Energi

Statoil bygget om rigg for 2,4 mrd. - nå droppes opsjonene

Prosafe-rigg står uten kontrakt etter at Statoil har droppet opsjoner.

Statoil Forus. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.

Statoil Forus. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.

Artikkel av: Øystein Byberg
29. januar 2018 - 07.58

Statoil inngikk i 2014 en kontrakt med Prosafe for leie av boligriggen Safe Scandinavia på Oseberg-feltet. Ifølge petro.no måtte flotellet samtidig bygges om for å kunne fungere som et støttefartøy for boring.

Tids- og kostnadsrammen for ombyggingen hos Westcon sprakk. Prisen ble 2,4 milliarder kroner, mot opprinnelig estimat på 1,1 milliarder. Riggen kunne heller ikke starte på Statoil-oppdraget før i mars 2016.

 er det klart at Statoil ikke vil benytte seg av noen av de fire opsjonene som lå i den opprinnelige kontrakten. Det betyr at Safe Scandinavia står uten kontrakt fra juli. 

– Vi har valgt å ikke benytte opsjonene for videre bruk av Safe Scandinavia. Fristen for å benytte opsjonene var i juni i fjor, sier informasjonssjef Eskil Eriksen i Statoil til petro.no.

Kommunikasjonssjef Karine Cosemans i Prosafe sier at de markedsfører Safe Scandinavia aktivt for tender support-arbeid, som støtte til plug & abandonment og decommissioning, og som boligrigg.  Fokuset ligge først og fremst på Nordsjøen, men man ser også på muligheter internasjonalt.