Motor

Rogalending kjøpte Lexus LFA til 4,3 mill.

En rogalending har sikret seg én av 500 produserte Lexus LFA. Prisen er på heftige 4,3 millioner kroner.

Lexus LFA. Foto: Lexus Norge

Lexus LFA. Foto: Lexus Norge

Artikkel av: Stein Ove Haugen
6. mai 2012 - 00:04

Superbilen Lexus LFA skal produseres i kun 500 eksemplarer. 40 av disse er solgt i Europa.

- Vi er stolte av å være det eneste landet i Norden som har solgt en LFA. Prislappen er 4,3 millioner kroner, opplyser Jan Christian Holm, sjef for Lexus i Norge.

HegnarOnline BIL er på Facebook. Følg oss her

11. februar 2012 ble bilen ferdig produsert ved fabrikken i Japan, og deretter sendt med båt til Belgia. Etter 10 dagers klargjøringsprosess ved hovedkontoret til Lexus Europe i Brussel, kom bilen med spesialtransport til Norge i uken som gikk.

- Kunden var selv tilstede ved ankomsten, og gleder seg selvsagt til bilen skal overleveres på norske skilter 15. mai. Han er bosatt utenfor Stavanger, og er allerede en stor Lexus-entusiast og eier allerede flere av våre modeller, sier Holm.

Bilen er håndlaget og produsert etter kundens egne ønsker.

Utvendig farge er Pearl Grey, og interiøret er i klassisk sort, med blå sømmer. Gule bremsekalippere med Lexus-logo, fortserker inntrykket av denne unike sportsbilen.

Bilen står utstilt hos Lexus Oslo frem til 14. mai.

Lexus LFA er utstyrt med en V10-motor på 4,8 liter. Lavfriksjons, motorsportsutviklede komponenter sørger for maksimal effekt og dreiemoment til henholdsvis 412 kW (560 HK) ved 8.700 omdreininger per minutt og 480 Nm ved 6.800 omdreininger per minutt.

Ekstrem effekt kombinert med ultralav vekt gjør at LFA sprinter til 100 km/t på bare 3,7 sekunder og har en toppfart på 325 km/t.