Energi

DNO: - Ingen forskuddsbetaling for Baeshiqa-andel

DNO har ikke gjort noen forskuddsbetaling i forbindelse med inntreden i Baeshiqa-lisensen i kurdistan-regionen i Irak.

Tawke. Foto: DNO ASA.

Tawke. Foto: DNO ASA.

Artikkel av: Martine Holøien
13. september 2017 - 15.29

Det sier styreleder Bijan Mossavar-Rahmani til TDN Finans i forbindelse med Pareto Securities' olje- og offshorekonferanse onsdag.

Forrige uke meldte DNO at selskapet har inngått en avtale med ExxonMobil og overtar operatørskapet og en working interest-eierandel på 40 prosent (32 prosent netto) i Baeshiqa-lisensen.

- Jeg ønsker ikke å gå inn i detaljene rundt transaksjonen, sier styrelederen utover at det ikke er betalt noe på forhånd.

Mossavar-Rahmani gjentar på konferansen at selskapet vil bore en letebrønn i Baeshiqa-lisensen tidlig i 2018, men opplyser samtidig om at man forsøker å få fortgang i denne prosessen.

Når det gjelder Peshkabir-feltet og brønn nummer tre, vil mer informasjon om feltet snart bli frigjort, sier han.

DNO overtok nylig blant annet 20 prosent av andelene i Tawke-feltet som betaling for utestående fordringer de kurdiske regionale myndighetene hadde med selskapet.

- Vi kunne ikke plassert kontanter et bedre sted enn i Tawke-feltet, så vi er veldig fornøyde med avtalen, sier styrelederen. 

Ellers ønsker Mossavar-Rahmani å legge diskusjonene rundt DNOs betalingsproblemer vedrørende oljen i Kurdistan død, og fremhever at DNO har tatt ut 1,7 milliarder dollar fra Kurdistan.

- Det er totalt feil at DNO har problemer med å få penger ut av området, sier han.

Styrelederen er heller ikke bekymret for den kommende uavhengighetsavstemningen 25. september i irakisk kurdistan vil påvirke driften deres.