Næringsliv

Nødlandet på vei til Gardermoen

Et SAS-fly med 122 passasjerer som var på vei fra København til Gardermoen, måtte nødlande på Landvetter i Göteborg.

SAS-piltor - Foto: Selskapet

SAS-piltor - Foto: Selskapet

Artikkel av: NTB
3. mai 2009 - 09:27

Boeing 737-flyet med rutenummer SK1452 tok av fra København klokka 14.15 lørdag og var på vei til Oslo. Etter ei tid i lufta begynte en av flyets to motorer å få problemer.

- Det var en turbinfeil som oppsto i den ene motoren. Kapteinen valgte da å skru av motoren og fly til nærmeste egnede sted for å lande, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS Norge til NTB.

Flyet gjennomførte en vellykket sikkerhetslanding på Landvetter lufthavn utenfor Göteborg.

Kapteinen informerte passasjerene om hendelsen, og han gikk selv bakover i flyet for å svare på spørsmål fra passasjerene.

- Han fikk en del spørsmål, men det var ingen tegn til panikk. Et fly med én motor oppfører seg på samme måte som om det skulle hatt to motorer, og det ligger ingen dramatikk i dette, forsikrer Johansen.

Den svenske redningstjenesten fikk melding om hendelsen klokka 14.51. Et kvarter senere landet flyet uten dramatikk på rullebanen ved Landvetter lufthavn i Göteborg, melder det svenske nyhetsbyrået TT.

På Landvetter ble passasjerene brakt inn til terminalen, og der ble de servert mat i påvente av et erstatningsfly. Like etter klokka 18 var flyet kommet fram til Göteborg fra Oslo, og rundt klokka 19 var passasjerene framme i Norge.

- Passasjerene har beklageligvis opplevd en forsinkelse på nærmere fire timer, fastslår Johansen. (©NTB)