Livsstil

MOR i 10.000 før lansering

Boken MOR, fra Juritzen forlag kan bli årets julegave til mange norske mødre.

MOR-lansering - Foto - John Andresen

MOR-lansering - Foto - John Andresen

Artikkel av: Stein Ove Haugen
11. november 2013 - 10:59

Leter du etter den perfekte julegaven til mamma?

Boken MOR fra Juritzen forlag, kan ende opp under svært mange juletrær i år, skal vi tro opplagstallene. Allerede før lanseringen, hadde boken et opplag på 10.000.

Da boken ble lansert i helgen, møtte 400 personer opp til lanseringsfest på Galleri Fine ARt på Tjuvholmen. 130 bøker, ble solgt på 45 minutter.

Juritzen forlag skriver følgende om bokens tilblivelse, i en pressemelding:

Det hele startet en juninatt, i 2010.

Billedkunstnerne Mia Gjerdrum Helgesen og Gro Mukta Holter, delte sine livshistorier, og fant ut at de hadde en felles skjebne. De hadde begge opplevd å leve med en syk mor, og å miste henne i ung alder.

Samtalen i natten ble til tanker og ideer som munnet ut i utstillingen «BLOOD, MILK & HONEY - a tribute to the art of motherhood». De traff en nerve, som utløste ideen til en kunstbok om morsrelasjonen.

Kunstnerne inngikk et samarbeid med journalist Kjersti Salvesen, og sammen knadde de tre kvinnene videre på ideen om en bok om mor. I løpet av to og et halvt har bokprosjektet utviklet seg. Kunsten har tatt form - og de har lært mødrene til flere profilerte mennesker å kjenne.

Det er mange kjente navn med i boken: Erna Solberg, Geir Kvarme, Lisa Stokke, Siv Jensen, Mia Gundersen Leliënhof, Kjell Magne Bondevik, Camilla Prytz, Christian Ringnes, Knut Brundtland, Arne Nerjordet, Marie Kristiansen, Odd Petter Magnussen, Cecilia Brækhus, Erle Kyllingmark, Linda Knausgård, Margareth Olin og Leo Ajkic.

FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK