Eiendom

VESTKANTTORGET - Sjelden mulighet: 4-roms gjennomgående toppleilighet med heis, peis og mulighet for leie av parkeringsplass. Spektakulær utsikt fra solrik og usjenert veranda.

VESTKANTTORGET - Sjelden mulighet: 4-roms gjennomgående toppleilighet med heis, peis og mulighet for leie av parkeringsplass. Spektakulær utsikt fra solrik og usjenert veranda.
Solgt

Fakta

 • Jacob Aalls gate 5A
 • Primærrom
  77
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  6 300 000 ,-

Omkostninger

6 300 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
162 500,- (Dokumentavgift)
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
176 067,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
6 476 067,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  77
 • Tomt
  591

Faste løpende kostnader

Felleskostnader utgjør kr 4.001,- pr mnd og inkluderer varme og varmtvann, forretningsførsel, drift og vedlikehold, kabel-tv m.m.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Høydepunkter

Toppleilighet med heis, peis, veranda og mulighet for leie av parkeringsplass.
3 soverom, 2 bad.
Vestvendt veranda med nydelig utsikt over Frognerparken. Flotte solforhold. Ingen innsyn.
Leiligheten har ypperlige solforhold. I soverommene som vender mot stille bakgård er det sol ca fra 09 til 11:00. På veranda er det sol fra ca 13:00 til den går ned bak Holmenkollen.
Stue og kjøkken har en moderne, åpen løsning.
Opplegg til vaskesøyle i skap i gang.
Tidstypisk peis i stue.
Dusjbad med wc + bad 2 med badekar.
Lagringsmuligheter i kjeller- og loftsbod.
Nylig gjennomgått ektrisk anlegg med automatsikringer.
Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnader.
Sykkelstativ, felles vaskemaskin (fellesvaskeri) og tørkemuligheter i kjeller.

Beliggenhet

Leiligheten ligger mellom Frognerparken og Vestkanttorget i et urbant, populært og meget sentralt boligområde på Majorstuen. Det er nærhet til alle typer bymessige fasiliteter, samt flotte tur- og rekreasjonsområder. Bogstadveien ligger ca. 400 meter unna. Frognerparken ligger ca. 200 meter fra boligen og inneholder også populære Frognerbadet, Frogner stadion og skulpturanlegget Vigelandsparken. Sør i parken ligger Oslo Bymuseum. Bislett bad, Slottsparken, Stensparken og St. Hanshaugen Park ligger også godt innen rekkevidde.
Følger man Bogstadveien og Hegdehaugsveien ned forbi slottet når man Karl Johans gate og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum på ca. 25 min. Få også med deg Vestkanttorget med lørdagsmarked, eller bondens månedlige marked på Valkyrie Plass.

Av butikker i nærheten kan nevnes Kiwi, Coop Marked, Meny og Jacobs. Majorstuen er kjent for sitt rike utvalg av butikker, kafeer, restauranter og
utesteder. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, trikk, T-bane og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Frogner Stadion i Kirkeveien, og ligger ca. 2 min fra boligen. Majorstuen er et viktig kollektivknutepunkt i Oslo da alle T-banelinjene, tre sporvognlinjer og fem busslinjer trafikkerer stedet. Med bil fra Majorstuen tar det ca. 6 min til Oslo S, 8 min til Bygdøy og 35 min til Oslo Lufthavn.
Eiendommen har kort gangavstand til Majorstuen barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. I gangavstand ligger også Blindern, Politihøyskolen, samt privat høyskole innen helse- og sosialfag, diakoni og ledelse

Innhold

6. etg: Primærrom utgjør 77 m2 som omfattes av entré, gang, bad 1, bad 2, kjøkken, stue/spisestue, tre soverom

Utgang til intrukken takterrasse/veranda på ca 12 kvm fra stue. Utgang fra hovedsoverom til brannbalkong mot bakgården.

Det medfølger én loftsbod på ca 5 kvm og én kjellerbod på 3 kvm.

Standard

Gjennomgående leilighet i øverste etasje (6. etg). Leiligheten holder en god standard og fremstår som godt vedlikeholdt.

Kjøkkeninnredning fra Designa med kremfargede glatte høyglansfronter på skuffer og skapdører. Overskap i samme utførelse. Laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum og benkebeslag i rustfritt stål. Integrerte hvitevarer bestående av: Stekeovn, 4 soners induksjonstopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Avtrekksvifte over koketopp koblet til kanal ut.

Leiligheten har et bad og et dusjbad/wc. På badet er det flislagt gulv med varmekabler. Flislagte vegger. Innmurt badekar med to lufte-og inspeksjonsluker. Søyleservant. Begge deler er fra Starck for Duravit. Blandebatteri og dusjgarnityr fra Vola. Pvc-sluk med klemring og synlig membran. Membranen med synlig oppbrett på terskel der den er festet.
På dusjbad/wc er det samme konstruksjon med sluk og membranløsning som på badet. Flislagt gulv med varmekabler. Flislagte vegger. Vegghengt wc, dusj og liten vegghengt servant. Blandebatteri og dusjgarnityr fra Vola. Rør i rør med samlestokker plassert i himling på dusjbad/wc.
Begge badene er fra 2010/11.

For det meste malte innvendige murvegger med struktur. Ellers glatte malte vegger.

Glatte originale malte finérte innerdører.

Original heltre eikeparkett i stue, kjøkken og gang som er slipt og lakkert. Heltre eikeparkett i alle tre soverommene (fra ca 2007)

Inntrukket takterrasse/veranda på ca 12 kvm som vender mot vest. Støpt gulv med tretremmer. Støpt rekkverk med håndløper. Flott utsikt fra Asker til Holmenkollen og sol til langt ut på ettermiddagen/kvelden.

Utgang til brannbalkong fra hovedsoverom. Ca 80 cm bred. Brannbalkongen følger hele gårdens lengde.

Murt original og tidstypisk gruepeis i stue.
Nytt HTH garderobeskap i det store soverommet i 2015.
Ventilasjon ved naturlig avtrekk, naturlig oppdrift. Tiluft via ventiler i yttervegg. Avtrekksventil på begge bad.
Fordelingstavle med automatiske vippebrytere, plassert i skap i felles trapperom. 2x40 amp hovedsikringer. Syv fordelingskurser og jordfeilvarsler.
Heis i bygget som betjener alle etasjer bortsett fra loft.

Plassering av sikringsskap: Utenfor inngangsdør.
Plassering av varmtvannstank: Kommunalt varmtvann.
Plassering av stoppekran: I kjeller (til vår kjennskap).

Hva ellers gjelder det tekniske om boligen og eiendommen generelt, henvises til tilstandsrapport og egenerklæring etc som vedlagt i komplett salgsprospekt. Dokumentene er tilgjengelige på meglers kontor eller vedlagt prospektet. Det forutsettes at kjøper gjør seg kjent med disse før budgivning/kjøp.

Byggemåte

Funkisgård over 6 etasjer pluss kjeller og loft oppført i 1937. Eiendommen fremstår som god vedlikeholdt. Drenering under utbedring i regi av sameiet. Pen og velholdt fasade.
Bygning fundamentert med betong til faste/staboile masser/fjell. Betong grunnmur. Støpte kjellergulv. Yttervegger i betong/murkonstruksjoner som utvendig pusset og malt. To-lags isolerglassvinduer med trekarm fra 1989 og 2012. Terrassedør fra 1989. Balkongdør fra 2007/8 i følge eier. Originale doble vinduer på kjøkken og det ene soverommet. Brann-/ og lydklassifisert inngangsdør B30/DB35 fra 2011. Tak i trekonstruksjon tekket med plater/båndtekket. Støpte felles trapper belagt med terrazzo. Overflater på vegger og tak er pusset og malt. Bærekonstruksjon og leilighetsskillere i betong. Etasjeskillere i armert betong.

Bebyggelse

Kvartalsbebygelse fra ulike tidsepoker.

Tomt

Fellestomt: 591 kvm.

Bakgården består at et eget matrikkelnummer og eies således ikke av sameiet. Eiendommen er pent opparbeidet med sittegrupper, utegrill, plenareal og felles sykkelparkering. Flott forhage som opparbeidet med kantstein og beplantet med busker og blomster.

Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilter fra Sem og Johnsen Eiendomsmegling. Velkommen til visning!

Oppvarming

Radiatorer- fjernvarme anlegg. Varmekabler på bad. Varmtvann fra felles anlegg.
Utgifter til strøm utgjør ca kr 500,- pr mnd. Dette er basert på selgers nåværende forbruk, og kan variere.

Sameiet

Leiligheten er en del av Jacob Aalls gate 5 Sameie. Sameiet består av 23 seksjoner, og reguleres av vedlagte vedtekter. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne felles plikter som dugnad etc. Megler oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som ligger vedlagt prospektet.

Det opplyses om at ingen kan erverve mer enn to boligseksjoner i et og samme boligsameie jmf lov om eierseksjoner § 22.
Husdyrhold er tillatt.

Sameiet har utført følgende større vedlikehold og rehabilitering:
2015 - 2015 Oppussing av oppgangene, utskiftning av overlysvinduer
2014 - 2014 Rehabilitering av fasade og balkonger
2010 - 2011 Rør- og våtromsrehabilitering
2009 - 2009 Heismodernisering
2008 - 2008 Fjernvarme tilknytning
2006 - 2006 Brannbalkong rehabilitering

Drenering:
I forbindelse med et eierskifte ble det oppdaget mye fukt og saltavlegninger i en bod som lå ut mot Jacob Aalls gate og mot nabo i Jacob Aalls gt 7. Det ble foretatt fuktmålinger i kjelleren på begge sider, mot gaten og bakgården. Det ble konstatert fukt i større og mindre grad på begge sider. Gårdens drenering er fra den tiden den ble bygget og må anses å ha "gått ut på dato". Grunnmuren dreneres nå både på for- og baksiden av huset. Arbeidet ble påbegynt ca 11. Februar og skal pågå i 8-10 uker. Arbeidet utføres av faglært firma: Stake og Graveservice AS.

Nedgravde avfallsbrønner:
Styret hadde begynt å vurdere nedgravde avfallsbrønner før man ble klar over problemene med drenering. Vi er av den oppfatning at nedgravde avfallsbrønner er en penere løsning enn dagens tre store plastcontainere. Det vil også være enklere å holde det rent og ryddig i området, samt at det ikke vil være så skjemmende for utsikten fra seksjon 4. Det er snakk om 2 stk 4 m3 brønner. Nedgravde brønner tømmes en gang pr uke og har litt rimeligere renovasjonskostnad. Styret ser visse synergieffekter ved å utføre begge disse prosjektene samtidig uten at vi på nåværende tidspunkt kan kvantifisere dette.

Totalt inkl. mva. kan arbeider med drenering og avfallsbrønner beløpe seg til nærmere 1. mill kr. Sameiet hadde før arbeidene ble påbegynt kr 300 000,- på konto, den resterende finansieringen kan løses på flere måter, innbetaling fra seksjonseierne, låneopptak, eller en kombinasjon av disse.På årsmøtet 15.03.17 fikk styret mandat til å gå i forhandlinger med aktuell leverandør i forbindelse med ny drenering- og nedgravde søppelbrønner. Finansieres med innbetaling av kapital estimert til kr 30.000,- pr seksjon. Dette tallet er ikke absolutt.

Skoler

Majorstuen skole 1-10 kl 0.5 km
Uranienborg skole 1-10 kl 0.8 km
Marienlyst skole 1-10 kl 1.4 km
Skøyen skole 1-7 kl 1.6 km
Kristelig gymnasium ungdomsskole 8-10 kl 1.3 km
Hartvig nissens skole 1.1 km
Kristelig gymnasium 1.3 km
Frogner barnehage 1-6 år 0.2 km
Månestråle barnehage 0-5 år 0.3 km
Hegdehaugen barnehage 1-6 år 0.3 km

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster mellom kr 4 100,- og 13 900,- avhengig av boligtype og forsikringsprodukter. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Andel fellesgjeld

Ingen langsiktig gjeld p.t.

Evt. mulighet for utleie


Det foreligger ingen begrensning ihht kommune eller vedtekter om utleie av hele boligen som en bruksenhet. Fremleier plikter å gi styret beskjed om leiers identitet.