Energi

Slik går oljeprisen

Oljeprisene faller noe tilbake etter oppgang.

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
28. november 2017 - 08.38

På tilbudssiden har det kommet flere nyheter, der det meldes om at Transcanada idag vil starte opp flyten i Keystone-rørledningen, samtidig som det har kommet rapporter om at Russland vil øke produksjonen fra Sakhalin-1-prosjektet neste år, ifølge TDN Finans.

Oljeproduksjonen fra Russlands Sakhalin-1-prosjekt vil øke med 250.000-260.000 fat per dag fra januar, ifølge kilder, melder Reuters. Prosjektet som ligger i Russlands fjerne østlige områder produserer nå 200.000 fat per dag.

Russland gått med på å kutte om lag 300.000 fat per dag under den nåværende avtalen, som ifølge IEA i september var på 11,3 millioner fat per dag etter kutt.

- Russland må kanskje kutte produksjonen fra andre felt for å kompensere for en økning i produksjonen fra Sakhalin-1. Det er i Russlands interesse å overholde avtalen, sier direktør for råolje og raffinerte produkter Ehsan Ul-Haq ved konsulentfirmaet Resource Economist, ifølge Reuters.

Videre vil TransCanada restarte Keystone oljerørledningen i dag, nær to uker etter at rørledningen ble stengt som følge av en 5.000 fat stor lekkasje.

Ellers er fokus fortsatt på torsdagens Opec-møte.

Usikkerhet knyttet til samarbeid mellom Opec og Russland demper investorers entusiasme, sier råvaresjef Harry Tchilinguirian i BNP Paribas, ifølge Wall Street Journal. 

- Russland har vinglet i varighet og hinter til og med til muligheten for å utsette en beslutning til neste år når vi har en bedre vurdering av de fundamentale markedsforholdene, sier han.