Livsstil

Ane Dahl Torp lykkelig over sin første Hedda-pris

- Det er heftig å få denne prisen. Den henger høyt, sier skuespiller Ane Dahl Torp (36).

Ane Dahl Torp - Foto: Scanpix

Ane Dahl Torp - Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
11. juni 2012 - 06:03

Ane Dahl Torp fikk søndag prisen for beste kvinnelige hovedrolle for sin strålende dobbeltrolle i Bertolt Brechts «Det gode mennesket fra Sezuan» på Det Norske Teatret.

- Det ligger en stor anerkjennelse i denne prisen, sier Ane Dahl Torp.

Det var første gang hun var nominert til Hedda-prisen, som deles ut årlig for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst.

Mattis Herman Nyqvist stakk av med prisen for beste mannlige hovedrolle for sin innsats i Molières «Misantropen» på Rogaland Teater. Den unge skuespilleren ble også nominert til prisen i 2010 for hovedrollen i «Sangen om den røde rubin» på Riksteatret.

Også regissør av «Misantropen», Sigrid Strøm Reibo, ble hedret med Hedda-pris søndag kveld.

Sin egen fetter Årets priser ble delt ut under en festforestilling i Det Norske Teatret.

- Ane Dahl Torp får prisen for sin nyanserte, troverdige og gjennomførte framstilling av en varm, naiv og godhjertet kvinne som i møte med livets harde virkelighet ikke ser annen råd enn å skifte kjønn. En strålende og overbevisende tolkning, skriver juryen blant annet i sin begrunnelse for å gi Dahl Torp prisen.

I «Det gode mennesket fra Sezuan» spiller hun dobbeltrollen som Shen Te og sin egen, imaginære fetter.

- Jeg koste meg veldig med rollen og var overrasket over at det gikk så godt som det gjorde. På forhånd var jeg veldig spent på hvordan det skulle gå å få til en dialog med publikum, slik Brecht legger opp til. Men jeg fant veldig stor glede i det, sier Ane Dahl Torp til NTB.