Eiendom

SMESTAD/SLEMDAL - Enebolig med stor solrik flat hjørnetomt - Godkjent avkjøring Bernhard Herres vei - 4 sov - 3 ildsteder - 3 bad - se alt. planløsning for underetasjen (ikke søkt godkjenning) Moderniseringsbehov - Unik sjanse til å skape sin egen perle!

SMESTAD/SLEMDAL - Enebolig med stor solrik flat hjørnetomt - Godkjent avkjøring Bernhard Herres vei - 4 sov - 3 ildsteder - 3 bad - se alt. planløsning for underetasjen (ikke søkt godkjenning) Moderniseringsbehov - Unik sjanse til å skape sin egen perle!
Solgt

Fakta

 • Dalsveien 14
 • Primærrom
  289
 • Boligtype
  Enebolig
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  4

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  14 600 000 ,-

Omkostninger

14 600 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
368 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
384 649,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
14 984 649,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  289
 • Tomt
  1230

Beskrivelse

Nordvik & Partners ved Anne Gerlyng Smith og Marthe Skabo har gleden av å presentere en vakker enebolig med stor hjørnetomt og fine solforhold med godkjent ny innkjøring om ønsket fra Bernhard Herres vei på Smestad/Slemdal.

Boligen har 4 soverom, 3 bad, 3 ildsteder, spisestue, stue med utgang til terrasse og stor grønn hage. Peisestuen ligger i flukt med stuen. Man kan beholde underetasjen slik den er eller se alternative plantegninger for mulig 1 eller 2 boenheter i underetasjen. Moderniseringsbehov. Dette er en unik sjanse til å skape sin egen perle i et meget ettertraktet og populært område.

Høydepunkter:

- Stor enebolig med 4 soverom og 3 bad
- Hyggelig og solrik hage
- Balkong og stor terrasse med utgang til hagen
- Godkjent innkjøring Bernhard Herres vei (2018)
- 3 ildsteder
- Stort hovedsoverom med ildsted
- Alternative plantegninger for 1. etasje og underetasjen
- Meget barnevennlig beliggenhet mellom Slemdal og Smestad
- Kort vei til Holmendammen, Gressbanen og Heming

Dette er en unik sjanse til å skape drømmeboligen med stor tumleplass for liten og stor i et barnevennlig og veletablert boligstrøk på Smestad/Slemdal.

Velkommen inn til en hyggelig visning!

Innhold

Underetasje:
Trapperom, gang, bad, toalettrom, kjellerstue, tørkerom, fyrrom, bodarealer og garasjerom.

1. etasje:
Vindfang, hall, trapp, bad, kjøkken, spisestue, stue og peisstue.

2.etasje:
Trapp, gang, bibliotek, bad og 3 soverom.

Standard

Kjøkken:
Kjøkken fra ca. 2012. Gulvflater belagt med parkettgulv. Veggflater med malt panel. Himlingsflater med malt panel og malte plateflater. Downlights i himling på kjøkken og himlingskasser med downlights over spiseplass. Kjøkkeninnredning fra Huseby med profilerte fronter i antikk utførelse. Benkeplater av laminat. Nedfelt rustfri oppvaskkum med ett-greps armatur. Fliser mellom benkeskap og overskap. Benkeskapsbelysning med stikkontakter under overskap. Enkelte overskap med vitrinedører. Integrert komfyr med keramisk platetopp og integrert oppvaskmaskin. Frittstående kjøl/fryseskap. Ventilator integrert i overskap tilkoblet avtrekkskanal. Vannrør av kobber og synlige avløpsrør av plast. Oppvaskmaskin fra 2016 og kjøl/fryseskap fra 2015.

Bad, underetasje:
Bad fra 1970-tallet. Flislagt gulv. Vegger med fliser og baderomsplater. Servant i skap med ett-greps armatur. Speil og overlys over servant.
Dusjhjørne med forheng. Innebygd skap ved dusj. Ventil i vegg.

Bad, 1.etasje:
Bad fra omkring 1995. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himling med malte plater. Servant med ett-greps armatur i skap med skuffer og dører. Speil, lys og stikkontakt på vegg over servant. Dusjhjørne med vegger og skyvedør i glass. Innmurt badekar, toalett og bidé. Vannrør av kobber og synlige avløpsrør av plast. Ventil på yttervegg.

Bad, 2. etasje:
Bad fra omkring 2000. Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Himling med malt plateflate. Servant med ett-greps armatur i skap med dører og skuffer. Speil, lys og stikkontakt på vegg over servant. Dusjhjørne med skyvedør. Innmurt badekar. Vegghengt toalett og vegghengt bidé. Avtrekksvifte på yttervegg.

Toalettrom:
Toalettrom fra byggeår. Teppebelagt gulv, tapetserte veggflater og malt betong i himling. Gulvstående toalett og vannrør av kobber. Ventil på vegg tilkoblet naturlig avtrekkskanal.

Innvendige overflater:
Gulv: Gulvflater belagt med tre-stavs parkett i 1. etasje. Gulvflater belagt med tre-stavs eikeparkett og originalt eikegulv i 2. etasje. Gulv i betong belagt med sponplater med belegg og tepper i underetasjen.

Vegger: Veggflater med strietapet, male panelplater, malt teglstein i 1. etasje. Veggflater med strie, tapet og malte plater i 2. etasje. Veggflater i hovedsak med trepanel og pusset mur i underetasjen.

Himling: Himlingsflater med malte plateflater og malt panel i 1. og 2. etasje. Himlingsflater i hovedsak med synlig betong og noe spiler og panel i underetasjen.

Vinduer og dører:
Ytterdør fra Terrassedør med to ett-lags vinduer fra 1967. Vinduer med to-lags glass fra 1984, 1987 og 1997, samt enkelte vinduer fra byggeår i 1. etasje. Kobla vinduer og blyglassvinduer fra byggeår i kjeller. Vinduer med to-lags glass fra 1996 og balkongdører med to ett-lags glass fra 1970-tallet i 2. etasje.

Profilerte innerdører og innerdører med blyglassvinduer.

Balkong:
Utgang fra bibliotek og soverom i 2. etasje til sydvendt balkong på ca. 14m2. Balkongen er belagt med terrassebord, har rekkverk i malt tre og utebelysning.

Terrasse:
Utgang fra stue til sydvest-vendt terrasse på ca. 15m2. Støpt terrasse belagt med skiferheller, delvis overbygget og har utebelysning, samt
terrassevarmere.

Loft:
Uisolert kaldtloft. Isolert med glassull i skillet mot 2. etasje.

Ildsteder:
Skorstein fra byggeår. Peis på kjøkken og åpent ildsted i peisstue 1. etasje. Åpent ildsted i hovedsoverom 2. etasje.

Innvendige trapper:
Innvendige trapper i tre.

Takhøyder:
Takhøyder er oppmålt på tilfeldige plasser i boligen. I kjeller er det målt 2,12 meter i tørkerom, 2,01 meter i gang og 1,99 meter i kjellerstue. I 1. etasje er det målt 2,84 meter til høyeste punkt i peisstue, 2,47 meter i stue, 2,33 meter i mellomgang og 2,46 meter på kjøkken. I 2. etasje er det målt 2,48 meter i bibliotek, 2,44 meter i gang og 2,47 meter på hovedsoverom.

Oljetank:
Det forekommer av tilstandsrapporten at det er en nedgravd oljetank på tomten. Ingen dokumentasjon som viser materiale, type,
alder og om kontroll er foretatt. Av denne grunn hefter det en stor usikkerhet mht. tilstand.

Beliggenhet

Flott enebolig beliggende mellom Slemdal, Vinderen og Smestad i et etablert og rolig boligområde. Sentral og usjenert beliggenhet med kort avstand til forretninger og servicefunksjoner. Offentlig kommunikasjon i nærheten med bussholdeplass ved Tråkka og Bernhard Herres vei, samt T-bane ved Vinderen og Smestad. Barnehager og skoler for alle trinn i nærområdet.

Kort vei til Hemingbanen som er et flott idrettsanlegg med bl.a. flere fotballbaner, friidrettsområde, terrengløype, idrettshall for håndball og basket, samt en nyere hall med fire tennisbaner og stor, nedfelt trampolinegrop. Boligen ligger i nærhet til tursti som går rundt Holmendammen og litt lenger unna ligger Nordmarka, med milevis av tur- og skiløyper, slalåmbakke, samt flere idylliske badevann. Nærområdet er kjent for sitt barnevennlige miljø, med bl.a. Gressbanen idrettsanlegg (Ready) og Hemingbanen (Heming) som naturlige samlingspunkter for barn i alle aldre. Her finnes et meget godt aktivitetstilbud for store og små, både sommer som vinter.

Tomt

Eiet tomt opparbeidet med plenarealer, beplantning, busker og trær mot naboer. Asfaltert innkjøring med varmekabler i et felt foran venstre garasjeport. Hellebelagt adkomst fra vei og noe hellebelagt areal på baksiden av boligen.

Garasje / Parkering

Garasjerom i underetasje på ca. 35 m² med to oppstillingsplasser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 3 326 302 pr. 31.12.15
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 9 313 645 pr. 31.12.15

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 11.03.1964 og 22.12.1972 for eiendommen. Begge attestene gjelder tilbygg.

Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 289 kvm, Bruksareal: 366 kvm, Bruttoareal: 398 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 124 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, gang, bad, toalettrom og kjellerstue.
Sekundærrom: 77 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bodarealer, tørkerom, fyrrom og garasjerom.

1. etasje:
Bruksareal: 137 m².
Primærrom: 137 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall, trapp, bad, kjøkken, spisestue, stue og peisstue.

2. etasje:
Bruksareal: 105 m².
Primærrom: 105 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapp, gang, bibliotek, bad og 3 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt.

Se alternativ plantegning for bygging av praktikantdel i underetasjen.

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Oppvarming med fyrkjele og elektrisitet.

Peis på kjøkken og åpent ildsted i peisstue 1. etasje og hovedsoverom i 2. etasje.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter kr. 15 488,- for år 2017-
Eiendomsskatt kr. 19 932,- for år 2017.

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Nordvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Reguleringsplan: S-4220, Reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by, småhusplanen.

Det tillates inntil 24 % bebygd areal (BYA) på den enkelte tomt.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ags@partners.no eller SMS: 95 47 00 38 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.