Motor

Ypper seg med ladbar SUV

C5 Aircros er Citroëns aller første ladbare hybrid.

Foto: Citroën.

Foto: Citroën.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
18. april 2017 - 15.51

SUV-trenden har for lengst vokst seg stor, og hver fjerde nye bil som blir solgt i verden hører i dag til i SUV-segmentet. Dette mener Citroën baner vei for deres nyeste modell, C5 Aircross, som vises frem på bilutstillingen i Shanghai i Kina

Bilen som vises frem i Shanghai er motorisert med tanke på det kinesiske markedet. Det betyr at den leveres med bensinmotorer på 165 og 200 hestekrefter i kombinasjon med en sekstrinns automatgirkasse. Når bilen slippes løs på de europeiske veiene derimot, er det ventet at bilen vil leveres med flere motoralternativer.

Rekkevidde på 60 km

C5 Aircross vil også bli tilgjengelig som ladbar hybrid, og blir med det den første modellen som får Citroëns nye e-AWD-drivverk. Det består av en bensinmotor som yter 200 hestekrefter i kombinasjon med en elmotor på hver aksel. Totalt vil denne modellen yte 300 hestekrefter og ha firehjulsdrift – og blir med det Citroëns kraftigste produksjonsmodell noensinne.

Bilen tilbyr flere ulike moduser, men som helektrisk har den en rekkevidde på 60 kilometer.

Lengden til C5 Aircross strekker seg til 4,5 meter, mens bredden og høyden er henholdsvis 1,84 og 1,67 meter. Det er med andre ord ikke den største SUV-en som Citroën slipper løs på markedet. Dette kommer naturlig nok av at nykommeren er tydelig inspirert av konseptbilen Aircross Concept.

Likevel har nykommeren en akselavstand på 2,73 meter, som skal være nok til å gi god innvendig plass og en høy sitteposisjon for føreren.

Tenker sikkerhet

For å hjelpe føreren med konsentrasjonen og lette den mentale belastningen er C5 Aircross utstyrt med en lang rekke moderne førerstøttesystemer. Disse bidrar til å redusere risikoen for ulykker, øke komforten og er første steg på veien mot selvkjørende biler.

Bilen kan blant annet leveres med utstyr som skiltgjenkjenning, automatiske frontlys, automatisk nødbrems, adaptiv cruisecontrol med stoppfunksjon, filholderassistent, blindsoneovervåkning og 360-graders parkeringsassistent.

C5 Aircross er forventet å lanseres på det europeiske markedet i andre halvår av 2018.

Foto: Citroën