Eiendom

HAVREFJELL - Nyoppført hytte beliggende i etablert hyttefelt. Solrik tomt. Tre soverom og romslig hems. Barnevennlig. Lav dokumentavgift.

HAVREFJELL - Nyoppført hytte beliggende i etablert hyttefelt. Solrik tomt. Tre soverom og romslig hems. Barnevennlig. Lav dokumentavgift.

Fakta

 • Kyrtjønn 34
 • Primærrom
  79
 • Boligtype
  Hytte
 • Eieform
  Selveier
 • Soverom
  3

Prisdetaljer

 • Prisantydning
  2 490 000 ,-

Omkostninger

2 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
8 750,- (Dokumentavgift av tomteverdien)
--------------------------------------------------------
22 649,50 (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 512 649,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Areal og byggeår

 • Primærrom
  79
 • Tomt
  1376

Beskrivelse

Nordvik & Partners ved Steinar Wefring har gleden av å presentere en nyoppført hytte ved Havrefjell, i Kyrtjønn hyttefelt. Hytta ble ferdigstilt i 2018 og holder en gjennomgående høy standard. Bygget er oppført av Gjerstad Hus og Hyttebygg (Norgeshus), og selges med 5 års garanti fra selger.

Hytta har en gjennomtenkt og praktisk planløsning, og inneholder: entré med varmekabler, innvendig bod/vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, baderom, rikelig med soveplasser med tre soverom og stor sovehems med ca. 28 kvm gulvareal. Stuen har store vindusflater og utgang til sydvestvendt markterrasse med meget gode solforhold og utsikt mot Havrefjell. Kjøkken ligger i åpen løsning og skilles fra stuedelen med en rentbrennende peisovn. Hele 4 meter mønehøyde i store deler av hytta. Utvendig sportsbod på ca. 4 kvm.

Havrefjell er et etablert, barnevennlig og populært hytteområdet som egner seg for bruk hele året rundt. Området er meget godt egnet for fotturer, fiske og jakt. Om vinteren går skiløypa ca. 50 meter fra hytta, og det er kort vei til badeplass om sommeren. Se øvrige områdetbeskrivelser under punktet beliggenhet.

Det er lav dokumentavgift (kr. 8.750,-) på kjøp av denne hytta. Dokumentavgiften betales kun av tomteverdien.

Ta kontakt med ansvarlig megler Steinar Wefring per tlf. 928 39 452 eller mail steinar@nordvikpartners.no for mer info om hytta og Havrefjell, eller for avtale om privatvisning. Megler har selv hytte på Havrefjell. Ta gjerne kontakt for info om Havrefjell, og muligheter i området.

Innhold

Innholdsrik hytte med entré, innvendig bod/tekniskrom/vaskerom, gang, bad, tre soverom, stue, åpen kjøkkenløsning og hems. Utebod på ca. 4 kvm.

Standard

Entrè
Flott entré som gir et godt førsteinntrykk av eiendommen. God plass til møbler for oppbevaring av yttertøy og sko. Praktiske fliser med varmekabler og donwlights i himling. Praktisk utvendig sportsbodbod på 3,5 kvm for oppbevaring av redskap og skiutstyr utenfor døren.

Innvendig bod/ tekniskrom/ vaskerom
Rett innenfor entreen ligger tekniskrom på ca. 5 kvm med varmtvannsbereder og sikringsskap. Rommet er på ca. 4,7 kvm og har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Lys og åpen stue
Lys stue med store vindusflater og et herlig utsyn mot Havrefjell. Rikelig med naturlig lys og en hyggelig, rentbrennende peisovn av typen Dovre Sonata med sideglass. God planløsning gjør den enkel å møblere. Fire meter takhøyde til mønet og store vindusflater gir en fantastisk romfølelse. Downlights i himling. Utgang til sydvestvendt markterrasse med gode solforhold.

Innholdsrikt kjøkken fra Aubo
Kjøkkeninnredning fra Aubo med profilerte fronter. Praktisk og åpen løsning mot stue og spisestue gjør kjøkkenet til et sosialt samlingspunkt. Store vindusflater, 4 meters takhøyde og god plass til spisestue. Laminat benkeplate, nedfelt oppvaskkum. Integrerte hvitevarer: komfyr, koketopp, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap. Kjøkkenvifte og Aquastopp - waterguard for oppvaskmaskin. Rikelig med både skap- og benkeplass.

Baderom
Baderom med fliser på gulv, Overflater på vegger med Fibo baderomspanel. Baderommet inneholder toalett, dusjhjørne med glassvegger og speil over servant. Mekanisk avtrekksvifte, gulvvarme og downlights.

Tre soverom
Hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og møbler for oppbevaring. Øvrige soverom passer utmerket som barne-/gjesterom.

Hems med plass til gjesteseng og oppbevaring
Stor hems med god takhøyde, og et gulvareal på ca. 28 kvm. Hvitmalt trapp opp til hemsen. Hemsen passer utmerket som gjesterom eller loftsstue for den yngre generasjonen. Flott vindusflater fra gulv til tak.

Overflater
Gulv: Fliser med varmekabler i entré og på baderom, heltre furugulv i øvrige rom.
Vegger: Baderomspanel fra Fibo på baderom, og 8 tommers Nisserpanel på vegger i stue/kjøkken, gang og vindfang.
Himling: Slettpanel i himling. Generøs takhøyde på ca. 4 meter i store deler av hytta.

Beliggenhet

Kyrtjønn hyttefelt ligger sør i Nissedal kommune, ca. 400 meter over havet, i næheten av tettstedet Felle. Området i er først og fremst kjent for sin vakre natur, sitt rike dyreliv og naturreservatene som ligger i nærheten. Terrenget er typisk for denne delen av Telemark vekslende terreng med blankskurte fjell, og mange små og store vann og innsjøer. Hyttene her brukes hele året rundt, og alle årstidene har sin særegenhet.

Vinteren
Felle Løypelag kjører opp milevis med skiløyper som slynger seg mellom hyttefeltene, inn i dalførene og opp på Havrefjell, som på vinterstid nesten kan sammenlignes med Hardangervidda. I tillegg til alle de naturlige akebakkene i området, er det ryddet plass i terrenget til en akebakke for de minste ved foten av Havrefjell. Ønsker du en tur i alpin-bakken ligger Gautefall Alpinsenter ca. 45 min med bil unna. Gautefall Alpinsenterbyr på 14 nedfarter, 1 kjelkebakke, eget skileikområde og barnebakke med skibånd. Med to stolheiser, 5 skitrekk og 1 skibånd er det lagt til rette for alle nivåer og høy heiskapasitet. Bakkene varierer i lengde fra 350 til 1.200 m og ved hotellet er det nytt, helårs biathlon anlegg for langrenn- og skiskytingsentusiaster.
http://www.felleloypelag.no/

Våren
Når snøen smelter våkner naturen for alvor på Havrefjell. Fra soveromsvinduet er det ikke uvanlig å høre Tiuren og Orrfuglen spille. Området er usedvanlig godt tilrettelagt for fotturer, men også terrengsykkel i Gautefallheia. Det er korte og lange turstier som strekker seg fra hyttefeltet til blant annet Varden på Havrefjell, branntårnet på Solhomfjell, helt til Gautefall om du vil, og mye, mye mer.

https://havrefjell.dnt.no/turtips/
https://www.visitnorway.no/reisemal/sorlandet/risor/listings-risor/brannt%C3%A5rnet-p%C3%A5-solhomfjell/18431/
http://www.nissedal.no/Sommar/Sykle/Sykkelstiar-paa-fjellet

Sommer
Foruten fot og sykkelturer kan Havrefjell by på mange gode fiskevann på sommeren og våren. Felle Fiskelag har lagt meget godt tilrette for å fange storfisken ved å sette ut fisk i vannene, legge ut båter, sette opp gapahuk, lavo, sittebenker, utedoer og grillpanner. Ved Spjotvatn, ca. 10 min gange fra Kyrtjønn, er det laget en badeplass med flåte, stige, bålplass, sittebenker og livbøye. Ca. 35 min unna med bil ligger Jettegrytene i Eikhom, et naturlig badeland for hele familien.

http://www.nissedal.no/Sommar/Fiske/Fiske-eventyr-paa-Felle
http://www.nissedal.no/Sommar/Bade2/Jettegrytene2

Høsten
Havrefjell er vakkert på høsten, og det er rikelig med bær i området. Det er også svært gode jaktmuligheter i området på Statsskog sine eiendommer.

http://www.inatur.no

Diverse
I tettstedet Felle ca. 5 min bil fra hyttetomtene ligger det Snarkjøp Felle, en nærvareforretning. Like ved avkjøringen fra E18 finner man Brokelandsheia, et handelsområde med blant annet dagligvareforretning, bensinstasjon og vinmonopol. I Gjerstad Sentrum finnes også dagligvareforretning og bensinstasjon.

Tomt

Flott Areal: 1 376 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er biloppstillingsplass på tomten.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 31.01.2018

Boligens areal

Primærrom: 79 kvm, Bruksareal: 82 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, vaskerom, tre soverom, stue/kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Arealene er kun oppmålt av selger, basert på byggetegninger og ikke kontrollert/?oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Hytta kan fritt leies ut.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming ved varmekabler og panelovner. Peisovn i stuen.

Løpende kostnader

Andre utgifter:
Årlig medlemsavgift Sandtjønnlia og Omegn Velforening: kr. 400,-
Årlig løypebidrag (frivillig): kr. 800,-
Veiavgift Kyrtjønn: kr. 4.027,-
Frivilling brøyteavgift (brøyting av veien fra hovedvei og opp til hytta) : kr. 2.250,-

Adkomst

Fra E-18 ta av mot Gjerstad ved Brokelandsheia. Følg Fylkesvei 418 gjennom Gjerstad, og Fylkesvei 71 videre i ca. 20 minutter helt til du kommer til fylkesgrensen mellom Aust-Agder og Telemark. Ta så første veien til høyre etter fylkesgrensen. Her er det to søppleboder og en bom. Følg så veien videre og ta første veien til venstre. Du er nå ved Kyrtjønn hyttefelt.

Avstander med bil:
Gjerstad: ca . 20 minutter
Tønsberg: ca. 2 timer
Sandefjord: ca. 1 time og 45 minutter.
Larvik: ca. 1 time og 35 minutter
Porsgrunn: ca. 1 time og 20 minutter.
Skien: ca. 1 time og 35 minutter.
Kragerø, Risør og Tvedestrand: ca. 45 minutter.
Oslo: ca. 3 timer 15 minutter.
Kristiansand: ca. 2 timer.

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringen for Kyrtjønn med Plan-ID: 2004005 av 17.06.2004 i Nissedal kommune, og er regulert for byggeområdet for fritidsbustad/hytte, og Spesialområde: Privat vei og parkering, friluftsområde land og vann. Planen ble korrigert på punktet om maksimalt tillatt bruksareal/bebygd areal i 04.06.2009, og senere 14.08.2009.

Reguleringsplanen er overstyrt av kommundelplan for Felle med plan-ID: 2014006 av 19.04.2014.

Det er ikke lov til å sette opp mer enn en hytte og en sidebygning.
Maksimalt tillatt BYA på hver tomt er på 160 kvm.
Tomten er i dag utnyttet med en BYA på 120 kvm.

Se vedlegg i salgsoppgaven eller konferer megler.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: steinar@nordvikpartners.no eller SMS: 92 83 94 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Meglers sikkerhetsstillelse

Nordvik & Partners Eiendomsmegling St. Hanshaugen AS har tegnet ansvarsforsikring i IF, polisenr. SP 808953 , jfr. emgll. §2-7 og emgll. forskrift §2-2.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.