Eiendom

SLEMDAL - Stor og innholdsrik enebolig med usjenert beliggenhet i rolig stikkvei - Praktikantdel - Garasje* - Solrik og frodig hage - Barnevennlig

SLEMDAL - Stor og innholdsrik enebolig med usjenert beliggenhet i rolig stikkvei - Praktikantdel - Garasje* - Solrik og frodig hage - Barnevennlig

Fakta

 • Dalsveien 74 C
 • Primærrom
  298
 • Boligtype
  Enebolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  5

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  19 500 000 ,-

Omkostninger

19 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
487 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 19 500 000,-))
14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
--------------------------------------------------------
503 399,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
20 003 399,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  298
 • Tomt
  1200

Beskrivelse

Velkommen til Dalsveien 74 C!

Nils O. M. Nordvik og Caroline Leirflaten ved Nordvik & Partners Bygdøy Allé har gleden av å presentere en innholdsrik enebolig med fantastisk beliggenhet på Slemdal. Eiendommen ligger i et meget rolig og tilbaketrukket boligområde innerst i en privat stikkvei uten gjennomgangstrafikk. Perfekt for barnefamilier!

Dalsveien 74 C er en innholdsrik enebolig over tre plan med god planløsning og nydelig utsyn mot Holmenkollen og omkringliggende nabolag. Du kommer inn i første etasje hvor du finner en lys og romslig stue med koselig peis. Videre kommer du inn i en flott spisestue med god plass til å invitere kjente og kjære på en bedre middag. Innbydende kjøkken med hyggelig spiseplass. Stilren heltre kjøkkeninnredning fra Hemsedal Møbler AS med naturstein benkeplate og kvalitetshvitevarer fra Miele. Rikelig med skap og benkeplass. Det er også separat toalettrom i 1.etasje med adkomst fra hallen. Videre finner du praktikantdel med egen inngang bestående av kjøkken, stue, soverom og bad. Fra stuen i 1.etasje er det adkomst til terrasse og frodig hage. I hagen er det boltreplass for liten og stor. Det er opparbeidet hyggelige sitteområder og pergola på tomten hvor du kan nyte lange soldager. Det er meget gode solforhold på eiendommen, og her har du sol hele dagen til den går ned i vest bak Holmenkollåsen. En oase om sommeren!

Tar du trappen opp til boligens 2.etasje finner du 4 gode soverom med ulike garderobeløsninger. Hovedsoverommet er laget som en egen suite med privat baderom, walk-in-closet og utgang til balkong. I 2.etasje finner du også et eget baderom til barna og flott lekerom/tv-stue med adkomst til balkong.

Beveger vi oss videre til underetasjen kommer vi til en flott kjellerstue - perfekt tilholdssted for ungdommene i familien. I underetasjen har vi også deliktat flislagt bad med dushjørne, praktisk vaskerom, treningsrom, og flere boder med god lagringsplass.

Boligen ligger i et veletablert boligområde på Slemdal i Oslo. Eiendommen er svært attraktivt beliggende med nærhet til både skoler og barnehager. Boligen sogner til Slemdal barneskole og Ris/Midtstuen Ungdomsskole. Dette er et perfekt boligområde for deg som vil bo sentralt, men samtidig stille og tilbaketrukket i barnevennlige omgivelser. Nærhet til offentlig kommunikasjon med gangavstand til bussholdeplass i Stasjonsveien (buss 46) og Slemdal T-banestasjon (linje 1). Det er gangavstand til Holmendammen med flott parkanlegg, samt fine turveier i nærområdet. Videre er det kort vei til Holmenkollen riksanlegg, samt Tryvann skisenter. Holmenkollen Park hotell tilbyr treningssenter, spa og svømmebasseng. Boligen ligger også i nærhet til idylliske turstier som tar deg innover i Nordmarka, med milevis av tur- og skiløyper og flere idylliske badevann. Det er få kilometer til Bogstadvannet og Bogstad gård med kafé, kunstutstillinger og gårdsopplevelser, samt Oslo golfklubb i vakre omgivelser. Det er kort vei til både Slemdal og Vinderen med forretninger, vinmonopol, treningssenter, skoler og barnehager.

Dalsveien 74 C er en fantastisk eiendom med attraktiv beliggenhet som må oppleves!

Velkommen til en hyggelig visning!

Standard/Byggemåte

Dalsveien 74 C er en meget velholdt enebolig som holder en gjennomgående god standard, og bærer preg av jevnlig og omfattende vedlikehold. For nærmere beskrivelse av byggemåte og standard henvises til prospekt, samt boligsalgsrapport utarbeidet av takstmann Willy Preintoft Jr.

Oppvarming:
Oppvarming med radiatorer i rommene som er tilkoblet sentral med jordvarme. Boret to hull på ca
170 og 186 meter dype. Thermia Diplomat varmepumpe. Vannbåren gulvvarme i vindfang, hall, kjøkken og wc i 1. etasje i 2011. Varmekabler i baderom i 2. etasje og kjelleren. Peis i stuen og kjellerstuen.

Brannslukking:
Egne røykvarslere i gang og kjellerstuen.

Luftbehandling:
Vanlig oppdriftsventilasjon fra byggeåret. Elektrisk avtrekksvifte i kjøkken i hoveddelen. Ventil i baderom og wc til kanal.. Lufteventil på vegg i tre soverom og stuen i praktikantdel.

Elektrisk:
Sikringsskap i kjellergang med automatsikringer. Nytt i 2015. Eget sikringskap med automatsikringer i fyrrom for varmeanlegget. Overbelastningvern 3 x 63 amp. Hovedsikringer plassert i tilstøtende bod. Skrusikringer. 16 fordelingskurser. Utenpåliggende/skjult ledningsnett: Hovedsaklig skjult. Det foreligger samsvarserklæring i sikringsskapet fra 06.08.2015.

Utstyr:
- Kabel-TV.
- Utvendig belysning.
- Utvendig vannkran.
- Varmtvannsbereder i fyrrom, 200 liter.

Oppgraderinger:
1990 Ny taktekking på hele boligen. Bygget på i 2. etasje med lekerom og 2 soverom.
2004 Bygget pergola.
2005 Ny drenering og oljetank.
2006 Hybel: Noe oppgraderig i bad og utvidet kjøkkenet.
2010 Boret etter jordvarme. Installert varmepumpe. Sentralfyr (olje) frakoblet.
2011 Ny radiator i stuen. Lagt vannbåren varme i vindfang, hall, kjøkken og wc. Nytt kjøkken i hoveddel.
2012 Rehabilitert bad i kjeller.
2014 Ny vannledning fra tomtegrense og inn.
2015 Nye baderom i 2. etasje. Nytt sikringsskap.

Tomt

Hovedsaklig flat tomt som er opparbeidet med plener, prydbusker og trær. Beplantet skråning mot nabo i vest. Belegningsstein på adkomstveier. Brosteinsbelagt gårdsplass. Det er under oppføring en enebolig på tomten mot øst som skal fraskilles denne eiendommen. Resterende tomteareal til Dalseveien 74 C vil være ca 1 200 m². Endelig areal blir avklart etter søknad om deling av tomten, og selger tar forbehold om endringer i den opplyste tomtestørrelsen.

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter på egen tomt.
*Det vil bli oppført garasje på eiendommen for selgers regning. Se vedlagte tegninger.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 3 190 766 pr. 31.12.16
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 10 210 450 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest (attestert arkivkort) datert 1966 for eiendommen.

Følgende dokumenter følger vedlagt i salgsoppgaven:
Påbygg - Tilsynsomslag (henlegges) - 1994
Påbygg - Etterslepsrapport - 1994
Garasje - Ferdigattest - 1964
Enebolig - Arkivkort (attestert) - 1966

Boligens areal

Primærrom: 298 kvm, Bruksareal: 360 kvm, Bruttoareal: 402 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 134 m².
Primærrom: 72 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellergang, vindfang, kjellerstue, vaskerom, samt baderom.
Sekundærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 4 boder, samt fyrrom.
I følge byggemeldte tegninger er opprinnelig hele underetasjen godkjent som BRA-S areal. Dagens innredede rom er definert etter dagens bruk og medtatt som primærrom etter gjeldene måleregler i NTF.
Rommene i underetasjen er byggemeldt som følgende: fyrrom, 3 lager, hobbyrom, matbod, vaskerom, tørkerom, vindfang og 2 gang. Se forøvrig vedlagte tegninger.

1. etasje:
Bruksareal: 134 m².
Primærrom: 134 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Hoveddel: Vindfang, hall, kjøkken, spisestue, stue, og wc.
Praktikantdel: vindfang, gang, kjøkken, stue, baderom, og soverom.
Praktikantdelen er ikke godkjent som selvstendig boenhet, men er godkjent som en del av eneboligen.

2. etasje:
Bruksareal: 92 m².
Primærrom: 92 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, lekerom, 2 baderom, samt 4 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis. Arealet som i boligen har vært eller er utleid er ikke søkt godkjent som egen utleieenhet hos Plan- og bygningsmyndighetene. Selger bærer ingen risiko/ansvar for at slik godkjennelse gis.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: caroline@nordvikpartners.no eller SMS: 90 04 03 40 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.