Motor

Stjernesmell for Jeep Compass, Honda Civic hylles

Jeep Compass får bare to av fem stjerner i Euro NCAPs test. - Compass er er sikker bil, sier den norske importøren. Honda Civic hylles. <b> <i>(Oppdatert med kommentar fra Jeep)</i> </b>

Krasjtest av Jeep Compass: Foto: Euro NCAP

Krasjtest av Jeep Compass: Foto: Euro NCAP

Artikkel av: Øystein Byberg
22. februar 2012 - 11:04

Jeep Compass kommer dårlig ut av sikkerhetsorganisasjonen Euro NCAPs første undersøkelse av kollisjonssikkerhet i 2012. Firehjulstrekkeren oppnår bare to av fem stjerner (etter 2012-kriterier). Samtidig imponerer nye Honda Civic med full pott.

Selv om Jeep Compass ble testet med sidekollisjonspute som ekstrautstyr, underpreserterte den på alle punkter. I kategorien fotgjenger-beskyttelse fikk den bare 23 prosent score.

I en melding fra Euro NCAP heter det at Jeep Compass ikke viser seg frem som en sterk kandidat på sikkerhet i forhold til andre kompakte SUV-er.

Salgssjef for Jeep i Norge, Steinar Dokken hos RSA, understreker overfor HegnarOnline at Compass er en sikker og trygg bil. Han slår fast at totalscoren dras ned av punktet om fotgjengersikkerhet.

- Euro NCAP er en veldig streng test, hvor man blir straffet hardt om man scorer dårlig på enkelte felt. Bilen får bra score både når det gjelder fører, passasjer og barn. slår Dokken fast.

- Da Compass ble testet i 2009, fikk den fire stjerner, sier han.

9. generasjon Honda Civic oppnådde derimot høy score i alle kategorier

Hegnar BIL er nå på Facebook. Følg oss her

Åtte av bilene som ble testet i 2011 tilfredsstiller de strenge 2012-kravene for å få fem stjerner. Det er BMW 1-serie, BMW X1, Ford Focus, Ford Ranger, Mercedes M-klasse, Nissan LEAF, Subaru XV og Volvo V60.

- Resultatene som er publisert i dag viser at klart at fem stjerner i dag betyr mye mer enn fem stjerner for noen år siden. Mange bilprodusenter har flyttet seg, og de har også vi gjort. Biler basert på eldre teknologi, pusset opp og markedsført som nye, leverer ikke samme sikkerhetsnivåer som de nyeste modellene som er utvikling mot nye mål. Forbrukere som er interessert i rettferdig konkurranse vil ikke bli lurt av disse resultatene, sier Euro NCAP-topp Michiel van Ratingen.