Kuriosa

Messi jakter nok en milepæl

Barcelona håper Lionel Messi kan trylle fram nok et mesterligamirakel når Juventus kommer på besøk. Storstjernen kan onsdag runde 500 mål for klubben i tellende kamper.

Fotballspiller Lionel Messi - Foto: AP

Fotballspiller Lionel Messi - Foto: AP

Artikkel av: NTB
18. april 2017 - 14.04

Argentineren er to scoringer unna milepælen. Tar man med landskamper og treningskamper er Messi allerede oppe i 583 mål siden 2003.

29-åringen slo Barcelona-rekorden da han passerte César Rodríguez' 243 scoringer for fem år siden.

Barcelona tar onsdag imot Juventus vel vitende om at sesongen kan være så godt som over i løpet av fire dager. Etter katalanernes forsøk på nok en mirakuløs snuoperasjon i mesterligaen, venter serieleder Real Madrid i El Clásico på Santiago Bernabéu søndag.

Klarer ikke Barcelona å snu 0-3-tapet for Juventus og i tillegg ryke for Real i La Liga, vil storklubben kun ha en cupfinale mot Alavés igjen å spille for.

Håp?

Luis Enrique varsler et superoffensivt hjemmelag på Camp Nou.

– Vi kan spille med så mange som åtte angripere mot Juventus uten at det vil være en risiko, for vi har ikke noe å tape. Vi har alltid vært kjent for å ha en offensiv filosofi, så akkurat det blir ikke et problem, sier Barcelona-treneren som gir seg ved sesongslutt.

Katalanerne sto for tidenes snuoperasjon i mesterligaen i åttedelsfinalen. Da tapte Barcelona 0-4 borte mot Paris Saint-Germain, men vant 6-1 i returkampen. Luis Enrique håper på nok en magisk kveld i egen storstue.

– Hvis vi klarte å snu det med et enda verre utgangspunkt i forrige runde, hvorfor skal vi ikke kunne gjøre det igjen?