Kuriosa

Prins Harry og kommende brud Meghan Markle er i fjern slekt

Både prins Harry og hans forlovede Meghan Markle er begge direkte etterkommere av kong Edward 3., og er dermed i slekt.

Foto: AP.

Foto: AP.

Artikkel av: NTB
30. november 2017 - 16.54

Det nyforlovede paret trenger imidlertid ikke å være bekymret for at slektskapet skal være et hinder for bryllupsplanene. Ifølge Gary Boyd Roberts ved New England Historic Genealogical Society i Boston er nemlig Markle og prins Harry attendemenninger.

Kong Edward hersket i England i middelalderen, fra 1327 til 1377, og Roberts forteller at Markles slektskap til den engelske kongen stammer fra pastor William Skipper, som immigrerte til Boston i 1639.

Han er Markles forfader på farssiden. Markle er også i slekt med hele åtte amerikanske presidenter, samt blant annet skuespiller James Dean.

(©NTB)