Næringsliv

- Fortsatt Iran-premie i oljeprisen

Oljeprisen er på defensiven fredag. Sjefanalytiker kommenterer.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Odd Steinar Parr
27. april 2012 - 09.00

Oljeprisen trekker ned fredag morgen.

Brent juni-olje handles for 119,30 dollar fatet, ned 62 cent i dagens handel. WTI-oljen faller 57 cent til 103,98 dollar fatet.

Eurofrykt blusser opp igjenBekymringen for statsgjeldskrisen i eurosonen har blusset opp igjen, etter at S&P i går nedgraderte Spania. Det preger også oljemarkedet.

- Mens sterke selskapsresultater har drevet aksjemarkedene oppover i USA, er andre markeder fortsatt nervøse for økonomiene i eurosonen, og nedgraderingen av Spania forsterker det synet, sier sjefanalytiker Ric Spooner hos CMC Markets i Sydney til Reuters.

- Bare se på statsobligasjonsrentene i Europa. De er høye, og minner oss om de pågående problemene i Europa, legger han til.

- Iran/Vesten langt fra løstSpenningen mellom Iran og Vesten er fortsatt på investorenes radar, selv om frykten for intensivering ser ut til å ha avtatt noe.

- Risikopremien for Iran er der fortsatt. Jeg tror ikke investorer vil vike fra dette. Jeg sier ikke at noe kommer til å skje, men dette er langt fra å bli løst, fortsetter Spooner.

Følg HegnarOnline på Facebook her!