Næringsliv

Da må vi moderere lønnsoppgjørene

Med DNB sine anslag må nordmenn moderere seg og holde seg mer på linje med handelspartnerne.

Artikkel av: Stein Ove Haugen
20. april 2012 - 15.20

Seniorøkonom Kjersti Haugland i DNB Markets var gjest i Økonominyhetene med Trygve Hegnar. Banken har nettopp justert sine makroprognoser. Den ene store endringen er at de forventer at Norges Bank øker renten igjen i august.

Den andre store effekten er oljeprisanslagene DNBs oljeanalytiker Torbjørn Kjus presenterte i Økonominyhetene torsdag. Dersom han får rett i at vi har et tak i oljeprisen vil dette føre til at overskuddet på handelsbalansen overfor utlandet flater ut. Dermed trekker Kjersti Haugland og resten av makroteamet den forventede lønnsveksten vår noe ned.

Trygve Hegnar kommenterte også handelsdagen på Oslo Børs, og vi så også på utviklingen på de europeiske børsene og Wall Street.

Vår faste fredagskommentator Eline Hvamstad som dekker havbruksnæringen for HegnarOnline konstaterte at lakseprisene holder seg høye på et høyt volum.

I Oddshjørnet med Schmidt & Parr kom redaksjonens to sportsidioter med helgens sportslige høydepunkter.

Det var tekniske analyser av Statoil, Subsea7 og PGS. Chartene til dagens tekniske analyser finner du på våre Facebook-sider .

Se opptak av sendingen her.

Vi benytter flash på våre TV-sider. Flash kan lastes ned her.

Har du spørsmål, tilbakemeldinger eller ønsker om tekniske analyser, send de til tvtips@hegnar.no

Se også sendingen på TV8 hver dag klokken 17:00 og 21:00. Du kan se økonominyhetene på TV8 Oslo, TV8 Romerike, TV8 Asker & Bærum, TV8 Østfold og TV8 Follo. TV8 sender på Get (kanal 23), Canal Digital (kanal 16, 17, 53 og 54), RiksTV (52 og 53) og på Altibox