Livsstil

Modell går catwalk i ti dager for 1,4 mill.

Aleksandra Ørbeck-Nilssen legger ut på langtur for å sikre det siste «ville» området i Namibia.

Aleksandra Ørbeck-Nilssen - Foto - Privat

Aleksandra Ørbeck-Nilssen - Foto - Privat

Artikkel av: Stein Ove Haugen
3. juli 2013 - 13:01

Modell Aleksandra Ørbeck-Nilssen (23), skal gå til fots i ti dager, fra Asker til Kristiansand. Selv kaller hun det "The BIG CAT-walk", og hun ønsker å samle inn 1,4 millioner langs veien.

Bakgrunnen er at modellen driver en stiftelse som heter "Nanofasa Conservation Trust". Organisasjonen arbeider for å bevare det siste «ville» området i Namibia og den eldste stammekulturen i verden, KHOISAN-folket.

Ørbeck-Nilssen har nå signert kjøpskontrakt for landområdet, betalt et depositum, og må samle inn de siste pengene til kjøps summen innen 14 August.

Engasjert

- Jeg har jobbet og jobber som modell i Norge og i utlandet i ca 10 år år, men for snart 4 år siden forandret livet mitt seg. Khoisan stammen og det som er igjen av den opprinnelige naturen i Namibia, åpnet en ny verden, en verden som må ivaretas på en bærekraftig måte, sier den engasjerte modellen.

- Det er viktig at så mange som mulig arbeider sammen utover egne landegrenser mot en bærekraftig fremtid for natur, dyreliv og kultur-mangfold.

Store kattedyr

Den 10. juli 2013 skal Aleksandra starte sin gående fundraiser "The BIG Cat-walk", for Nanofasa Conservation Project som jobber for å bevare store kattedyr, økosystemer og kulturmangfold i Namibia. Aleksandra skal gå med en skritt-teller som man kan følge med på, på www.nanofasa.com

Aleksandra skal sove i telt der det er mulig å slå opp et telt, hun skal demonstrere noen KhoiSan overlevelsesteknikker og råd, fortelle Sanfolkets historier om de store kattedyrene rundt bålet, og lage noen måltider med det hun finner i naturen.

Hun skal ta turen innom alle byer på veien, og tar gjerne imot spørsmål, og støtte på veien. De som vil kan gå sammen henne et lite stykke og lære mer om prosjektet. Aleksandra tar også imot donasjoner til prosjektet.

Termittens rolle

- Elefanter er her for å vise oss hvor små vi er, men enda viktigere er termittens rolle som viser oss hvor stor vi kan bygge hvis vi jobber sammen, sier Aleksandra Ørbeck-Nilssen.

Folk kan også donerer skritt til 1 krone stykk.

Les mer HER

FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK