Eiendom

NYE MAJOR/ MAJORSTUEN- Moderne 2-roms i 6. etg med sørvestvendt innglasset balkong, heis gode solforhold og god planløsning. V.vann inkludert.

NYE MAJOR/ MAJORSTUEN- Moderne 2-roms i 6. etg med sørvestvendt innglasset balkong, heis gode solforhold og god planløsning. V.vann inkludert.
 • Sørkedalsveien 9a

Fakta

 • Sørkedalsveien 9 A
 • Primærrom
  37
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  BBL
 • Soverom
  1

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  2 250 000 ,-

Omkostninger

2 250 000,- (Prisantydning)
1 219 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 469 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
199,50 (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
--------------------------------------------------------
7 909,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 476 909,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  37
 • Tomt
  0

Beskrivelse

Nordvik & partners ved Alexander Tangstad har gleden av å presentere en moderne og attraktiv 2-roms borettesagsleilighet i Nye major. Leiligheten med adresse Sørkedalsveien 9 A ligger i byggets 6. etasje og direkte heisadkomst til leiligheten samt bod og garasjeanlegg. Det følger pt. ikke parkeringsplass med leiligheten, men dette har du mulighet til å enten leie eller kjøpe om du har behov for parkering. Leiligheten har en svært bra planløsning som gir deg god utnyttelse av boarealet, men har også egenskaper som gir en bedre bokvalitet kvalitet. Bygget stod ferdig i 2009 og boligen har en romslig og solrik innglasset balkong med god utsikt samt store vinduer som gjør leiligheten naturlig lys. Kjøkken i åpen løsning med stue gir deg gode muligheter til å møblere etter behov og ønske og du får fint plass til både sofakrok og kjøkkenbord. Soverommet er praktisk tilnærmet med 2 innganger og mye skapplass slik at du får gjemt bort hele garderoben og det er fint plass til en dobbelt seng. Badet er lagt med tidsriktige fliser og gir også plass til vaskemaskin som følger handelen om ønskelig. Her er det bare å flytte rett inn!

Kort om boligen:
Innglasset balkong
God utsikt
Sol til ca. 19:30 sommerstid
Stort soverom
Arealeffektiv
Bod på 6 kvm
Direkte heisadkomst
Parkeringsmuligheter
Varmtvann inkludert felleskostnader
Mulighet for individuell nedbetaling av gjeld
Kjøkken og bad fra 2008
Sentralt
Gode forbindelser til offentlig kommunikasjon
Oppgraderes til elektronisk låsesystem


Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 6. etasje og inneholder: Bad, entré, stue/kjøkken, soverom og innglasset balkong.
I tillegg medfølger en kjellerbod 6 kvm.

Standard

Kjøkken
Enkel kjøkkeninnredning med slette fronter. Benkeplater i behandlet tre. Nedfelt kum av stål med ettgreps blandebatteri, Kjøkkeninnredningen har integrerte hvitevarer som keramisk platetopp og stekeovn. Det er installert ventilator over platetoppen. Det er installert opplegg for oppvaskmaskin. Flisfelt over benkeplate.

Bad
Badet er fra byggeår. Badet er innredet med vegghengt toalett med innebygget sisterne, servant med underskap, speil med lysarmatur, skjermet dusjhjørne av herdet glass, Det er installert opplegg for vaskemaskin. Ventilering av rommet gjennom mekanisk avtrekk via ventil i tak. Spalte under døren for tilluft. Sluk i PVC med uttagbar vannlås. En skader flis på veggen, men ubetydelig for bruken. Ellers er det ikke observert avvik eller svekkelser.

Balkonger, terrasser ol.
Sydvendt innglasset balkong i betongkonstruksjoner på ca. 5m2 med utgang/adkomst fra stue/kjøkken. Rekkverk i stål og glass. Gulv belagt med fliser. Gulvfliser er løse over større område. Ellers ingen svekkelser observert.

Overflater på innvendige gulv
Overflater gulv med parkett, og fliser. Bad er vurdert i eget kapittel.

Overflater på innvendige vegger
Overflater vegger med glatte malte overflater, og fliser. Bad er vurdert i eget kapittel.

Overflater på innvendig himling
Overflater himling med malt betong/betongelementer.

Vinduer
Vinduer og balkongdør med rammer/karm av treverk. Isolerglass stemplet med produksjonsår: 2007.

Ytterdører og porter
Lyd- og brannklassifisert (B30/dB40) entredør.

Innvendige dører
Innerdører bestående av slette, formpressede dørblader. Skyvedør til soverom.

VVS-installasjoner, generelt
Fordelerskap med stengeventiler og rør i rør system frem til tappestedene. Plastsluk med klemmring. Varmtvannsforsyning gjennom felles opplegg.
Det er montert vannmåler i leiligheten. Pris vil variere etter forbruk.

Varme, generelt
Oppvarming av boligen hovedsakelig gjennom elektriske panelovner. Varme i gulvet på bad.

Luftbehandling, generelt
Boligen ventileres gjennom mekanisk avtrekk.

Elkraft, generelt
Hovedsakelig skjult ledningsnett. Strømskapet er plassert i entré. Hovedsikring på 30A. Fordelingskurser med kombiautomater.(overspenning+jordfeil).

Annet
Dørtelefon er installert. Opplegg til kabel-TV og bredbånd er installert.

For vurderingsgrunnlag og ytterligere informasjon om standard og byggemåte hevises det til vedlagte takst utarbeidet av Lasse Jensen, datert 09.11.2017.

Beliggenhet

Meget attraktiv beliggenhet sentralt på Majorstuen med alt av servicetilbud som forretninger, kaféer,restauranter og offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet. Colosseum senter med blant annet Meny,Vinmonopolet og flere servicetilbud rett over gaten. Kort vei til Bogstadveien med forretninger, kaféer,restauranter, treningssentre og andre servicefunksjoner. Frognerparken, Frognerbadet og Frogner Stadionligger i umiddelbar nærhet med sine fantastiske tur og rekreasjonsmuligheter.

I Frognerparken finnes den storslåtte Vigelandsparken, Hundesletta og Frognerbadet. Her finner manturstier, dammer og grøntområder perfekt for turer, jogging og parkliv. Området tilbyr samtidig et stort spekter av treningsmuligheter med bla. Elixia sitt store senter under bakken ved Colosseum Park, samt noemer eksklusive Artesia med både trening og spa. Treningssenteret EVO ligger i 1. etasje i enden av nabobygget. Kort t-banetur til Sognsvann eller Holmenkollen med sitt uendelige vei- og løypenett.

Det er også kort avstand til Skøyen, Frogner, St.Hanshaugen, Bislett, Sagene, Torshov, Grünerløkka, sentrum, Aker Brygge og Tjuvholmen. Ønsker man å la bilen stå, har man Majorstuen stasjon få minutterunna, som et knutepunkt for byens kollektivtilbud. Her finnes t-bane med overgang til alle linjer, samt hyppigebuss- og trikkavganger i alle retninger. Flybussen går få meter fra boligen. Gangavstand til Universitetet påBlindern (UIO), Forskningsparken, Rikshospitalet, Høyskolen (HIO), Ullevål Sykehus, Veterinærhøyskolen,Politihøyskolen og Tannlegehøyskolen. Også gode forbindelser med kollektivt til Handelshøyskolen BI i Nydalen.

Majorstuen skole er en av Oslos største barne - og ungdomsskoler og ligger i umiddelbar nærhet, flere barnehager i området. Leiligheten har et fantastisk utgangspunkt for aktiv bruk av alle byens tilbud. Her bor du "midt i smørøyet"!

Felleskostnader

3 881 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: à konto varmtvann (126,-), kabel-tv/bredbånd (309,-), vaktmestertjeneste, betjening av fellesgjeld (2.145,-), drift og vedlikehold , gårdsforsikring, og kommunale avgifter.

Borettslagets 2 lån har avdragsfrihet t.o.m. 01.12.2017 og 01.03.2018. Etter avdragsfri periode antas det at det vil medføre en økning i felleskostandene. Det er p.t. uvisst hvor mye en slik økning innebærer, men forretningsfører har gitt et foreløpig estimat.

Se punktet felleskostnader for ytterligere info om fellesgjeld.

Borettslaget har avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned, og overtar deretter alt ansvar og risiko for manglende innbetalinger.

Etasje

6. Etasje.

Tomt

Tomten er pent opparbeidet med steinlagte gangveier, lekeapparater, gressplen, prydbusker og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Det er mulighet for både kjøp og leie av parkeringsplass i tilhørende anlegg.

Ved ledighet ligger månedsleie for p-plass på rundt kr. 1.500,-, men kan variere i pris.

Borettslaget har kjøpt 76 parkeringsplasser i Nye Major Parkeringssameie. Kjøpet av p-plassene i 2008 ble finansiert med låneopptak på opprinnelig kr. 19 mill. En del andelseiere kjøpte bruksretten til borettslagets parkeringsplass i Nye Major Parkeringssameie.

Prisen for parkeringsplass øker fra kr. 400.000,- til kr 500.000 fra 01.01.18. Kjøpesummen er benyttet til nedbetaling på garasjelånet. Andelseiers eierforhold til bruksrett til p-plass er tinglyst som heftelse/servitutt på gnr 338, bnr 2 i Oslo kommune. Bruksrett til p-plass følger boligen ved salg. månedlig kostnad er kr. 158,- som benyttes til drift og vedlikehold av parkeringsanlegget.

Styret kontaktes for tildeling av p-plass og det påløper administrasjonskostnader kr. 680,- til forretningsfører ved tildeling. Utleieplass følger ikke boligen ved salg.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 993 535 pr. 31.12.16
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 179 311 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse datert 14. januar 2009 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 37 kvm, Bruksareal: 42 kvm, Bruttoareal: 47 kvm

6. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, entré, stue/kjøkken, soverom.
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Innglasset balkong. I tillegg medfølger en kjellerbod 6 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming av boligen hovedsakelig gjennom elektriske panelovner. Varme i gulvet på bad.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Nordvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til Bolig- og forretningsformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Borettslag

Nye Major Borettslag, org.nr. 992953772, består av 119 andelsleiligheter med adressen Sørkedalsveien 9 A - E.

Borettsaget har egen hjemmeside: nmb.herborvi.no.

Boligselskapet fraviker ikke reglene for bruksoverlating iht. selskapets vedtekter og i borettslagsloven. Det forutsettes at kjøper selv skal bebo leiligheten, med mindre man kan dokumentere bruksoverlating som nevnt i borettslagslovens §§ 5.3 - 5.7.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har 2 lån som utgjør totalt kr. 115.271.800,- pr. 01.11.2017. Lånene er tatt opp i Handelsbanken.

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr 1.219.000,- pr. 01.11.2017. Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr 14.355,- pr. 31.12.2016.

Lån 1: HANBAN-90537027761 utgjør kr. 1.197.000,- og rente på lånet utgjør 2,15% pr. 01.11.2017. Nedbetalingstid er satt til 41 år 1 mnd.
Avdragsfrihet t.o.m. 01.03.2018. Estimert endring etter avdragsfrihet er kr. 1.536,-.

Lån 2: HANBA2-90537027753 utgjør 21.809,- og rente på lånet utgjør 2,15% pr. 01.11.2017. Nedbetalingstid er satt til 41 år 1 mnd.
Avdragsfrihet t.o.m. 01.12.2017. Estimert endring etter avdragsfrihet er kr. 28,-.

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) av lån 1: HANBAN-90537027761. Dette gir andelseierne anledning til å nedbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år med termin 01.03 og 01.09. Se skriv fra forretningsfører for utfyllende info.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er planlagt å oppgradere til elektronisk låsesystem i borettslaget.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: at@nordvikpartners.no eller SMS: 97 48 97 28 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.