Eiendom

BESSERUD - Herskapelig arkitekttegnet enebolig med høy standard i privat blindvei og stor tomt - 5(6) soverom - praktikantdel - trippelgarasje - utsikt - direkte adkomst til marka.

BESSERUD - Herskapelig arkitekttegnet enebolig med høy standard i privat blindvei og stor tomt - 5(6) soverom - praktikantdel - trippelgarasje - utsikt - direkte adkomst til marka.
 • Velkommen til Doktor Holms vei 13 G presentert av Anne Gerlyng Smith & Marthe Skabo ved Nordvik & Partners Skøyen.
 • Eiendommen ligger høyt og fritt til med utsikt utover byen og fjorden.
 • Herskapelig inngangsparti med varmekabler.
 • Inngangspartiet vakkert julepyntet.
 • Meget eksklusiv kjøkkeninnredning fra Multiform med hvite og glossy fronter.
 • Kjøkkenet har side by side kjøleskap, integrert komfyr og kombi/dampovn fra Miele og to integrerte oppvaskmaskiner fra Gaggenau.
 • Hyggelig spiseplass på kjøkkenet med plassbygget sittebenk under vinduet og montert gasspeis.
 • Vaskerommet ligger rett innenfor kjøkkenet og kjøkkeninngangen.
 • Vakker utsikt fra kjøkkenet utover byen--over skyene denne vinterdagen.
 • Spisestuen med dype vinduer her sett fra kjøkkenet, gjennom neste stue og ut på terrassen
 • Spisestuen sett mot kjøkkenet.
 • Lekker peis i stuen med montert vifte på pipe med timerstyring via bryter i stue
 • Lys og romslig stue.
 • Direkte adkomst fra stue til usjenert uteplass.
 • Stor skiferbelagt terrasse med utgang fra stue.Terrassen er delvis overbygget og har varmelamper
 • Her kan det dekkes til mange!
 • Vakre flerårige roser på terrassen
 • Eiendommen er gjennomgående meget veldholdt med flott opparbeidet hage, robotgressklipper medfølger.
 • TV stuen ligger adskilt fra hovedstuen slik at sportsmatchene kan nytes i fred.
 • Vakker skiferbelagt hall med garderobe til høyre for inngangsdøren.
 • Hovedsoverommet med plassbygde garderobeskap og nydelig utsikt.
 • Egen dusjnisje med glassdører. Vegghengt wc. Stort servantskap med skuffer/skap. Heldekkende servant med god plass på sidene.
 • Stort innmurt boblekar. Garnityr fra Grohe.
 • Soverom nr. 2 med plassbygget seng, garderobeskap og fjordutsikt.
 • Dusjbad.

Fakta

 • Doktor Holms vei 13 G
 • Primærrom
  301
 • Boligtype
  Enebolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  6

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  24 000 000 ,-

Omkostninger

24 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
600 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 24 000 000,-))
14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
--------------------------------------------------------
615 899,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
24 615 899,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  301
 • Tomt
  1256

Beskrivelse

Nordvik & Partners er stolte av å kunne presentere en herskapelig arkitekttegnet enebolig med høy standard beliggende fritt på Oslos tak i stille og barnevennlig blindvei med direkte adkomst til Nordmarka. Eiendommen ble oppført i 2003 og er tegnet av arkitekt Jon H. Støre. Doktor Holms vei er en trafikkstille gate i et meget veletablert og eksklusivt boligområde. Gaten er kjent som "Olympiaveien" da flere som har vokst opp i denne gaten rett ved marka har tatt olympiske medaljer.

Eiendommen har en fantastisk beliggenhet på et høydedrag rett bak Gratishaugen og "Hellner-bakken" med gode solforhold, nydelig utsikt utover Oslo sentrum og direkte adgang til vakker hage og Nordmarka. Barnevennlig og fredelig villaområde med gode oppvekstvilkår, kort gange til flotte turområder, skoler, barnehager, og fritidstilbud m.m. Perfekt for deg som trives utenfor bykjernen med direkte adgang til marka men som samtidig liker å leve med nærhet til de sentrale deler av Oslo.

Boligen har en svært god atmosfære hvor arkitekturen er helhetlig tilpasset et moderne familieliv. Glimrende planløsning med god arealutnyttelse og funksjonelle soner over 3 plan. Boligen gir et meget solid inntrykk da boligen har blitt kontinuerlig vedlikeholdt og oppgradert siden byggeåret. Gjennomgående store vindusflater som nyttegjør utsikten og de gode solforholdene og store åpne oppholdsrom gir sosiale og innbydende soner.

Hovedetasjen byr på de sosiale oppholdsrommene. Man blir ønsket velkommen inn i boligen via en ærverdig dobbel inngangsdør. Stuen og spisestuen samt kjøkkenet ligger på en akse med glassdører mellom rommene og dype vinduer med utsikt mot Oslo Sentrum. Spisekjøkkene med meget høy standard.

Trappeadkomst til 2.etasje som kan friste med 3 svært gode soverom og 2 moderne bad.

Trappeadkomst til underetasjen med praktikantdel som har egen usjenert inngang, treningsrom med direkte adkomst hage, soverom, bad med badstue, teknisk rom, gang og stor oppbevaringsbod.

Innhold

U. etasje: Hall med trapp, trimrom (eller soverom nr.6), gang, bad, badstue, entré (praktikantdel), bad (praktikantdel), stue/kjøkken (praktikantdel), soverom (praktikandel), soverom, bod og teknisk rom.

1. etasje: Entré med garderoberom, hall med trapp, stue, tv-stue, spisestue, kjøkken, gang, vindfang/kjøkkeninngang, vaskerom og wc.

2. etasje: Hall med trapp, 3 soverom, baderom med boblekar og dusj og dusjbad.

Standard

Kjøkken:
Meget eksklusiv kjøkkeninnredning fra Multiform. Hvite og glossy fronter. Granitt benkeplate med sonefri induksjonstopp som er flushmontert. Underlimt vask med 2 kummer og avfallskværn. Dempere på skapdører. Skuffene har elektrisk åpning og lukking. Glassplate mellom benk og overskap bak vasken og bak koketoppen. Integrert komfyr og kombi/dampovn fra Miele. 2 integrerte oppvaskmaskiner fra Gaggenau. Side by side kjøleskap med tilkoblet vann og isbitmaskin fra Gaggenau. Avtrekksvifte (Jacob Jensen) tilkoblet luftekanal. Det er montert gasspeis. Plassbygget sittebenkt under vinduet.

Gulv: Skifergulv.
Himling: Flott kistetak med downlights.

Bad:
Dusjbad, underetasje:
Badet har dusjnisje med dører i herdet glass. Servantskap med heldekkende servant. Vegghengt wc. Blandebatterier fra Grohe.

Gulv: Flislagt gulv med gulvvarme.
Vegger: Flislagte vegger.
Himling: Malt himling med downlights.

Toalettrom, 1. etasje:
Vegghengt wc og servant. Garnityr fra Grohe og Gebrit.

Baderom 2. etasje:
Bad med stort innmurt boble kar. Egen dusjnisje med glassdører. Vegghengt wc. Stort servantskap med skuffer/skap. Heldekkende servant med god plass på sidene. Garnityr fra Grohe.

Gulv: Grå fliser med gulvvarme.
Vegger: Flislagte vegger.
Himling: Malt himling med downlights.

Dusjbad 2. etasje:
Bad med vegghengt wc, servantskap med heldekkende vask, dusjnisje med glassdør. Blandebatteri og dusjgarnityr fra Grohe.

Gulv: Flislagt gulv med varme.
Vegger: Flislagte vegger. Innfelt veggbelysning.
Himling: Malt himling med downlights.

Bad, praktikantdel:
Badet har dusjnisje med glassdør i herdet glass. Servantskap med heldekkende servant med skuffer/skap. Vegghengt wc. Vaskemaskin og tøketrommel.

Gulv: Flislagt gulv med varme.
Vegger: Flislagte vegger.
Himling: Malt himling med downlights.

Kjøkken, praktikantdel:
Hvit glossy innredning fra IKEA. Bra med benke- og skapplass. Integrert komfyr, koketopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys.

Innvendige overflater:
Gulv: Merbauparkett i de fleste rommene. Skifer i entré, hall, wc, vaskerom og kjøkken. Fliser på badene. Laminatgulv i praktikantdel. Industribelegg i boder/teknisk rom.

Vegger: Malte flater bortsett fra våtrom som er flislagte. Flotte høye sokkel-/dekor-lister samt gerikter rundt dører og vinduer.

Himling: Malte himlinger. Kistetak i TV-stue og kjøkken. Flotte dekorlister i himlinger. Utstrakt og smakfull bruk av downlights.

Takhøyde:
Eiendommen har god takhøyde i alle etasjer:

2,40 meter i underetasjen.
2,65 meter i 1. etasje.
2,55 meter i 2. etasje.

Lyskilder:
Utstrakt bruk av downlights og annen belysning. Alt styres via ulike tablå/display i de ulike rommene.

Eksklusiv utendørsbelysning som styres via fotocelle.
Det er montert terrassevarmere under overbygget del av terrassen.

Luftbehandling:
Ventilasjon ved naturlig avtrekk, naturlig oppdrift. Tilluft via ventiler i yttervegg. Ventiler på alle våtrom. Ventiler i alle vinduer.

Elektriske anlegg:
Skjult elektrisk anlegg. Hovedinntaktssikringer på 3x130 amp. Videre er det underfordelingsskap i praktikantdel (3x50 amp), 1. etasje (3x50 amp), 2. etasje (3x50 amp) og i garasje (3x40 amp). Hvert av underfordelingsskapene har en rekke underkurser. Alle kurser er utstyrt med jordfeilautomater. Anlegget er meget godt dimensjonert.

Tele og automatisering:
Huset har et meget avansert styringssystem med smarthusfunksjoner. En GIRA-Homserver gir visualisering mot iOS/Android baserte enheter. Kort fortalt kan disse funksjonene styres fra andre steder enn i huset. Dette systemet er kompatibelt for en rekke tilleggsfunksjoner.

Det er diskret montert parabol og RiksTV antenne på vegg 2. etasje. Dekodere er plassert i teknisk rom i kjeller. Signalene distribueres via HDMI-splitter til de ulike rommene ved hjelp av HD-BaseT sender/mottaker.

Alarm- og signalsystemer:
Alarmsystem med meget høy standard. Anlegget kan styres eksternt via mobil/app. Det er montert linjedetektorer på utsiden av huset. Det vil si at dersom noen nærmer seg bygningen vil alarmen aktiveres og det tennes kraftige LED lamper som lyser opp området. Det er i tillegg montert 6 IP-kamra på huset som tar opp bevegelser innenfor de ulike sonene. Alt lagres på egen server. Praktikantdel har egen alarmsone. Alt kan styres via applikasjon på PC/telefon. Systemet er koblet opp mot Verisure alarmsentral.

Røykdetektorer er koblet opp mot Verisure alarmsentral.

Adgangskontroll:
Ringetablå med callingfunksjon på hoveddør. Kjøkkeninngangsdør har er utstyrt med fingeravtrykkleser. Denne låsen kan fjernstyres (låses og låses opp) via telefonen (LAN eller 4G). Noe som gir nøkkelfri adgang til huset.

Diverse utstyr:
- Integrerte høytalere i himling stuen.
- Plassbygget TV-benk, hyller, sittebenk på kjøkken, garderobeløsninger samt senger.
- Rikelig med skapplass/garderobeplass på soverommene og gang i 2. etasje, samt inngangspartiene og i kjellerbod.
- Utekran med varmt og kaldt vann.

Beliggenhet

Fantastisk beliggenhet i veletablert boligområde på Besserud/Holmenkollen, med flott utsikt over Oslo sentrum og fjorden. Boligen ligger meget usjenert, trafikkstille og barnevennlig til med Nordmarka og "Hellner-bakken"/Gratishaugen som nærmeste nabo. Adgang til Holmenkollen riksanlegg og Nordmarka fra egen eiendom eller via den private blindveien eiendommen ligger i. Nordmarka er unik med sine lysløyper/skispor og slalombakker (Tryvann Vinterpark) vinterstid, og badevann og turstier for blant annet sykkel og jogging sommerstid. Fantastisk beliggenhet for den sportsinteresserte familie hvor "ski in/ski ut er en realitet om vinteren og jogg/sykkel in/ut bør være ordspråket om sommeren. Det er kort vei til det nye flotte anlegget på Midtstuen, Besserudtjernet eller akebakken "Korken" som tiltrekker seg både voksne og barn gjennom vinteren. Det nye Midtstuvannet ligger ca. 8 minutters gange unna. Det er gangsti til Svendstuen - og Midtstuen skole og til flere barnehager fra eiendommen.

Få minutters gange til både Besserud og Holmenkollen T-banestasjon og matbutikk på Besserud. Heller ikke langt å gå til Holmenkollen Restaurant og Holmenkollen Park Hotel. Lysebu konferansesenter, Frognerseteren og Soria Moria kan også tilby flere gastronomiske opplevelser.

På sommerstid er Klatreparken på Tryvann og Kollenhoppet populære attraksjoner. Få minutters kjøring til bl.a. Gressbanen, Heming, Oslo golfklubb på Bogstad, Vinderen og Røa.

Tomt

Meget pent arrondert og opparbeidet tomt beplantet med plenarealer, blomsterbed og busker. Flotte naturstensmurer, fjell som er belyst med up-lights. Skiferbelagte trapper, avsatser og støttemurer. Stor flott skiferbelagt terrasse med utsikt ned mot byen. Sol fra tidlig morgen til ca kl. 19-19:30 på sommeren. Asfaltert gårdsplass med varmekabler i kjørespor, samt utenfor garasjeporten og hovedinngangen. Eksklusiv utebelysning som styres via fotoceller. Inngjerdet hage. Flaggstang.

Garasje / Parkering

Stor og romslig trippelgarasje.

Det er to garasjeporter på 2,6 meter bredde x 2,2 meter høyde. Malte innvendige garasjevegger. Rikelig med plass til lagring.

I garasjen er det pr i dag et 3-fas 16 A uttak. Stømtilførsel til garasje er totalt på 3*40 A, som muliggjør installasjon for lading av elbil.

Ligningsverdi

Ligningsverdi som primærbolig kr. 3 577 243 pr. 31.12.15
Ligningsverdi som sekundærbolig kr. 10 016 280 pr. 31.12.15

Ligningsverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 80% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 301 kvm, Bruksareal: 384 kvm, Bruttoareal: 420 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 131 m².
Primærrom: 106 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall med trapp, trimrom, gang, bad, badstue, entré (praktikantdel), bad (praktikantdel), stue/kjøkken (praktikantdel), soverom (praktikandel) og soverom.

1. etasje:
Bruksareal: 128 m².
Primærrom: 128 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré med garderoberom, hall med trapp, stue, tv-stue, spisestue, kjøkken, gang, vindfang/kjøkkeninngang, vaskerom og wc.

2. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall med trapp, 3 soverom, baderom og dusjbad.

Garasje:
Bruksareal: 58 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Vannbårent gulvvarmesystem i hele boligen som reguleres via romfølere. Dette kan justerer og reguleres via Home Manager systemet.

Det er etablert 5 ulike soner med varmekabler utendørs. 1. Kjørespor fra port opp til garasje. 2. utenfor garasjen for å hindre isdannelse utenfor garasjeportene. 3. repo ved inngangen til praktikantdel. 4. I trapp/sluk utenfor inngangen til praktikantdelen. 5. utenfor hovedtrapp.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr. 19 566,- per år.
Eiendomsskatt utgjør for år 2017 kr. 22 341,-

Eier av Doktor Holms vei 13 G er i henhold til avtale om felles vei, forpliktet til å dekke kostnader i forbindelse med brøyting/strøing. Totalkostnaden til Vaktmesterkompaniet for 2016/2017 utgjorde kr. 8 586,- Av dette var kr. 4 238,- relatert til felles vei, som man er forpliktet å delta i, mens det resterende beløpet var betaling for måking av egen gårdsplass, noe som er frivillig om man ønsker.

Det strøs bare i veien, ikke på gårdsplassen i Doktor Holms vei 13G. Ønsker man å strø gårdsplass, ta kontakt med Vaktmesterkompaniet så blir dette utført mot ekstra kostnad.

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

For strømkostnader, se energiforbruk.

Adkomst

Adkomst til eiendommen via Doktor Holms vei.

Det vil bli skiltet med Nordvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte takstdokumenter. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/ salgsoppgave med vedlegg, da bl.a. internettannonser kan være mangelfulle. Evt. avvik er budgivers/kjøpers ansvar.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.