Energi

Greenpeace på tokt for å demonstrere mot Statoil

Foto: Harald Pettersen/Statoil ASA.

Foto: Harald Pettersen/Statoil ASA.

Artikkel av: NTB
17. juli 2017 - 06.06

Greenpeace-skipet Arctic Sunrise har satt kursen mot Barentshavet for å demonstrere mot Statoils oljeboring ved Bjørnøya.

– Den ene brønnen, Korpfjellbrønnen, er den nordligste som er boret noen gang, og den ligger utenfor norsk sone. Dette gjør Statoil til det mest aggressive oljeselskapet i verden, sier Truls Gulowsen, leder for Greenpeace Norge, til VG.

Artic Sunrise var søndag på vei mot Tromsø hvor nytt mannskap skal mønstre på før kursen settes mot Barentshavet. Ifølge miljøorganisasjonen kommer boringen til å påvirke fuglelivet på Bjørnøya, noe Statoil tilbakeviser.

– Alle brønner er planlagt med hensyn til miljø og dyreliv. Boringen av brønnen nærmest Bjørnøya, Koigen Central, er lagt til sent på sommeren nettopp av hensyn til klekkesesongen for sjøfugl, sier pressetalsmann Morten Eek i Statoil til VG.

Han sier oljeselskapet er kjent med at Greenpeace er på vei til området, men sier det ikke er ulovlig å demonstrere. Det som er derimot er ulovlig, er å ta seg om bord i en rigg.