Energi

Slik går oljeprisen

Oljeprisen er stabil tirsdag morgen etter å ha falt noe tilbake fra den høyeste prisen på om lag to uker mandag kveld. 

Foto: NTB Scanpix

Foto: NTB Scanpix

Artikkel av: Martine Holøien
20. februar 2018 - 07.28

Brent-oljen er tirsdag morgen ned 0,27 prosent til 65,49 dollar fatet, mens WTI-oljen faller tilsvarende til 62,33 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 65,23 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.

Markedsaktører mener uttalelser fra generalsekretæren i Opec, Mohammad Barkindo, bidrar til økt optimisme i markedet, ifølge TDN Direkt.

Barkindo uttalte ifølge Reuters mandag at Opec og deres allierte hadde en overholdelse på 133 prosent i henhold til den mye omtalte kuttavtalen i januar. I tillegg kommenterte han at den globale oljeetterspørselen i 2018 er estimert til å stige med om lag 1,6 millioner fat per dag, som følge av et "oppmuntrende miljø".

Samtidig fortsetter økende amerikansk oljeproduksjon å sette press.

- Tradere viderefører forrige ukes opptur på synes av at Russland og Opec vil opprettholde produksjonstaket dette året, selv om oljelagrene faller og prisen fortsetter å stige. Likevel er det mest sannsynlig at oppgangen vil bli kuttet under januar-toppene på dette punktet. Økt skiferoljeproduksjon vil fortsette i motvind i markedet en stund fremover, sier analytiker Ric Spooner i CMC Markets til Bloomberg News.