Motor

Lexus venter på superviktig nyhet

I mellomtiden er prisene på SUV-ene kuttet og et flaggskip på vei.

Knut-Erik Jahnsen. Foto: Hegnar.no

Knut-Erik Jahnsen. Foto: Hegnar.no

Artikkel av: Øystein Byberg
14. september 2017 - 13.18

Lexus-salget har falt med rundt 20 prosent i år, sammenlignet med i fjor.

-  Det går bra med oss, men vi vil jo naturligvis selge flere biler, sier den norske Lexus-sjefen Knut-Erik Jahnsen.

Per 10. september ber var det registrert 644 nye Lexus-er i Norge, med NX som den desiderte bestselgeren (286) foran RX (180) og CT (106).

En av Lexus’ hovedutfordringer i Norge er at konkurrenter i SUV-segmentene for NX og RX nyter godt at det norske avgiftssystemet for ladbare hybrider og elbiler, som Lexus selv ikke leverer. Lexus har tatt grep for å møte disse.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lexus RX 450h. Foto: Hegnar.no

-  Vi har justert prisene på SUV-ene RX og NX, for å møte konkurransen fra plug-in-hybridene. For RX er prisene er kuttet med ca 60.000 kroner, sier Jahnsen.

Han ser lyst på fremtiden. Den lille SUV-en UX blir lansert på Genève-utstillingen i mars.  UX får imidlertid ikke noen effekt på salgstallene i 2018, da bilen er ventet å komme til Norge først i 2019.

-  UX blir superviktig for oss, sier Lexus-sjefen.

Vi finner noen nyheter på Lexus’ stand i Frankfurt i år, men kun i form av facelifter. Både CT og NX har fått strammet opp utseende, noe som gir bilene et bredere og mer dynamisk preg. Dessuten er multimedia-systemene byttet ut og fargeutvalget endret både innvendig og utvendig. Begge modeller lanseres denne høsten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Allerede før jul i år er flaggskipet LS på veien i en helt ny utgave. Jahnsen tror modellen vil nå bredere enn forrige utgave. Den får mer et coupé-preg nå, mens den tidligere var en sedan. LS kommer i to varianter, begge lange; Luxury og F-Sport.

Den store bilen blir hele 350.000 kroner billigere enn modellen den erstatter. Prisene ligger fra 1,2 til 1,4 millioner kroner.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Lexus LS. Foto: Lexus

Merkevarebyggeren LC er på plass på norske veier.  Så langt er det inngått åtte kontrakter på den flotte coupeen. Så langt har alle valgt hybrid-versjonen med en startpris på rundt 1,1 millioner kroner.

Les vår test av Lexus LC 500h her

Lexus LC 500h. Foto: Hegnar.no.