Livsstil

- Kan ha byttet flere bordkort

Harald Norvik var ikke klar over at Heidi M. Petersen prøvde å ta en snarvei til DnB Nor-styret.

norvik.jpg

norvik.jpg

15. februar 2011 - 12:47

Veien til toppen har vært lang og krevende for Heidi M. Petersen - kjent fra styreverv i selskaper som DnB Nor, Hydro og Aker Solutions.

- Mange har nettverk gjennom mektige venner. Jeg er ikke gift med en mektig mann, og jeg har ingen mektige venner. Mitt nettverk er ikke i makteliten. Derfor har jeg vært nødt til å være selvhjulpen, sa hun til Kapital i 2007.

Ifølge bladet lurte Petersen seg til plassen ved siden av tidligere konsernsjef i Statoil, Harald Norvik, under en oljekonferanse. Målet den gang var en styreplass i DnB Nor, noe hun etter hvert fikk.

- Det skulle holdes en middag om kvelden, og jeg visste at Harald Nordvik skulle delta. Før noen fikk satt seg, byttet jeg om navnekortene slik at jeg ble sittende ved siden av ham. Vi spiste en fireretters og fikk snakket mye sammen. Jeg har alltid måttet bygge mine egne nettverk og komme meg frem på egen hånd, sa Petersen.

- Hørt det før

Saken har denne uken igjen vært omtalt i mediene, og det kan virke som om Norvik nå begynner å bli lei av historien.

- Jeg vil ikke si at jeg ville byttet bordkort, hvis jeg hadde visst at hun hadde byttet, men...

Norvik lar resten av setningen henge i luftenog ler.

- Middagen var hyggelig den. Jeg kjente henne ikke fra før, sier Norvik til HegnarKvinner, som den gang var helt uvitende om at Petersen hadde byttet bordkort for å sitte ved hans side.

- Men jeg har hørt det før. Hun har tydeligvis morsomt av å fortelle det, legger han til.

Stemmer det at bordkortbytte var Petersens vei inn i DnB Nor-styret?

- Nei, det vet jeg ikke helt. Vi fikk forslag om henne av flere faktisk. Videre ble det kjørt en prosess med headhunter og intervjuer.

Ifølge Norvik er det sikkert ikke første eller siste gang Petersen har tatt en snarvei.

- Hun sitter i mange styrer, så hun har antagelig byttet mange bordkort opp gjennom tidende, sier Norvik spøkefult.

Les også: Byttet bordkort - ble styregrossist