Eiendom

LØKJESTAUL VED GAUSTATOPPEN: 18 619 m² uregulert eiendom midt i alpinanlegget. Flat, urørt tomt. 905 moh. Hovedhytte fra ca. 1945. Tømmerhytte med lokalhistorisk verdi til bevaring. Ski inn/ut både alpint og langrenn.

LØKJESTAUL VED GAUSTATOPPEN: 18 619 m² uregulert eiendom midt i alpinanlegget. Flat, urørt tomt. 905 moh. Hovedhytte fra ca. 1945. Tømmerhytte med lokalhistorisk verdi til bevaring. Ski inn/ut både alpint og langrenn.

Fakta

 • Løkjestaul, Kvitåvatnvegen 70
 • Boligtype
  Annet-fritid
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  15 000 000 ,-

Omkostninger

15 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
204,- (Pantattest kjøper)
375 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 15 000 000,-))
--------------------------------------------------------
376 254,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
15 376 254,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
 • Tomt
  18619

Faste løpende kostnader

Kommunale avgifter er kr 1 966,- per år for 2017 til Tinn kommune.

Det er ingen eiendomsskatt i Tinn kommune.

Brøyting av egen vei og parkeringsplasser kr 4 000,- per sesong.

Strøm forbruk og nettleie til Tinn Energi ca. 15 000,- (15 000 kWh) per år, inkludert oppvarming av utendørs boblebad.

Øvrige kostnader som forsikring, strøm, parabol/kabel-tv, internett, alarm osv. vil variere avhengig av antall bruksdøgn av fritidseiendommen, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, type abbonement med mer.

Høydepunkter

- Hele 18 619 m² uregulert eiendom

- Fantastisk beliggenhet ca. 905 moh

- Hytte fra 1945

- Stabbur/gjestehytte med soverom (3 sengeplasser) og minikjøkken

- Sommerstue med peis og sitteplass til 8

- Tømmerhytta Grenstaulhytta, med lokalhistorisk verneverdi

- Flat, urørt tomt med utviklingspotensial

- Beliggende midt i alpinanlegget, ved den nye langrennsløypa

- Skjermet, solrikt og sentralt i Gaustaområdet

- Ski inn og ut både for alpint og langrenn

Beliggenhet

Eiendommen har en unik beliggenhet ca. 905 moh. midt i Gaustaområdet, mellom alpinbakkene i Gaustatoppen Skisenter og rett ved den nye langrennsløypa. Kort vei til senterområdet med restaurant Bygget, skiutleie, servicesenter med mer. Eiendommen inneholder store arealer med urørt terreng, og har meget gode solforhold. Skjermet beliggenhet bak Løkjestaulnuten på andre siden av Kvitåvatnvegen.Populære turstier sommer som vinter rett rundt området, eksempelvis rundt Kvitåvatn eller opp mot Toreskyrkja og Gaustatoppen.

Alpint
Skianlegget på Gaustablikk er kjent for å være snøsikkert og for å åpne tidlig hvert år. Gjennom de siste årene har området utviklet seg til et moderne skianlegg med tilbud for hele familien. Skisenteret har nå 35 nedfarter og 13 heiser inkludert 2 ekspresstolheiser. Lengste nedfart er 3,8 km, og største høydeforskjell er 550 meter. For snowboard og offpist er området rundt Gaustatoppen anerkjent som et fantastisk og særdeles utfordrende terreng. Gaustabanen transporterer nå besøkende helt til toppen av Gaustatoppen, og fra toppen er det mulig å stå ned flere ulike renner med varierende vanskelighetsgrad, og ikke minst å nyte utsikten på veien ned.

Langrenn
Sommeren 2017 var det byggestart for prosjektet Et Sprekere Gaustaområde, som bygger nye langrennsspor mellom Gaustatoppen Naturpark, Gaustablikk Høyfjellshotell, skistadionen og videre inn mot Den Lykkelige Sportsmann og Vatnedalen. Det ble i 2017 satt av midler på ca. kr 14 500 000,- til oppgraderingen av løypenettet, som er første fase på en større modernisering av langrennsløypenettet i Gaustaområdet. Se www.langrenngaustaomraadet.no for mer info.

Som en komplett skidestinasjon tilbyr Gaustatoppen og Gaustablikk også meget gode langrennsforhold. Området har cirka 90 km med preparerte langrennsløyper, fordelt på 17 løyper som spenner seg over alle vanskelighetsgrader fra en lett nybegynnerløype på 1 km til en skikkelig høyfjellstur på 23 km. Det er mange muligheter til å kombinere mellom løypene og forme sin egen tur. Løypene er godt merket, og cirka 13 km av dem er i tillegg kjørt opp med skøytespor. Løypeselskapet i Gaustatoppen preparerer alle løypene hver dag hele sesongen så lenge værforholdene tillater det, og streber etter høy kvalitet på prepareringen. Heddersfjell byr dessuten på fantastiske muligheter til å gå på ski langt utover våren i 1200-1300 meters høyde over havet.

Gaustatoppen
Gaustatoppen, som mange mener er Norges vakreste fjell, rager over Rjukan med sine 1883 m.o.h. Det er ca. 1 600 meter fra dalbunn og opp til toppen. Årlig tar ca. 120 000 mennesker turen opp på Gaustatoppen for å nyte den spektakulære utsikten. I klarvær kan man se østover til grensen til Sverige og sydover til kysten. Utsikten viser da over én sjettedel av Norge. Hver dag på senvinteren, og under sommer- og høstsesongen, kan du kjøpe kaffe, vafler og mat i Turistforeningens gamle steinhytte på Gaustatoppen. Gaustatoppen Turisthytte ble bygd opp allerede i 1893, av fjellets egen naturstein.

Sommer og høst
Det er minst like fantastisk ved Gaustatoppen sommer og høst som det er vinter og vår. Det er variert tur- og sykkelterreng med muligheter for å fiske, ro eller padle nede på Kvitåvatn eller bade i friskt fjellvann. Krossobanen er Nord-Europas første totausbane fra 1926 og ligger kun ca. 20 km fra Gaustaområdet, langs veien gjennom Rjukan. På toppen av banen ved Gvepseborg finner du innfallsporten til Hardangervidda, den populære solstien og noen av de første hyttene til Den Norske Turistforening. Det er også verdt å nevne at Unescos verdensarv nylig listet Rjukan industrihistorie og Vemork kraftstasjon, og det finnes mengder av historie og kultur å gjøre seg kjent med via muséene og informasjonstavlene i nærområdet.

Servicetilbud
Det store Gaustablikk Høyfjellshotell og den populære Den Lykkelige Sportsmann Gjestehus med afterski og servering ligger langs Kvitåvatnvegen. Ved Gaustablikk skisenter er det også afterski og restaurant, skiutleie og Sport1-butikk samt den lille dagligvarehandelen Pose&Sekk. Nedenfor Gaustatoppen Naturpark på andre siden Kvitåvatn og alpinanlegget ligger Bygget som tilbyr mat og afterski, samt Gaustatoppen Booking og skiutleie. Se www.visitrjukan.com og www.gaustatoppen.no, og meld deg på nyhetsbrevet, for mer informasjon om områdets mange tilbud!

Det tar cirka 15 minutter at kjøre ned til Rjukan, der det finnes flere matbutikker så som Spar, Kiwi og Coop, Vinmonopol, meget populære Rjukanbadet, restauranter og butikker. Gvepseborg café & restaurant, til hvilken den anrike Krossobanen tar deg fra Rjukan, er absolutt verdt et besøk. Se www.krossobanen.no for mer info.

Innhold

Hovedhytta inneholder spisekjøkken, peisestue, gang, 2 soverom, bad/toalett, tørkerom og skibod. Separat vedskjul/redskapsbod med matbod.

Tømmerhytta Grenstaulhytta med lokalhistorisk verneverdi består av to rom hvorav stuen har 3 sengeplasser og kjøkken med spisebord og minikjøkken.

Egen sommerstue med peis og sitteplass til 8 personer.

Standard

Hytta med standard fra 1945, samt nyere påbygg og oppgraderinger. Det antas at eiendommen blir kjøpt for oppføring av ny bygningsmasse, og standardbeskrivelse fra takstmann er følgelig ikke innhentet.

Selger opplyser at pipa ved kjøkkendelen nok bør kles på nytt utvendig.

Sikringsskap med strømmåler sitter i skjulet på enden av hytta. Varmtvannstank på baderom. Stoppekran under servant på baderom.

Byggemåte

Hytta og uthus er oppført etter datidens byggeskikk, men oppgradert mye i årens løp i regi av eier.

Bebyggelse

Eiendommen ligger ved Gaustatoppen Naturpark, som i skrivende stund inneholder ca. 300 fritidsboliger fordelt på små leilighetsbygninger og hytter over 1-2 etasjer. Bygningene er oppførte i moderne eller tradisjonell stil, med hensyn til terreng og natur i både fargevalg og utforming.

Selger forutsetter at den eldre tømmerhytten som står bortenfor selve tunet med nåværende hytte og uthus på en eller annen måte bevares, da den hører til kulturhistorien i Tinn. Dersom kjøper ikke kan ha nytte av denne på en eller annen måte, må kjøper bekoste at den flyttes opp på selgers nye tomt. Tegninger av hytta daterte 1978 tilsendt fra Tinn kommune følger vedlagt i salgsopppgaven. Hytta sto opprinnelig ved den gamle turstien som gikk fra Dale og opp til Gaustatoppen, omtrent midt mellom det som idag er 2. og 4. sving i Svineroivegen. Stedet den sto på het Grenstaul.

Tomt

Eiet tomt: 18619 m². Naturtomt. En trivelig bekk renner gjennom tunet. Mot syd og vest omkranses den av bekk nr. 2.

Selger forutsetter at det skilles ut et eget bruksnummer på ca. 2 000 til 3 000 m² til ham ifbm. kjøp av eiendommen, mellom dagens hovedhytte på ca. 906 moh. og den gamle veien på kotehøyde ca. 913 moh. Selger ønsker at kjøper sørger for denne prosess, som en forutsetning for avtaleinngåelsen, og at dette måles opp og planlegges i detalj i samråd og med hensyn til hva som er hensiktsmessig og nødvendig i forhold til utnyttelsesgrad slik at selger får oppført ny fritidsbolig på det nye bruksnummeret. Se bilde i nettannonsen samt salgsoppgaven for mer info om omtrent hvordan selger ønsker dette nye bruksnummer skilt ut.

Selger ønsker i egen regi å oppføre en tomannshytte til seg og sine barn på deres nye bruksnummer, nordøst på eiendommen. Selger forutsetter at det prosjekteres inn vei, vann, kloakk, bredbånd (fiber) og strøm til hans nye bruksnummer, som bekostes av kjøper.

Kjøper vil med unntak av det nye bruksnummeret overta og disponere fritt resten av eiendommen under forutsetning at det ikke bygges hytter/leiligheter høyere enn kotehøyde 913 moh. i det nærmeste område mellom hvor selgers nye tomannshytte blir oppført og Løkjestaulnuten.

Parkering

Egen adkomstvei, oppkjørsel og parkeringsplass for flere biler.

Selger forutsetter at han får tinglyst adkomst og rett til minimum 2 biloppstillingsplasser til sitt nye bruksnummer.

Adkomst

Når du har tatt av til Gaustatoppen/Gaustablikk kjører du langs Kvitåvatnvegen forbi første del av alpinanlegget og Bygget/Hovdestaul som kommer på høyre side av veien. Eiendommen kommer så på høyre hånd etter Bygget, med egen innkjøring fra Kvitåvatnvegen der det er satt opp postkasse på en furu rett før der stolheisen krysser Kvitåvatnvegen, cirka. 200 meter etter Bygget.

Fra Oslo/Vestfold til Gaustablikkområdet: Kjør til Kongsberg. Følg Riksvei 40 mot Geilo cirka 8 kilometer. Ta så av til venstre på Riksvei 37 mot Rjukan. Følg skilting mot Rjukan, forbi Bolkesjø og Gransherad, og langs Tinnsjøen. Når det er noen kilometer igjen til Rjukan sentrum; kjør av til venstre mot Gaustablikk/Gaustatoppen. Det tar cirka 2,5 time å kjøre til Gaustatoppen fra Oslo.

Fra Grenland til Gaustablikkområdet: Kjør Riksvei 36 mot Bø og ta av til høyre på Riksvei 360 mot Notodden. Ta til venstre på E134 mot Haugesund, så til høyre på Riksvei 361/37 mot Rjukan. Kjør av til venstre til Gaustablikk/Gaustatoppen når det er noen kilometer igjen til Rjukan sentrum. Det tar cirka 2,5 time å kjøre til Gaustatoppen fra Skien.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og supplerende vedfyring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste 5 årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøte og koster kr 9 200,-. Les mer om Boligkjøperforsikring i vedlagte materiell. Vi gjør oppmerksom på at meglerforetaket mottar godtgjørelse for formidling av forsikringen. Kjøper plikter å opplyse megler senest ved kontraktsinngåelse om de ønsker forsikringen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum med tillegg av omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen overtakelse.

Solgt 'som den er'

Boligen selges som den er, jfr. Avhendingslovens § 3-9.
I forhold til mangler er det kun Avhendingsloven § 3-7 "manglende opplysninger om boligen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om boligen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut i fra kjøpesum og forhold ellers, jfr. Avhendingslovens § 3-9.

Evt. mulighet for utleie

Hele eller deler av eiendommen kan leies ut. Gaustatoppen Booking og Gaustaservice er selskaper i området som hjelper hytteeierne med utleie.