trafikkerer stedet. Med bil fra Majorstuen tar det ca. 6 min til Oslo S, 8 min til Bygdøy og 35 min til Oslo Lufthavn.

Eiendommen har kort gangavstand til Majorstuen barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. I gangavstand ligger også Blindern, Politihøyskolen, samt privat Høyskole innen helse- og sosialfag, diakoni og ledelse.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følge av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 31. Pantekravet kan ikke overstige 2G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

Vei / Vann / Avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Foreligger, se vedlagte dokument.

Verdi ved skattefastsetting

Verdien ved skattefastsetting som primærbolig kr 2 438 483,- pr 31.12.16
Verdien ved skattefastsetting som sekundærbolig kr 7 803 146,- pr 31.12.16

Reguleringsforhold

Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne. Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av sin bruksenhet, jf. eierseksjonsloven § 25.

Ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 23 første ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Faste, løpende kostnader

Kr. 3 124,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Forsikring, kommunale avgifter, tv, heis, diverse vedlikehold.

Andre faste utgifter:
Strøm, ca 20 000 kWh i året.
Forsikring i Gjensidige kr (polisenummer 64656988)Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

11 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
290 000,- (Dokumentavgift)
3 500,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
304 649,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
12 104 649,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Spesifikasjon av lån

Ingen lån registrert.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Hvis det skal bygges praktikantdel må dette søkes om i styret som en ellers vanlig byggeprosess.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Med mindre annet er uttrykkelig avtalt gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør. Hvitevarer, som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 24 tredje ledd. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.