Eiendom

Vestkanttorget/Majorstuen - Gjennomgående og tiltalende 4-roms leilighet med flott peis og moderne løsninger. Fyring og varmtvann inkludert. 3 soverom mot bakgård. Perfekt for utleie. Klar for overlevering!

Vestkanttorget/Majorstuen - Gjennomgående og tiltalende 4-roms leilighet med flott peis og moderne løsninger. Fyring og varmtvann inkludert. 3 soverom mot bakgård. Perfekt for utleie. Klar for overlevering!
 • Jacob Aalls gate 5 er en tiltalende 4-roms selveierleilighet beliggende i et meget attraktivt, populært og sentralt boligområde på Majorstuen.

Fakta

 • Jacob Aalls gate 5
 • Primærrom
  70
 • Boligtype
  Leilighet
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  4 990 000 ,-

Omkostninger

4 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
140 299,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 130 299,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  70
 • Tomt
  59

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et urbant, populært og meget sentralt boligområde på Majorstuen i Oslo. Det er nærhet til alle typer bymessige fasiliteter, samt flotte tur- og rekreasjonsområder. Bogstadveien med alle sine shoppingmuligheter ligger ca. 400 meter unna. Videre er det kort vei til Bygdøy og Frognerparken, med flotte plenområder og mulighet for blant annet grilling, soling lek og spill. Sistnevnte ligger ca. 200 meter fra boligen, og inneholder også populære Frognerbadet, Frogner stadion og skulpturanlegget Vigelandsparken. Sør i parken ligger Oslo Bymuseum. Bislett bad, Slottsparken, Stensparken og St. Hanshaugen Park ligger også godt innen rekkevidde.

Bogstadveien er en attraktiv og moderne handlegate, universelt utformet, slik at alle skal ha lik mulighet til å benytte arealene. Følger man Bogstadveien og Hegdehaugsveien ned forbi slottet, når man Karl Johans gate og de øvrige handlegatene i Oslo sentrum på ca. 25 min. Få også med deg Vestkanttorget med lørdagsmarked, eller bondens månedlige marked på Valkyrie Plass

Kort fortalt
- Tiltalende 4-roms leilighet med god standard.
- Perfekt for utleie.
- Mulighet for leie av parkeringsplass i bakgård.
- Kjøkken med alle hvitevarer inkludert.
- Stue og kjøkken har en moderne, åpen løsning.
- Stuedelen har blant annet flott peis.
- Delikat bad fra 2011 med dusj og opplegg for vaskemaskin.
- Boligen har tilgang til fellesvaskeri i bygningen.
- Tre soverom med tilhørende garderobeløsninger.
- Lagringsmuligheter i bod i felles kjeller og på loft.
- Det elektriske anlegget inneholder automatsikringer.
- Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnader.

Byggemåte

Boligblokk over 5 etasjer samt kjeller og loft. Fundamentert med støpt armert såle på antatt fast grunn. Hovedbærekonstruksjon i teglstein, pusset og malt. Felles trappegang med trapper i støpt armert betong med terrazzooverflate. Yttervegger i murkonstruksjoner. Utvendig pusset og malt. Lyd/brann klassifisert entredør med sikkerhetslås, kikkehull, B30 dB40.

Arealer og fordeling per etasje

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 77 kvm

Innhold

Entré, bad/wc, stue/kjøkken m/peis, 3 stk. soverom. Bod i kjeller og på loft.

Standard

Jacob Aalls gate 5 er en tiltalende 4-roms selveierleilighet beliggende i et meget attraktivt, populært og sentralt boligområde på Majorstuen. Leiligheten ligger på hovedplan i en boliggård med heis, like ved Frognerparken og kun 350 meter fra Bogstadveien. En leilighet som passer perfekt for utleie eller familier.

Innvendig fremstår boligen som tiltalende med nymalte overflater og gode rom. Stilen er gjennomgående med malte flater og parkett på gulv. Stuen er trivelig med åpen peis og har god plass til spisebord i overgang mot det åpne kjøkkenet. En stilig barløsning med kokesone skaper et naturlig skille mellom stuen og kjøkkenet.

Leiligheten har ellers tre soverom som alle ligger vendt ut mot bakgården, samt et flislagt bad med gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Boligen disponerer en bod på ca. 5 kvm.

Entré
Entreen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten med parkett på gulv og lysmalte vegger, noe som harmonerer med øvrige rom. Videre er det praktisk dørcalling og åpen garderobeløsning for oppheng av yttertøy.

Stue
Leiligheten har en tiltalende stue med god romstørrelse og åpen løsning til kjøkkenet. Store vindusflater gir godt med lys, og en fin peis bidrar med ekstra varme og kos på kalde dager. Rommet har parkett på gulv, lysmalte vegger, samt god plass for ulikt type stuemøblement.

Kjøkken
Kjøkkenet er ligger innflettet mellom to av soverommene og er adskilt fra stuen med en barløsning. Innredningen fra Ikea er meget godt romtilpasset, og har bra med skap, skuffer og arbeidsflater. Innredningen har i all hovedsak hvite fronter, foruten noen overskap som har glassdører. Ellers er det heltre benkeplate med oppvaskkum, og kokesone i barløsningen med takhengt ventilatorhette over.

Av hvitevarer har kjøkkenet integrert koketopp og stekeovn, samt innebygd oppvaskmaskin og nisje for kjøl/frys. Det er glassplater mellom benk og overskap, samt belysning under overskap. Kjøkkenet har parkett på gulv og en stilig himling med innfelt downlights i mørk plate.

Bad/wc/vaskerom
Boligen inneholder et klassisk bad med flislagte overflater, gulvvarme og downlights i himling. Servantinnredningen har skuffer og over er det speil med belysning. Videre er det et veggmontert toalett, dusjhjørne med innsvingbare glassdører og opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe
Leiligheten har tre lyse, nymalte soverom som alle ligger vendt ut mot bakgården. Soverommene har radiatorvarme, parkett på gulv og plass til garderobeløsning. Boligen har for øvrig god lagringsplass i en disponibel bod på ca. 5 kvm.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer tilknyttet sentralt fyringsanlegg med fjernvarme, samt med varmekabler på bad og wc. I tillegg er det montert peis med innsats i stuen. Ventilasjon med naturlig avtrekk i ventilasjonskanal over tak, tilluft i ventil yttervegg.

Parkering / Garasje

Mulighet for leie av parkeringsplass etter i lister i indre gård. Ta kontakt med Zenith Eiendom tlf. 22 87 19 00. Ellers gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Legalpant er pant som følger av loven, og som ikke tinglyses. Legalpant følger derfor eiendommen ved salg. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer som f eks rett for kommunen til å vedlikeholde rørsystemer for vann- og kloakk. Disse erklæringene vil følge eiendommen ved salg. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Øvrige sameiere har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonsloven § 25. Pantekravet kan ikke overstige 1 G (Folketrygdens grunnbeløp). Sameiet kan vedtektsfeste ytterligere panterett for sameiet. Vedtektsfestet pant tinglyses i seksjonene.

Servitutter / rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse.

1896/900701-1/105 Bestemmelse om bebyggelse
30.01.1896
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 215 Bnr: 113
Gjelder denne registerenheten med flere

1936/402917-1/105 Erklæring/avtale
12.06.1936
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Bestemmelser om felles gårdsplass m.v.
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 215 Bnr: 113
Gjelder denne registerenheten med flere

1936/402918-1/105 Bestemmelse om gjerde
12.06.1936
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om garasje/parkering
Bestemmelser om felles gårdsplass m.v.
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 215 Bnr: 113
Gjelder denne registerenheten med flere

1936/405394-1/105 Best. om vann/kloakkledn.
11.11.1936
Overført fra: Knr: 0301 Gnr: 215 Bnr: 113
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei / Vann / Avløp

Offentlig

Ferdigattest eller midl. brukstillatelse

Det foreligger ekspeditionsdokument fra 1943. I eldre saker fra slutten av 1800 til begynnelse av 1900- tallet, kan "Ekspedisjonsdokument" anses som en slags brukstillatelse ifølge plan og byggningsetaten. Megler har ikke funnet noen ytterligere ferdigattester.

Megler har ikke kontrollert om tomtegrenser stemmer med de grensemerker/gjerder/ grensebeplantning som fysisk er satt i terreng. Det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr 1 221 213,- pr 31.12.15
Ligningsverdi som sekundærbolig kr 3 419 397,- pr 31.12.15

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger på en tomt regulert til byggeområde for boliger.
Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven og vi anbefaler alle å sette seg inn i denne.
Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.
For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Beskrivelse av sameiet

En sameier eier en andel i eiendommen, med tilknyttet enerett til bruk av egen boligseksjon, jf. eierseksjonsloven § 1.

Ingen kan erverve mer enn 2 boligseksjoner i et sameie, jf. eierseksjonsloven § 22, 3. ledd.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.

Sameiet består av 23 seksjoner. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Eierseksjonen hører til Jacob Aalls gate 5 boligsameie. Sameiet er ryddig og veldrevet, og fremstår som pent og ordentlig fra man ankommer på utsiden til man når sin egen inngangsdør. Det er også gjort flere store oppgraderinger i nyere tid. En liten oversikt over disse:
2016 Oppussing av oppganger og taklys
2014 Rehabilitering av fasade og balkonger
2014 Nye dører i fellesarealer
2011 Rør- og våtromsrehabilitering
2009 Heismodernisering
2008 Tilkntning fjernvarme

Faste, løpende kostnader

Kr. 4 048,- pr. Mnd.
Fellesutgifter som inkluderer: Varmt vann, fyring, kommunale avgifter, generell drift av eiendommen og forsikring.

Andre faste utgifter:
Strøm, ca kr 1 000,- pr. kvartal.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter. Selger er ikke kjent med planer om ekstraordinære tiltak som vil kunne medføre endringer i fellesutgifter.

Oppgjør

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtagelse.

Finansiering

Kontakt megler for avklaring av finansielle forhold, herunder lån til kjøp av eiendom. Privatmegleren har avtale med Nordea om formidling av lån og andre finansielle tjenester. Privatmegleren mottar godtgjørelse for dette.

Totale kostnader

4 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
6 500,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
5 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
--------------------------------------------------------
140 299,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 130 299,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Annen nyttig informasjon

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte tilstandsrapport.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra brann/feiervesen på eiendommen.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Hvitevarer, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Adgang til utleie (boligformål)

Bolig i eierseksjonssameie kan som hovedregel fritt leies ut. Det kan imidlertid følge av sameiets vedtekter at leietager skal godkjennes av styret, jf. eierseksjonsloven § 22. Styret må ha "saklig grunn" for ikke å godkjenne leietager.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i selgers egenerklæring før det inngis bud på eiendommen.

Budgiving

Bud kan legges inn via Privatmeglerens "gi bud-knapp" som finnes på Privatmegleren.no/eiendommens hjemmeside og i nettannonsen. Bud legges inn trygt og enkelt med bank-ID.

For mer informasjon om budgivning, se "Viktig informasjon" i salgsoppgaven.

Solgt 'som den er'

Eiendommen selges "som den er", jf. avhendingsloven (avhl) § 3-9.

Boligen har mangel i følgende tilfelle:
1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved boligen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om boligen, jf. avhl § 3-8. Det samme gjelder dersom boligen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selgeren. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er blitt rettet i tide.
3) Når boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl § 3-9.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave og vedlegg til denne, også egenerklæring fra selger. Videre oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig. Deretter kan bud gis.