Livsstil

Den perfekte aldersforskjellen

Det er ikke tilfeldig at mange kvinner velger en eldre mann.

Foto: AP

Foto: AP

Artikkel av: Eline Hvamstad
27. juni 2014 - 10:57

Aldersforskjell er bra for forholdet, opplyser den britiske avisen Daily Mail, ifølge Klikk.no.

Ideelt sett bør mannen være ganske nøyaktig fire år og fire måneder eldre enn kvinnen, og blant de 2.000 som deltok i studien var det bare en prosent av kvinnene som kunne tenke seg å være sammen en yngre mann.

Stort mer interesserte var ikke mennene, for bare to prosent av de spurte sa at de foretrakk å være sammen med eldre kvinner.

Ifølge nettstedet skal norske samlivseksperter ikke være ikke overrasket, selv om de ikke er enige at det finnes noe slikt som en ideell aldersforskjell.

- Jeg tror ikke det finnes en ideell aldersforskjell, men jeg tror at det finnes en ideell balanse i forhold til funksjonsnivå, sier samlivsterapeut Trine Huseby til Klikk.no.

Likevel fant undersøkelsen at mange kvinner var langt lykkeligere dersom de ble sammen en mann som var eldre enn de foretrukne 4,4 årene.

En av tre kvinner mente de gjerne ville date menn som var syv år eldre.

Likevel mente nesten en tredjedel av de spurte at når de så en kvinne med en langt eldre mann, så måtte det være fordi han var "veldig rik".

Daily Mail skriver at 25 prosent av de som deltok i undersøkelsen anså kvinner som var med eldre menn som "gold-diggers".