Energi

Statoil investerer 49 mrd.i Johan Castberg

Statoil investerer 49 milliarder kroner i Johan Castberg-feltet i Barentshavet. 

Statoil Forus. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.

Statoil Forus. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.

Artikkel av: Øystein Byberg
5. desember 2017 - 07.23

Statoil opplyser i en melding tirsdag morgen at selskapet investerer 49 milliarder kroner i Johan Castberg-feltet i Barentshavet. Statoil leverer i dag PUD (plan for utbygging og drift) for Johan Castberg-prosjektet på vegne av lisenspartnerskapet med Eni og Petoro. Flere hovedkontrakter tildeles også norsk industri.

Forventede utvinnbare ressurser er anslått til 450 – 650 millioner fat oljeekvivalenter. Dette gjør Johan Castberg-prosjektet til det største offshore olje og gassprosjektet i verden som er besluttet utbygget i 2017. 

Planlagt oppstart for feltet er satt til 2022.

– Dette er en stor dag. Endelig har vi lykkes med å realisere Johan Castberg-utbyggingen. Prosjektet blir sentralt i videreutviklingen av nordområdene, og vil skape betydelige verdier og ringvirkninger for Norge, sier Margareth Øvrum, konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring i Statoil, i meldingen.