Motor

Ny eller brukt bil?

Du kan like gjerne kjøpe ny bil fremfor brukt.

VW Passat Alltrack. Foto: VW

VW Passat Alltrack. Foto: VW

Artikkel av: Øystein Byberg
9. mai 2012 - 14:15

Det har blitt mer lønnsomt å kjøpe ny bil fremfor brukt. Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at bilprisene har stått stille de siste årene, men da er det ikke justert for at utstyrsnivået har økt i omfang. Dine Penger har regnet seg frem til at nybilprisene i realiteten har falt med tre prosent årlig. I løpet av de siste 18 årene har nybilkjøpet blitt om lag 40 prosent billigere.

Her er de beste tipsene dersom du skal kjøpe bruktbil

- Det er kraftig konkurranse i nybilmarkedet. Derfor blir utstyrspakkene stadig mer gunstige. Samtidig øker nivået på hva bilen leveres med av standardutstyr, både når det gjelder sikkerhet og komfort, uten at dette har slått ut i prisen, sier forlagsredaktør Per Morten Merg i Bilforlaget til Dine Penger.

Verkstedprisene har steget kraftig de siste årene, noe som er et godt argument for å velge ny bil eller bruktbil med lav kilometerstand.

VW Passat er tatt med som eksempel. I 2007 kostet en 1,9 liters stasjonsvogn 344.000 kroner, mens prisen for en tilsvarende bil i dag er 325.000 kroner Det innebærer et prisfall på fem prosent på fem år. Tar man hensyn til inflasjonen, er prisfallet på 15 prosent.

HegnarOnline BIL er på Facebook. Følg oss her