Livsstil

Ny studie:

Denne maten forlenger livet

Kalorifattig kost endrer cellenes DNA.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Karen Thue
15. september 2017 - 13:30

Buksene vil stramme mindre dersom du spiser mye grønnsaker og mindre kaker. Men færre bilringer er ikke den eneste fordelen ved å spise magert, skriver Videnskab.dk.

Sjansen for at du får et langt liv er sannsynligvis høyere hvis du begrenser kalori-inntaket ditt, viser ny forskning.

Forklaringen ser ut til å ligge dypt i cellene våre.

I studien har amerikanske forskere gjort forsøk som tyder på at et kalorifattig kosthold forårsaker endring i cellenes DNA. Endringene ser ut til å være forbundet med lengre liv både hos mus og aper. 

Forskerne fra Temple University i Philadelphia, USA, konkluderer med at den samme celle-mekanismen sannsynligvis gjelder hos mennesker. 

- Vi har visst lenge at en kalorifattig diett forlenger livet til levende organismer som gjær, mus og bananfluer. I dette studiet viser forskerne at det samme gjør seg gjeldende hos aper og sannsynligvis hos mennesker, sier Mansour Akbari, ved Københavns Univsersitetssenter for sunn aldring.