Næringsliv

Et IT-paradis

Svalbard kan bli et IT-paradis. Nå investeres det 350 millioner kroner.

24. januar 2004 - 09:47

Lørdag 31. januar blir en merkedag for Svalbard når Norsk Romsenter Eiendom åpner selskapets nye fiberoptiske telekabel til det norske fastlandet. Den tidligere Norsk Data-gründeren Rolf Skår, direktør i Norsk Romsenter og styreformann i kabelselskapet Norsk Romsenter Eiendom, er spesielt stolt av finansieringen av prosjektet. Lørdag 31. januar blir en merkedag for Svalbard når Norsk Romsenter Eiendom åpner selskapets nye fiberoptiske telekabel til det norske fastlandet. Den tidligere Norsk Data-gründeren Rolf Skår, direktør i Norsk Romsenter og styreformann i kabelselskapet Norsk Romsenter Eiendom, er spesielt stolt av finansieringen av prosjektet.

- Norsk Romsenter Eiendom har gjort løftet på 350 millioner kroner, uten egenkapital, men gjennom å selge fremtidige inntektsstrømmer. Noe slikt har ikke vært gjort før i Norge, sier Skår til Finansavisen.

Rolf Skår mener det spesielle skatteregimet på Svalbard åpner for uante muligheter for nye virksomheter. Uten moms, og nesten uten inntektsskatt, mener han øygruppen kan bli springbrett for moderne IT-bedrifter.