Eiendom

VELKOMMEN TIL SORGENFRIGATA 31 A: Klassisk 3(4)-roms selveier med 3 ildsteder, stukkatur og rosett. P-rom 105 kvm. Flott bakgård oppgradert i 2015. Stort potensial. *Garasjeplass

VELKOMMEN TIL SORGENFRIGATA 31 A: Klassisk 3(4)-roms selveier med 3 ildsteder, stukkatur og rosett. P-rom 105 kvm. Flott bakgård oppgradert i 2015. Stort potensial. *Garasjeplass
 • Velkommen til Sorgenfrigata 31 A.
 • Innholdsrik leilighet med et spennende potensial.
 • Meget flott bakgård, opparbeidet i 2015 og er til stor glede for beboerne.
 • Hjørnestue som i dag blir benyttet som dagligstue med vinsdusflater ut mot Sorgenfrigata og Schønings gate.
 • Generøs takhøyde, stukkaktur og rosett i himling.
 • En av totalt tre ildsteder i leiligheten.
 • Doble dører inn til spisestuen.
 • Spisestue med vedkamin i hjørnet.
 • Mulighet for å flytte kjøkken inn til dette rommet?
 • Flotte detaljer i vindusglasset.
 • Koselig kjøkken med åpen peis. Ny innredning i 2010.
 • Plass til et frokostbord ved vinduet.
 • Opplegg for vaskemaskin.
 • Stort, integrert kjøleskap.
 • Bad med dusjkabinett, servant, belysning og diverse skap.
 • Separat toalett.
 • Stort og herlig soverom med skyvedørsgarderobe på hele den ene veggen.
 • Rosett og stukkatur i himling.
 • Entré.
 • Innganspartiet til oppgang A.

Fakta

 • Sorgenfrigata 31 A
 • Primærrom
  105
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  1

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  6 950 000 ,-

Omkostninger

6 950 000,- (Prisantydning)
31 412,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
6 981 412,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
174 520,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 6 981 412,-))
5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
--------------------------------------------------------
188 419,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 169 831,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  105
 • Tomt
  781

Beskrivelse

Velkommen til Sorgenfrigata 31 A.

* Klassisk 3(4)-roms selveier.
* 3 ildsteder.
* Stukkatur/rosett.
* Stort potensial.
* Fantastisk bakgård (oppgradert i 2015).
* Selger leier i dag en garsjeplass i Sorgenfrigata 34, denne kan evt. overføres.

Trond Larsen har gleden av å presentere en innholdsrik og klassisk 3(4)-roms selveier, med et stort potensial. Leiligheten ligger flott til i byggets 2. etasje med vindusflater mot Sorgenfrigata, Schønings gate og bakgården, og dermed bidrar med mye naturlig lys inn i rommene. Generøs takhøyde, klassiske detaljer og 3 ildsteder skaper en herlig og god atmosfære gjennomgående i leiligheten. Leilighetens hovedrom er ifølge selger; de to flotte stuene på rad, hvorav den ene stuen ligger på hjørnet og får lysinnslipp fra to veggflater. Stukkatur og rosett pryder himlingen. Mulighet for å flytte kjøkken ut til den ene stuen og skape da et soverom ekstra der kjøkkenet er i dag.

Videre byr leiligheten på et koselig kjøkken med utsyn over sameiets flotte bakgård. Hyggelig og åpen peis plassert i hjørnet, samt ny kjøkkeninnredning fra 2010 med blant annet et fantastisk kjølehjørne med ekstra god plass. Plass til et hyggelig frokostbord ved vinduet. Stort soverom med garderobeskap på hele den ene veggen. Separat wc plassert i gangen, og bad med dusj, servant.

Dette er en flott mulighet til å skape et herlig hjem, med enkle trapper opp til 2. etasjen, nærhet til alt hva man behøver i hverdagen og en nydelig bakgård.

Selgers ord:
* Store gode rom med gode lysforhold
* Stille og fredelig område, med fuglesang og åpent soveromsvindu mot Sorgenfrigata
* Flott velholdt gård
* Hyggelige naboer
* Perfekt beliggenhet, nærhet til alle kommunikasjoner og byens handlegate nr 1.

Kom på visning:
Søndag 23. april kl. 15.00-16.00
Tirsdag 25. april kl. 17.00-18.00

Innhold

Leiligheten ligger i bygningens 2. etg. og inneholder : Gang, bad, wc, soverom, kjøkken stue og spisestue. 1 kjellerbod på ca. 12 kvm og 1 loftsbod på ca. 4 kvm.

Standard

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra 2010 med laminat benkeplate og hvite profilerte skapfronter. Ettgreps blandebatteri og stål skyllekum. Integrert koketopp/komfyr, oppvaskmaskin og kjølehjørne. Glassplater mellom benk og overskap. Spiseplass på kjøkken.

Bad:
Baderom innredet med servant innredning, dusjkabinett. Flislagt gulv, eldre baderomsplater på vegger. Separat wc med servant og toalett.

Overflater på innvendige gulv:
Beskrivelse: Innvendige gulvoverflater av parkett på kjøkken fra 2010. Linoleum i gang fra 2010.
Lakkert tregulv på soverom. Fliser på bad og wc. Parkett i stue og spisestue.

Overflater på innvendige vegger:
Beskrivelse: Innvendige vegger med overflater av malte glatte flater, malt tapet, malt panel, malt puss, samt våtromsplater.

Overflater på innvendig himling:
Innvendige glatte malte himlinger. Rosetter og stukkatur i himling i stue, spisestue og på soverom. Malt panel, panel og malte plater. Downlights på baderom.

Skap og reoler:
Garderobeskap på soverom og i gang.

Det er utarbeidet en tilstandsrapport for boligen. Denne følger vedlagt i salgsoppgaven. Se denne for nærmere informasjon om tilstandsgrad.

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt til i Sorgenfrigata på attraktive Majorstuen. Umiddelbar nærhet til Frognerparken og Marienlystparken og få minutters gange til St. Hanshaugen med meget gode tur- og rekreasjonsmuligheter. Majorstuen har et bredt og variert tilbud hva gjelder fritidsaktiviteter, offentlig kommunikasjon, og ikke minst shoppingutvalget.

Verdt å merke seg av fritidstilbud; kunstgressbane, skøyteis på Marienlyst om vinteren, Frognerbadet, nye Frogner stadion, Frogner tennisanlegg samt flere treningssentre gjør området til et attraktivt sted å bosette seg.

Få minutters gange til Norges mest populære handlegate, Bogstadveien. Her med sitt mylder av hyggelige fortauskafeer, trendy restauranter og ikke minst et fantastisk godt utvalg av populære moteforretninger. Spaserer man Bogstadveien og Hegdehaugsveien fra Majorstuen ned forbi Slottet ankommer man Karl Johans gate og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum på ca. 15-20 min.

Majorstukrysset er et knutepunkt hva gjelder offentlig kommunikasjon. Her har man mulighet til å benytte seg av t-bane, bytrikk, buss og flybuss, samt taxiparkering.

Velkommen til Majorstuen.

Felleskostnader

3 245 pr. mnd. Fellesutgiftene inkluderer : Kommunale avgifter, betjening av andel fellesgjeld, felles forsikring, vaktmestertjenester, trappevask, kabel Tv m.m. Det er beregnet ca 5% økning i fellesutgifter i 2017-2018.

Etasje

2 etasje

Tomt

Pent opparbeidet fellesarealer stensatte partier, sykkelparkering og beplanting.

Garasje / Parkering

Selger leier en garasjeplass i Sorgenfrigata 34 i dag og eier av denne plassen er positiv til at ny eier av leiligheten overtar leieforholdet. Dette blir en avtale mellom ny eier og eier av garasjeplassen og endringer kan forekomme.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 300,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2015:

Som primærbolig: kr 1 624 861,-
Som sekundærbolig: kr 4 549 609,-

Ligningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 80% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 105 kvm, Bruksareal: 105 kvm, Bruttoareal: 120 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 105 m².
Primærrom: 105 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken, stue, bad, soverom, wc

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektriske varmekabler på bad. Elektrisk oppvarming av leiligheten. I tillegg 3 vedfyrte ildsteder.

Utstyr

Dørklokke og uttak for kabel TV er installert i boligen.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Nordvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Reguleringsplanen som følger eiendommen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn.

Se kommunens hjemmeside for ytterligere informasjon.

Sameie

Sameiet består av 18 seksjoner.

Gjenstående større vedlikeholdsarbeider estimeres til ca. 3.000.000,- og vil utføres i perioden 2017-2018. Mesteparten vil gå til rehabilitering av soil rør (estimert til 1,6 mill). Øvrige arbeider knyttes til brannsikringstiltak, yttertak etc. Arbeidene lånefinansieres. Pr. i dag estimerer styret en økning av felleskostnadene på 5% i 2017 og 2018 som vil dekke de økte finanskontandene.

Det er innvilget lån i OBOS banken på kr 5.000.000,-. Første delutbetaling var 04.04.16 kr 500 000,-. Se under lån.

Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 31 412,- pr. 01.04.2017. Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 3 670,- pr.31.12.2016.

Sameiets lån som utgjør totalt kr. 489 660,- Renten på lånet utgjør 3,55 % pr.06.04.2017. Restløpetid 29 år.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte takstdokumenter. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/ salgsoppgave med vedlegg, da bl.a. internettannonser kan være mangelfulle. Evt. avvik er budgivers/kjøpers ansvar.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §22

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.